Tanssijapariskunta Kaari ja Roni Martinin rakkaus flamencoon näkyi myös parin juhlapuvuissa. Kuva: Jonna Öhrnberg.
Tanssijapariskunta Kaari ja Roni Martinin rakkaus flamencoon näkyi myös parin juhlapuvuissa. Kuva: Jonna Öhrnberg.

Kike Elomaa (ps.) pukeutui Linnaan vaalean harmaaseen iltapukuun, jonka alaosassa oli runsas tylliröyhelö. Kuva: Jonna Öhrnberg
Kike Elomaa (ps.) pukeutui Linnaan vaalean harmaaseen iltapukuun, jonka alaosassa oli runsas tylliröyhelö. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Timo Jutin kihlatulla Sadun yllä oli sähkönsininen puku, jonka helma peittyi röyhelöön. Kuva: Jonna Öhrnberg
Timo Jutin kihlatulla Sadun yllä oli sähkönsininen puku, jonka helma peittyi röyhelöön. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Muhkeat kasariröyhelöt koristivat jälleen Linnan juhlien iltapukujen helmoja.

Kultaiselta 80-luvulta tutut röyhelöt ja salsaröyhelöiset helmat tekivät paluun juhlapukumuotiin. Linnassa nähtiin tänä vuonna useita varsin runsaita röyhelöhelmoja.

Maailmallakin tunnetut flamenco-tanssijat Kaari ja Roni Martin saapuivat juhliin flamencomausteisissa asuissa. Kaarin punaista pukua koristivat kaularöyhelöiden lisäksi röyhelöt puvun helman takaosassa.

Tanssijapari ei suinkaan ollut illan ainoa röyhelöistä hurmaantunut. Esimerkiksi Ritva ”Kike” Elomaan vaaleanharmaan iltapuvun helma oli tyllimeren peitossa ja Timo Jutin kihlatun Sadun sähkönsinisen iltapuvun helmassa oli muhkea röyhelö.

Lue myös:


Flamencon superpari Kaari ja Roni Martin: ”Väittelemme avoimesti mistä tahansa”

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii viidettä kertaa Linnassa. Iltapuvun inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii tänä vuonna satavuotiasta Suomea Linnan juhlissa. Yhdeksänkertainen suunnistuksen MM-kultamitalisti kertoo, että kutsu Presidentinlinnaan tuli "ihan puskista".

– En osannut odottaa kutsua ollenkaan. Se oli lojunut jonkin aikaa postilaatikossa, koska en ollut jaksanut mennä tarkistamaan posteja. Kutsun saatuani iski paniikki: apua, mitä pistän päälleni! Aiemmin olen osannut varautua juhliin etukäteen kultamitalien takia, mutta nyt puku oli taiottava tyhjästä, Minna kertoo.

Minnan puvun on suunnitellut Voglian Minna Jermilä. Sen inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty. Puku on jäänsininen ja siihen on ommeltu lukuisia pieniä kukkia ja timanttihohteita. Puku ommeltiin alusta loppuun vain muutamassa viikossa.

Vauva hoidossa Sipen äidillä

Juhliin Minna ottaa avecikseen avopuolisonsa, Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin. Sipe on juhlinut Linnassa aiemmin kerran, Minna neljästi.

”Simo on hyvä edustusvaimo.”

– Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Pari aikoo jättää kymmenkuisen Ukko-poikansa Sipen äidin hoiviin Linnan lähellä sijaitsevaan hotellihuoneeseen. Kovin myöhään vanhemmat eivät aio juhlia, sillä Minna imettää edelleen öisin.

– Meillä taitaa olla aika lyhyt ilta. Uskon, että juhlamme loppuvat iltakymmenen aikoihin.

Kun Sipe Santapukki ja Minna Kauppi saivat lapsen, puolustusvoimien esikunta halusi muistaa heitä erityisellä lahjalla, nimilaatalla. – Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

Apulanta-muusikko Sipe Santapukki juhlii tänä vuonna Linnassa toista kertaa ja hänen avopuolisonsa, Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi peräti viidettä. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pari menee Linnaan yhdessä.

Sipen ja Minnan kymmenkuinen Ukko-poika on juhlien ajan hoidossa Sipen äidillä. Sipe kuitenkin keksi nokkelan keinon ottaa lapsensa mukaan Linnaan.

– Puolustusvoimien esikunnassa oli kuultu, että olemme saaneet lapsen. He lähettivät meille lahjaksi nimilaatan, johon on kaiverrettu Ukon nimi ja syntymäpäivä. Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

”Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan.”

Sipe on muutenkin ottanut tarkasti selvää miesten pukukoodista, sillä hän haluaa kunnioittaa satavuotiasta Suomea oikein. Kutsun mukaan päälle kuuluu pukea iltapuku ja kunniamerkit. Asiaan perehtyessään Sipelle selvisi, että smokki on etiketin vastainen, vaikka artistit ottavatkin välillä pukukoodista erivapauksia.

– Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan. Mutta se ei haittaa, sillä haluan kunnioittaa asullani tätä erityistä itsenäisyysjuhlaa. Puen päälleni kolmiosaisen Turo Tailorin puvun ja helmenhopeiset höysteet. Halusin ehdottomasti pukeutua suomalaismerkin vaatteisiin.