Ravintoloitsija Tomi Björck ja hänen vaimonsa Minka keskeyttivät Australian-lomansa itsenäisyyspäivän juhlien vuoksi.

Huippukokki Tomi Björckille ja hänen Minka-vaimolleen presidentin kutsu oli niin iso asia, että he keskeyttivät Australian-lomansa ja lensivät juhlia varten Suomeen.

– Itsenäisyys on tärkeä asia, ja kun kutsu kerran tuli, totta kai halusimme saapua arvokkaaseen juhlaan. Olemme ylpeitä ulkomailla suomalaisuudestamme.

Perheen esikoispoika Joakim täytti juhlaa edeltäneenä päivänä vuoden. Poika jäi Australiaan Tomin äidin hoitoon. Minkan Australiasta löytämä Tarık Edizin puku paljasti uuden ilouutisen: perhe kasvaa toisella lapsella. Laskettu aika on kesän alussa.

– Vaimon asu on erittäin seksikäs ja linjakas. On hienoa, että perheen tulokas näkyy jo, Tomi fiilisteli.

Minka kertoi vatsansa kasvaneen puvun sovituksen jälkeen.

– Vähän jännitti, että mahtuuko se päälle. Hieman haastetta oli saada vetoketju kiinni, Minka naurahti.

Tyylikkyydestään tunnettu Tomikin halusi panostaa ainutkertaiseen juhlaan. Kaikki oli uutta kiiltävistä kengistä kotimaisen gTIEn poronnahkaiseen rusettiin.

– Kivat pienet yksityiskohdat kunnioittavat tilaisuutta. Päälläni ei ole aiemmin nähty näin siistiä asua.

Pari kertoi lentävänsä takaisin Australiaan seuraavana päivänä, mutta illan sunnitelmia se ei haitannut.

– Olemme menossa ystävien kanssa syömään ja sieltä jatkoille. Ausseissa jatkamme lomailua vielä kuusi viikkoa. Pidän putkeen nyt kaikki isyyslomat ja kesälomat, Tomi jutteli.

Lue kaikki itsenäisyyspäivän juhlien jutut täältä.

Lue myös:

Näin kokkaa huippukokin vaimo – katso Minka Björckin reseptit

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii viidettä kertaa Linnassa. Iltapuvun inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii tänä vuonna satavuotiasta Suomea Linnan juhlissa. Yhdeksänkertainen suunnistuksen MM-kultamitalisti kertoo, että kutsu Presidentinlinnaan tuli "ihan puskista".

– En osannut odottaa kutsua ollenkaan. Se oli lojunut jonkin aikaa postilaatikossa, koska en ollut jaksanut mennä tarkistamaan posteja. Kutsun saatuani iski paniikki: apua, mitä pistän päälleni! Aiemmin olen osannut varautua juhliin etukäteen kultamitalien takia, mutta nyt puku oli taiottava tyhjästä, Minna kertoo.

Minnan puvun on suunnitellut Voglian Minna Jermilä. Sen inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty. Puku on jäänsininen ja siihen on ommeltu lukuisia pieniä kukkia ja timanttihohteita. Puku ommeltiin alusta loppuun vain muutamassa viikossa.

Vauva hoidossa Sipen äidillä

Juhliin Minna ottaa avecikseen avopuolisonsa, Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin. Sipe on juhlinut Linnassa aiemmin kerran, Minna neljästi.

”Simo on hyvä edustusvaimo.”

– Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Pari aikoo jättää kymmenkuisen Ukko-poikansa Sipen äidin hoiviin Linnan lähellä sijaitsevaan hotellihuoneeseen. Kovin myöhään vanhemmat eivät aio juhlia, sillä Minna imettää edelleen öisin.

– Meillä taitaa olla aika lyhyt ilta. Uskon, että juhlamme loppuvat iltakymmenen aikoihin.

Kun Sipe Santapukki ja Minna Kauppi saivat lapsen, puolustusvoimien esikunta halusi muistaa heitä erityisellä lahjalla, nimilaatalla. – Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

Apulanta-muusikko Sipe Santapukki juhlii tänä vuonna Linnassa toista kertaa ja hänen avopuolisonsa, Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi peräti viidettä. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pari menee Linnaan yhdessä.

Sipen ja Minnan kymmenkuinen Ukko-poika on juhlien ajan hoidossa Sipen äidillä. Sipe kuitenkin keksi nokkelan keinon ottaa lapsensa mukaan Linnaan.

– Puolustusvoimien esikunnassa oli kuultu, että olemme saaneet lapsen. He lähettivät meille lahjaksi nimilaatan, johon on kaiverrettu Ukon nimi ja syntymäpäivä. Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

”Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan.”

Sipe on muutenkin ottanut tarkasti selvää miesten pukukoodista, sillä hän haluaa kunnioittaa satavuotiasta Suomea oikein. Kutsun mukaan päälle kuuluu pukea iltapuku ja kunniamerkit. Asiaan perehtyessään Sipelle selvisi, että smokki on etiketin vastainen, vaikka artistit ottavatkin välillä pukukoodista erivapauksia.

– Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan. Mutta se ei haittaa, sillä haluan kunnioittaa asullani tätä erityistä itsenäisyysjuhlaa. Puen päälleni kolmiosaisen Turo Tailorin puvun ja helmenhopeiset höysteet. Halusin ehdottomasti pukeutua suomalaismerkin vaatteisiin.