Katri Helena ja Tommi Liimatainen. Kuva Ari K. Ojala
Katri Helena ja Tommi Liimatainen. Kuva Ari K. Ojala

Laulaja Katri Helena rohkaisi kättelyä jännittänyttä Tommia.

Musiikkimanageri Tommi Liimatainen asteli ylpeänä iskelmälaulaja Katri Helenan käsipuolessa valokuvaajien eteen.

– Puhun varmaan aika monen miehen suulla, kun sanon olevani tyytyväinen, ettei Tampere-talossa ole tanssiparkettia, Tommi naureskeli.

Katri Helenalle kerta presidentin vastaanotolla oli kuudes. Ensimmäistä kertaa hulinaa hämmästellyt Tommi saapui juhlaan omalla kutsullaan ja arveli saaneensa sen komean hiuskuontalonsa perusteella.

Molempien mielestä Tampere-talo oli hyvä valinta vastaanotolle.

– Tämä on minulle tuttu paikka, olin täällä juuri esiintymässä 50-vuotisjuhlakiertueellani, Katri Helena sanoi.

Tommi myönsi presidenttiparin kättelyn jännittäneen ennakkoon.

– Katri rohkaisi minua, että hyvin se menee. Tämä on hieno kokemus. Soitin tänään isälle ja hän sanoi olevansa ylpeä, että kolmesta pojasta kaksi on ollut presidentin vastaanotolla, Tommi kertoi viitaten pikkuveljeensä, Negative-solisti Jonne Aaroniin, joka myös on juhlinut Linnassa.

Katri myönsi, että "Tommin käsipuolessa oli kiva saapua juhlaan".

– Onhan sillä niin komea lettikin, laulaja naurahti.

Lue myös:

Tommi Liimatainen Tampere-talon juhlista: "Ei epäilystäkään, ettenkö menisi sinne Katri Helenan kanssa"

Lue kaikki itsenäisyyspäiväjuhlien jutut täältä.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii viidettä kertaa Linnassa. Iltapuvun inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii tänä vuonna satavuotiasta Suomea Linnan juhlissa. Yhdeksänkertainen suunnistuksen MM-kultamitalisti kertoo, että kutsu Presidentinlinnaan tuli "ihan puskista".

– En osannut odottaa kutsua ollenkaan. Se oli lojunut jonkin aikaa postilaatikossa, koska en ollut jaksanut mennä tarkistamaan posteja. Kutsun saatuani iski paniikki: apua, mitä pistän päälleni! Aiemmin olen osannut varautua juhliin etukäteen kultamitalien takia, mutta nyt puku oli taiottava tyhjästä, Minna kertoo.

Minnan puvun on suunnitellut Voglian Minna Jermilä. Sen inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty. Puku on jäänsininen ja siihen on ommeltu lukuisia pieniä kukkia ja timanttihohteita. Puku ommeltiin alusta loppuun vain muutamassa viikossa.

Vauva hoidossa Sipen äidillä

Juhliin Minna ottaa avecikseen avopuolisonsa, Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin. Sipe on juhlinut Linnassa aiemmin kerran, Minna neljästi.

”Simo on hyvä edustusvaimo.”

– Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Pari aikoo jättää kymmenkuisen Ukko-poikansa Sipen äidin hoiviin Linnan lähellä sijaitsevaan hotellihuoneeseen. Kovin myöhään vanhemmat eivät aio juhlia, sillä Minna imettää edelleen öisin.

– Meillä taitaa olla aika lyhyt ilta. Uskon, että juhlamme loppuvat iltakymmenen aikoihin.

Kun Sipe Santapukki ja Minna Kauppi saivat lapsen, puolustusvoimien esikunta halusi muistaa heitä erityisellä lahjalla, nimilaatalla. – Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

Apulanta-muusikko Sipe Santapukki juhlii tänä vuonna Linnassa toista kertaa ja hänen avopuolisonsa, Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi peräti viidettä. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pari menee Linnaan yhdessä.

Sipen ja Minnan kymmenkuinen Ukko-poika on juhlien ajan hoidossa Sipen äidillä. Sipe kuitenkin keksi nokkelan keinon ottaa lapsensa mukaan Linnaan.

– Puolustusvoimien esikunnassa oli kuultu, että olemme saaneet lapsen. He lähettivät meille lahjaksi nimilaatan, johon on kaiverrettu Ukon nimi ja syntymäpäivä. Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

”Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan.”

Sipe on muutenkin ottanut tarkasti selvää miesten pukukoodista, sillä hän haluaa kunnioittaa satavuotiasta Suomea oikein. Kutsun mukaan päälle kuuluu pukea iltapuku ja kunniamerkit. Asiaan perehtyessään Sipelle selvisi, että smokki on etiketin vastainen, vaikka artistit ottavatkin välillä pukukoodista erivapauksia.

– Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan. Mutta se ei haittaa, sillä haluan kunnioittaa asullani tätä erityistä itsenäisyysjuhlaa. Puen päälleni kolmiosaisen Turo Tailorin puvun ja helmenhopeiset höysteet. Halusin ehdottomasti pukeutua suomalaismerkin vaatteisiin.