Jukka Poika vie Tampere-talon itsenäisyyspäiväjuhliin avovaimonsa Teijan. Kuvat Lauri Mannermaa
Jukka Poika vie Tampere-talon itsenäisyyspäiväjuhliin avovaimonsa Teijan. Kuvat Lauri Mannermaa

Jukka Pojan avovaimon Teija Stormin uusi itsenäisyyspäivän puku tehtiin alle vuorokaudessa.

Muusikko Jukka Poika ja avovaimo Teija Storm nähdään itsenäisyyspäivän juhlissa ensimmäistä kertaa julkisesti yhdessä. Teijan valmistautuminen ei mennyt aivan nappiin, sillä hän vaihtoi viime hetkellä pukua.

Pukukatastrofin vahvistaa Me Naisille apuun hälytetty vaatesuunnittelija Kisu Korsi.

– Siinä kävi niin, että Teijan ensimmäisestä puvusta ei tullut valmista, ja minut hälytettiin apuun. Sain toimeksiannon torstaina klo 16. Nyt uusi puku on valmis, se noudetaan 15 minuutin päästä, Korsi kertoi perjantaina kello 13 aikoihin.

Korsin mukaan tilanne ei ollut kenellekään mukava, mutta sekä hän että Teija ovat todella tyytyväisiä lopputulokseen.

– Yöunet jäivät väliin, mutta selvisimme tiimini kanssa urakasta rautaisella ammattitaidolla. Tyylistä ja laadusta ei tingitty tippaakaan! Puku on herkullisen naisellinen. Se pukee nuorta naista ja on myös rohkea, Korsi paljastaa.

Juttua on päivitetty klo 20.29.

Jukka Poika ja Teija Kuopion viinifestivaalien bäkkärillä kesällä 2012. Tampere-talon juhlissa pariskunta nähdään ensimmäisen kerran julkisesti yhdessä.

Lue kaikki itsenäisyyspäivän jutut täältä.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii viidettä kertaa Linnassa. Iltapuvun inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii tänä vuonna satavuotiasta Suomea Linnan juhlissa. Yhdeksänkertainen suunnistuksen MM-kultamitalisti kertoo, että kutsu Presidentinlinnaan tuli "ihan puskista".

– En osannut odottaa kutsua ollenkaan. Se oli lojunut jonkin aikaa postilaatikossa, koska en ollut jaksanut mennä tarkistamaan posteja. Kutsun saatuani iski paniikki: apua, mitä pistän päälleni! Aiemmin olen osannut varautua juhliin etukäteen kultamitalien takia, mutta nyt puku oli taiottava tyhjästä, Minna kertoo.

Minnan puvun on suunnitellut Voglian Minna Jermilä. Sen inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty. Puku on jäänsininen ja siihen on ommeltu lukuisia pieniä kukkia ja timanttihohteita. Puku ommeltiin alusta loppuun vain muutamassa viikossa.

Vauva hoidossa Sipen äidillä

Juhliin Minna ottaa avecikseen avopuolisonsa, Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin. Sipe on juhlinut Linnassa aiemmin kerran, Minna neljästi.

”Simo on hyvä edustusvaimo.”

– Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Pari aikoo jättää kymmenkuisen Ukko-poikansa Sipen äidin hoiviin Linnan lähellä sijaitsevaan hotellihuoneeseen. Kovin myöhään vanhemmat eivät aio juhlia, sillä Minna imettää edelleen öisin.

– Meillä taitaa olla aika lyhyt ilta. Uskon, että juhlamme loppuvat iltakymmenen aikoihin.

Kun Sipe Santapukki ja Minna Kauppi saivat lapsen, puolustusvoimien esikunta halusi muistaa heitä erityisellä lahjalla, nimilaatalla. – Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

Apulanta-muusikko Sipe Santapukki juhlii tänä vuonna Linnassa toista kertaa ja hänen avopuolisonsa, Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi peräti viidettä. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pari menee Linnaan yhdessä.

Sipen ja Minnan kymmenkuinen Ukko-poika on juhlien ajan hoidossa Sipen äidillä. Sipe kuitenkin keksi nokkelan keinon ottaa lapsensa mukaan Linnaan.

– Puolustusvoimien esikunnassa oli kuultu, että olemme saaneet lapsen. He lähettivät meille lahjaksi nimilaatan, johon on kaiverrettu Ukon nimi ja syntymäpäivä. Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

”Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan.”

Sipe on muutenkin ottanut tarkasti selvää miesten pukukoodista, sillä hän haluaa kunnioittaa satavuotiasta Suomea oikein. Kutsun mukaan päälle kuuluu pukea iltapuku ja kunniamerkit. Asiaan perehtyessään Sipelle selvisi, että smokki on etiketin vastainen, vaikka artistit ottavatkin välillä pukukoodista erivapauksia.

– Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan. Mutta se ei haittaa, sillä haluan kunnioittaa asullani tätä erityistä itsenäisyysjuhlaa. Puen päälleni kolmiosaisen Turo Tailorin puvun ja helmenhopeiset höysteet. Halusin ehdottomasti pukeutua suomalaismerkin vaatteisiin.