Huippukokki Tomi Björckille ja hänen Minka-vaimolleen presidentin kutsu oli niin iso asia, että he keskeyttivät Australian-lomansa ja lensivät juhlia varten Suomeen.
Huippukokki Tomi Björckille ja hänen Minka-vaimolleen presidentin kutsu oli niin iso asia, että he keskeyttivät Australian-lomansa ja lensivät juhlia varten Suomeen.

Huippukokki Tomi Björckin vaimo Minka Björck voitti ylivoimaisesti illan upeimman tittelin. Itsenäisyyspäiväjuhlien emäntä, Jenni Haukio, nappasi kakkostilan.

Me Naisten lukijat ovat äänestäneet suosikkiaan Tampere-talossa vietettyjen itsenäisyyspäiväjuhlien upeimmaksi vieraaksi.

Ylivoimaisen voiton 23 prosentin äänisaaliilla nappasi Tarık Edizin pukuun pukeutunut Minka Björck.

Australiasta hankittu, elegantti ja naisellinen musta iltapuku toi kauniisti esiin Minkan somasti pyöristyneen raskausvatsan. Minkan ja hänen miehensä, huippukokki Tomi Björckin, toisen lapsen laskettu aika on kesän alussa.

– Vaimon asu on erittäin seksikäs ja linjakas. On hienoa, että perheen tulokas näkyy jo, Tomi fiilisteli.

Toiseksi äänestyksessä ylsi 18 prosentin äänimäärällä presidentin puoliso Jenni Haukio vaatesuunnittelija Sari Nordströmin suunnittelemassa yksiolkaimisessa puvussa. Metallinhohtoisessa asussa yhdistyivät silkkilurex ja silkkisametti.

Jenni Haukion rannekoru ja korvakorut ovat Kalevala Korun, ja iltalaukun on suunnitellut Paola Suhonen.

Kolmannen sijan nappasi näyttelijä Pamela Tola. Hän sai yhdeksän prosenttia lukijoiden antamista äänistä. Pamelan yllä nähtiin Mert Otsamon suunnittelema musta iltapuku, joka oli osittain tehty jäätelökääreistä.

Näyttelijä Pamela Tola saapui itsenäisyyspäivän juhliin puolisonsa, näyttelijä Lauri Tilkasen kanssa.

Lue myös

Tomi Björck kehui vaimonsa Minkan asua: "Erittäin seksikäs"

Lue, mitä mieltä presidentti oli puolisonsa puvusta

Mert Otsamo kohtusta jäätelöpuvusta: "Asua varten on syöty 12 000 kaloria jätskiä"

Lue kaikki jutut itsenäisyyspäiväjuhlista TÄÄLTÄ.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii viidettä kertaa Linnassa. Iltapuvun inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii tänä vuonna satavuotiasta Suomea Linnan juhlissa. Yhdeksänkertainen suunnistuksen MM-kultamitalisti kertoo, että kutsu Presidentinlinnaan tuli "ihan puskista".

– En osannut odottaa kutsua ollenkaan. Se oli lojunut jonkin aikaa postilaatikossa, koska en ollut jaksanut mennä tarkistamaan posteja. Kutsun saatuani iski paniikki: apua, mitä pistän päälleni! Aiemmin olen osannut varautua juhliin etukäteen kultamitalien takia, mutta nyt puku oli taiottava tyhjästä, Minna kertoo.

Minnan puvun on suunnitellut Voglian Minna Jermilä. Sen inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty. Puku on jäänsininen ja siihen on ommeltu lukuisia pieniä kukkia ja timanttihohteita. Puku ommeltiin alusta loppuun vain muutamassa viikossa.

Vauva hoidossa Sipen äidillä

Juhliin Minna ottaa avecikseen avopuolisonsa, Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin. Sipe on juhlinut Linnassa aiemmin kerran, Minna neljästi.

”Simo on hyvä edustusvaimo.”

– Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Pari aikoo jättää kymmenkuisen Ukko-poikansa Sipen äidin hoiviin Linnan lähellä sijaitsevaan hotellihuoneeseen. Kovin myöhään vanhemmat eivät aio juhlia, sillä Minna imettää edelleen öisin.

– Meillä taitaa olla aika lyhyt ilta. Uskon, että juhlamme loppuvat iltakymmenen aikoihin.

Kun Sipe Santapukki ja Minna Kauppi saivat lapsen, puolustusvoimien esikunta halusi muistaa heitä erityisellä lahjalla, nimilaatalla. – Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

Apulanta-muusikko Sipe Santapukki juhlii tänä vuonna Linnassa toista kertaa ja hänen avopuolisonsa, Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi peräti viidettä. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pari menee Linnaan yhdessä.

Sipen ja Minnan kymmenkuinen Ukko-poika on juhlien ajan hoidossa Sipen äidillä. Sipe kuitenkin keksi nokkelan keinon ottaa lapsensa mukaan Linnaan.

– Puolustusvoimien esikunnassa oli kuultu, että olemme saaneet lapsen. He lähettivät meille lahjaksi nimilaatan, johon on kaiverrettu Ukon nimi ja syntymäpäivä. Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

”Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan.”

Sipe on muutenkin ottanut tarkasti selvää miesten pukukoodista, sillä hän haluaa kunnioittaa satavuotiasta Suomea oikein. Kutsun mukaan päälle kuuluu pukea iltapuku ja kunniamerkit. Asiaan perehtyessään Sipelle selvisi, että smokki on etiketin vastainen, vaikka artistit ottavatkin välillä pukukoodista erivapauksia.

– Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan. Mutta se ei haittaa, sillä haluan kunnioittaa asullani tätä erityistä itsenäisyysjuhlaa. Puen päälleni kolmiosaisen Turo Tailorin puvun ja helmenhopeiset höysteet. Halusin ehdottomasti pukeutua suomalaismerkin vaatteisiin.