Itsenäisyyspäiväjuhlien upeimmaksi äänestetty Minka vannoo klassisen tyylin nimeen, mutta millaisella asulla hän hurmaa kokkimiehensä Tomi Björckin?

Lukijoiden mielestä itsenäisyyspäiväjuhlien upein ilmestys oli tänä vuonna ylivoimaisesti Minka Björck. Hän sai äänistä peräti 23 prosenttia.

– Kiitos kovasti, voitto oli erittäin iso yllätys minulle, sanoo Australiasta tavoitettu Minka.

Minka ja hänen miehensä, huippukokki, Tomi Björck keskeyttivät Australian-lomansa päästäkseen osallistumaan Tampere-talossa vietettyyn presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoon. Pari palasi Australiaan heti itsenäisyyspäivän jälkeen.

– Kutsu juhliin oli hieno kunnianosoitus sekä Tomin kovalle työlle alallamme että ruokakulttuurin kehittämistä kohtaan. Itsenäisyyspäivä ja Suomen itsenäisyys merkitsevät minulle todella paljon. Matkustamme paljon ja on upeaa, että voi olla ylpeä omasta maastaan ja sen historiasta. Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys. Isoisämme ovat uhranneet todella paljon sen eteen, Minka sanoo.

Valmispuku oli nappivalinta

Alun perin Minka oli suunnitellut pukevansa itsenäisyyspäiväjuhliin ystävänsä suunnitteleman luomuksen.

– Aika olisi kuitenkin mennyt liian tiukille, joten päätimme ystäväni kanssa etsiä valmispuvun Australiasta.

Minka hurmasi juhlissa Tarık Edizin elegantissa iltapuvussa. Asu löytyi yllättävän helposti.

– Olin ensin ostamassa australialaisen designerin Carla Zampattin tummansinistä ja mustaa yhdistelevän mekon, joka oli edestä lyhyt ja pitkä takaa. Mutta heti kun sovitin Edizin pukua, tiesin, että se oli minun mekkoni. Se näytti aivan minulta ja istui loistavasti.

Naisellinen puku toi kauniisti esiin myös Minkan soman vauvamasun. Pariskunnan toisen lapsen laskettu aika on kesän alussa.

– Mahani on popsahtanut melkoisesti parissa viikossa, joten päätimme ystäväni kanssa avata saumavarat mekon sivujen lisäksi. Hyvä niin, koska muuten puku ei olisi itsenäisyyspäivänä enää mahtunut kiinni, Minka kertoo.

Korkokengissä illalliselle

Juhlailme täydentyi Chanelin laukulla ja Swarovskin koruilla. Klassisen hillitty ja kaunis meikki oli Ida Jokikunnaksen ja kampaus Annaleena Korven taidonnäytteitä.

Minka sanookin pitävänsä klassisesta tyylistä, johon on yhdistetty hieman ajan trendejä.

– Käytän pääasiassa aina mustaa. Yhdistelen sekä laadukkaita että edukkaampia vaatteita. Laukuissa, kengissä ja koruissa panostan laatuun.

Entä millaisella asulla Minka tietää hurmaavansa puolisonsa?

– Jos lähdemme Tomin kanssa syömään, laitan päälleni jonkun tyylikkään mekon ja korkokengät. Harmiksi Suomessa ei voi paljon käyttää mekkoja ilmaston takia. Sydney on siihen oiva paikka.

Lue myös:

Tomi Björck kehui vaimonsa Minkan asua: "Erittäin seksikäs"

Yllätysvoittaja! Hän on lukijoiden mielestä itsenäisyyspäiväjuhlien upein

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii viidettä kertaa Linnassa. Iltapuvun inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii tänä vuonna satavuotiasta Suomea Linnan juhlissa. Yhdeksänkertainen suunnistuksen MM-kultamitalisti kertoo, että kutsu Presidentinlinnaan tuli "ihan puskista".

– En osannut odottaa kutsua ollenkaan. Se oli lojunut jonkin aikaa postilaatikossa, koska en ollut jaksanut mennä tarkistamaan posteja. Kutsun saatuani iski paniikki: apua, mitä pistän päälleni! Aiemmin olen osannut varautua juhliin etukäteen kultamitalien takia, mutta nyt puku oli taiottava tyhjästä, Minna kertoo.

Minnan puvun on suunnitellut Voglian Minna Jermilä. Sen inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty. Puku on jäänsininen ja siihen on ommeltu lukuisia pieniä kukkia ja timanttihohteita. Puku ommeltiin alusta loppuun vain muutamassa viikossa.

Vauva hoidossa Sipen äidillä

Juhliin Minna ottaa avecikseen avopuolisonsa, Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin. Sipe on juhlinut Linnassa aiemmin kerran, Minna neljästi.

”Simo on hyvä edustusvaimo.”

– Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Pari aikoo jättää kymmenkuisen Ukko-poikansa Sipen äidin hoiviin Linnan lähellä sijaitsevaan hotellihuoneeseen. Kovin myöhään vanhemmat eivät aio juhlia, sillä Minna imettää edelleen öisin.

– Meillä taitaa olla aika lyhyt ilta. Uskon, että juhlamme loppuvat iltakymmenen aikoihin.

Kun Sipe Santapukki ja Minna Kauppi saivat lapsen, puolustusvoimien esikunta halusi muistaa heitä erityisellä lahjalla, nimilaatalla. – Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

Apulanta-muusikko Sipe Santapukki juhlii tänä vuonna Linnassa toista kertaa ja hänen avopuolisonsa, Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi peräti viidettä. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pari menee Linnaan yhdessä.

Sipen ja Minnan kymmenkuinen Ukko-poika on juhlien ajan hoidossa Sipen äidillä. Sipe kuitenkin keksi nokkelan keinon ottaa lapsensa mukaan Linnaan.

– Puolustusvoimien esikunnassa oli kuultu, että olemme saaneet lapsen. He lähettivät meille lahjaksi nimilaatan, johon on kaiverrettu Ukon nimi ja syntymäpäivä. Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

”Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan.”

Sipe on muutenkin ottanut tarkasti selvää miesten pukukoodista, sillä hän haluaa kunnioittaa satavuotiasta Suomea oikein. Kutsun mukaan päälle kuuluu pukea iltapuku ja kunniamerkit. Asiaan perehtyessään Sipelle selvisi, että smokki on etiketin vastainen, vaikka artistit ottavatkin välillä pukukoodista erivapauksia.

– Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan. Mutta se ei haittaa, sillä haluan kunnioittaa asullani tätä erityistä itsenäisyysjuhlaa. Puen päälleni kolmiosaisen Turo Tailorin puvun ja helmenhopeiset höysteet. Halusin ehdottomasti pukeutua suomalaismerkin vaatteisiin.