Ainakin Pamela Tolan jäätelöpuku on nähtävä!

Tampere-talon itsenäisyyspäiväjuhliin on kutsuttu jopa sata sotaveraania. Heidän lisäkseen juhlissa nähdään paljon kulttuuriväkeä, sillä teemoina ovat myös kirjallisuus ja musiikki. Listasimme juhlien kiinnostavimmat vieraat. Seuraa ainakin heitä!

Pamela Tola ja Lauri Tilkanen

Näyttelijä Pamela Tola saapuu juhliin puolisonsa, näyttelijä Lauri Tilkasen kanssa. Pamelan asu on tehty osittain jäätelöpuikkojen kääreistä. Suunnittelija Mert Otsamon mukaan pukua varten on pitänyt syödä 12000 kaloria jätskiä. Jätskipuku on ehdottomasti nähtävä!

Katri Helena ja Tommi Liimatainen

Manageri Tommi Liimatainen nähdään juhlissa ensimmäistä kertaa virallisesti kaksoisroolissa: sekä Katri Helenan managerina että miesystävänä. Tommia on ihmetyttänyt, miksi hänen ja Katrin reilun 30 vuoden ikäerosta on tehty niin suuri asia. Ikäerohan on lähes sama kuin presidentti Sauli Niinistöllä ja Jenni Haukiolla.

– Eikö se niin ole, että mitä presidentti ensin, sitä pitkätukat perässä, Tommi nauroi kesällä Me Naisten haastattelussa.

 Jukka Poika ja Teija Storm

Jukka Pojan avovaimo-Teija (kuvassa) nähdään juhlissa ensimmäistä kertaa myös edestäpäin.

Muusikko Jukka Poika ei ole esitellut aikaisemmin julkisuudessa avovaimoaan Teija Stormia. Perjantaina koko kansa näkee ensimmäistä kertaa valtiotieteilijän. Teijalla tuli kiire saada puku juhliin, sillä hänen ensimmäinen pukunsa ei ikinä valmistanut. Uusi puku tehtiin alle vuorokaudessa.

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka on asustanut monia Linnan juhlien vieraita, mutta nyt hän pääsee itse ensimmäistä kertaa juhliin. Tyylistään tarkka suunnittelija pukeutuu mekkoon, johon on printattu myrskyinen yötaivas. Kynsiinsä Minna näpertelee liuskat, joissa on silmiä.

Maria Ylipää

Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää oli viime vuoden juhlien tyylikuningatar. Tänä vuonna hän on juhlissa solistina. Marian puvun on suunnitellut Katri Niskanen, laukku on Louis Vuittonin.

Jaana Pelkonen

Kansanedustaja on luultavasti yksi illan seuratuimmista vieraista. Jaana juhlii tänään paitsi itsenäisyyttä myös 1-vuotiskihlajaisiaan Ilmavoimien lentäjä Niko Ahon kanssa.

Tomi ja Minka Björck

Ravintoloitsija Tomi Björkin perheessä jännitetään tänään, mahtuuko puoliso Minka juhlapukuunsa, sillä pariskunta odottaa toista lastaan.

Myös heidät on kutsuttu juhliin:

Tangokuningar Heidi Pakarinen ja avomies Mika Pohjonen

Näyttelijä Kati Outinen

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ja Niina Kelo

Muusikko Pate Mustajärvi

Näyttelijä-ohjaaja Kari Väänänen

Kirjailija-kuvataiteilija Rosa Liksom

Näyttelijä Ville Haapasalo

Laulaja Ilkka "Danny" Lipsanen

Uutisankkuri Peter Nyman

Muusikko Sakari Kuosmanen

Dokumenttiohjaaja Virpi Suutari ja näyttelijä Martti Suosalo

Duudsonit

Golfinpelaaja Mikko Ilonen

Kirjailija Kari Hotakainen

Katso Linnan juhlien upeimmat vieraat vuosilta 2000–2012

Lue kaikki Me Naisten jutut itsenäisyyspäivän juhlista

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii viidettä kertaa Linnassa. Iltapuvun inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii tänä vuonna satavuotiasta Suomea Linnan juhlissa. Yhdeksänkertainen suunnistuksen MM-kultamitalisti kertoo, että kutsu Presidentinlinnaan tuli "ihan puskista".

– En osannut odottaa kutsua ollenkaan. Se oli lojunut jonkin aikaa postilaatikossa, koska en ollut jaksanut mennä tarkistamaan posteja. Kutsun saatuani iski paniikki: apua, mitä pistän päälleni! Aiemmin olen osannut varautua juhliin etukäteen kultamitalien takia, mutta nyt puku oli taiottava tyhjästä, Minna kertoo.

Minnan puvun on suunnitellut Voglian Minna Jermilä. Sen inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty. Puku on jäänsininen ja siihen on ommeltu lukuisia pieniä kukkia ja timanttihohteita. Puku ommeltiin alusta loppuun vain muutamassa viikossa.

Vauva hoidossa Sipen äidillä

Juhliin Minna ottaa avecikseen avopuolisonsa, Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin. Sipe on juhlinut Linnassa aiemmin kerran, Minna neljästi.

”Simo on hyvä edustusvaimo.”

– Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Pari aikoo jättää kymmenkuisen Ukko-poikansa Sipen äidin hoiviin Linnan lähellä sijaitsevaan hotellihuoneeseen. Kovin myöhään vanhemmat eivät aio juhlia, sillä Minna imettää edelleen öisin.

– Meillä taitaa olla aika lyhyt ilta. Uskon, että juhlamme loppuvat iltakymmenen aikoihin.

Kun Sipe Santapukki ja Minna Kauppi saivat lapsen, puolustusvoimien esikunta halusi muistaa heitä erityisellä lahjalla, nimilaatalla. – Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

Apulanta-muusikko Sipe Santapukki juhlii tänä vuonna Linnassa toista kertaa ja hänen avopuolisonsa, Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi peräti viidettä. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pari menee Linnaan yhdessä.

Sipen ja Minnan kymmenkuinen Ukko-poika on juhlien ajan hoidossa Sipen äidillä. Sipe kuitenkin keksi nokkelan keinon ottaa lapsensa mukaan Linnaan.

– Puolustusvoimien esikunnassa oli kuultu, että olemme saaneet lapsen. He lähettivät meille lahjaksi nimilaatan, johon on kaiverrettu Ukon nimi ja syntymäpäivä. Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

”Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan.”

Sipe on muutenkin ottanut tarkasti selvää miesten pukukoodista, sillä hän haluaa kunnioittaa satavuotiasta Suomea oikein. Kutsun mukaan päälle kuuluu pukea iltapuku ja kunniamerkit. Asiaan perehtyessään Sipelle selvisi, että smokki on etiketin vastainen, vaikka artistit ottavatkin välillä pukukoodista erivapauksia.

– Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan. Mutta se ei haittaa, sillä haluan kunnioittaa asullani tätä erityistä itsenäisyysjuhlaa. Puen päälleni kolmiosaisen Turo Tailorin puvun ja helmenhopeiset höysteet. Halusin ehdottomasti pukeutua suomalaismerkin vaatteisiin.