Jenni Haukio emännöi ensimmäiset juhlansa Paola Suhosen suunnittelemassa asussa vuonna 2012. Vierellä presidentti Sauli Niinistö. Kuva Ari K. Ojala
Jenni Haukio emännöi ensimmäiset juhlansa Paola Suhosen suunnittelemassa asussa vuonna 2012. Vierellä presidentti Sauli Niinistö. Kuva Ari K. Ojala
Suunnittelijat Mert Otsamo ja Katri Niskanen. Kuva Jonna Öhrnberg
Suunnittelijat Mert Otsamo ja Katri Niskanen. Kuva Jonna Öhrnberg

Presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio nähtiin Linnan juhlissa vuonna 2012 Paola Suhosen iltapuvussa. Miltä hän näyttää Tampere-talon itsenäisyyspäivän juhlissa?

Muotisuunnittelija Mert Otsamo: "Jennille sopisi kuninkaallinen tyyli"

Näyttelijä Pamela Tolan kohutun jäätelöpuvun suunnitellut Mert Otsamo uskoo Jenni Haukion pukeutuvan Tampere-talon juhliin tyylilleen uskollisesti.

– En edes haluaisi nähdä presidentin puolison yllä mitään superseksikästä. Jennissä on tiettyä arvokkuutta jo virkansakin puolesta, Mert sanoo.

Muotisuunnittelija toivoo Jennin puvun olevan selkeälinjainen ja ylellisistä materiaaleista valmistettu.

– Paksu, raskas silkki olisi upea valinta. Jennille kävisivät kuninkaalliset värisävyt ja kirjailut. Suosittelisin hänelle smaragdinvihreää tai murrettua jadea. Toisaalta myös vaalea puku olisi näyttävä ja toisi lumikuningatarmaista kontrastia hänen piirteisiinsä.

Suunnittelija Katri Niskanen: "Luultavasti vajaamittainen helma"

Linnan juhlien uusi suomalainen suunnittelijasuosikki Katri Niskanen uskoo, että Jenni Haukio nähdään Tampere-talon juhlien etiketin hengessä vajaamittaisessa helmassa.

– Hänelle sopisi tietenkin jokin hyvin naisellinen ja elegantti. En ole hirveästi kiireiltäni asiaa pohtinut, Katri kertoo.

Lue kaikki itsenäisyyspäivän jutut täältä.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii viidettä kertaa Linnassa. Iltapuvun inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii tänä vuonna satavuotiasta Suomea Linnan juhlissa. Yhdeksänkertainen suunnistuksen MM-kultamitalisti kertoo, että kutsu Presidentinlinnaan tuli "ihan puskista".

– En osannut odottaa kutsua ollenkaan. Se oli lojunut jonkin aikaa postilaatikossa, koska en ollut jaksanut mennä tarkistamaan posteja. Kutsun saatuani iski paniikki: apua, mitä pistän päälleni! Aiemmin olen osannut varautua juhliin etukäteen kultamitalien takia, mutta nyt puku oli taiottava tyhjästä, Minna kertoo.

Minnan puvun on suunnitellut Voglian Minna Jermilä. Sen inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty. Puku on jäänsininen ja siihen on ommeltu lukuisia pieniä kukkia ja timanttihohteita. Puku ommeltiin alusta loppuun vain muutamassa viikossa.

Vauva hoidossa Sipen äidillä

Juhliin Minna ottaa avecikseen avopuolisonsa, Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin. Sipe on juhlinut Linnassa aiemmin kerran, Minna neljästi.

”Simo on hyvä edustusvaimo.”

– Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Pari aikoo jättää kymmenkuisen Ukko-poikansa Sipen äidin hoiviin Linnan lähellä sijaitsevaan hotellihuoneeseen. Kovin myöhään vanhemmat eivät aio juhlia, sillä Minna imettää edelleen öisin.

– Meillä taitaa olla aika lyhyt ilta. Uskon, että juhlamme loppuvat iltakymmenen aikoihin.

Kun Sipe Santapukki ja Minna Kauppi saivat lapsen, puolustusvoimien esikunta halusi muistaa heitä erityisellä lahjalla, nimilaatalla. – Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

Apulanta-muusikko Sipe Santapukki juhlii tänä vuonna Linnassa toista kertaa ja hänen avopuolisonsa, Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi peräti viidettä. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pari menee Linnaan yhdessä.

Sipen ja Minnan kymmenkuinen Ukko-poika on juhlien ajan hoidossa Sipen äidillä. Sipe kuitenkin keksi nokkelan keinon ottaa lapsensa mukaan Linnaan.

– Puolustusvoimien esikunnassa oli kuultu, että olemme saaneet lapsen. He lähettivät meille lahjaksi nimilaatan, johon on kaiverrettu Ukon nimi ja syntymäpäivä. Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

”Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan.”

Sipe on muutenkin ottanut tarkasti selvää miesten pukukoodista, sillä hän haluaa kunnioittaa satavuotiasta Suomea oikein. Kutsun mukaan päälle kuuluu pukea iltapuku ja kunniamerkit. Asiaan perehtyessään Sipelle selvisi, että smokki on etiketin vastainen, vaikka artistit ottavatkin välillä pukukoodista erivapauksia.

– Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan. Mutta se ei haittaa, sillä haluan kunnioittaa asullani tätä erityistä itsenäisyysjuhlaa. Puen päälleni kolmiosaisen Turo Tailorin puvun ja helmenhopeiset höysteet. Halusin ehdottomasti pukeutua suomalaismerkin vaatteisiin.