Presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio pukeutui kotikaupungistaan Porista löydetystä vintagekankaasta valmistettuun asuun. Kuva: Jonna Öhrnberg
Presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio pukeutui kotikaupungistaan Porista löydetystä vintagekankaasta valmistettuun asuun. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jenni Haukion asun laahus ja vyö ovat vaaleaa silkkibrokadia. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jenni Haukion asun laahus ja vyö ovat vaaleaa silkkibrokadia. Kuva: Jonna Öhrnberg

Presidenttipuoliso Jenni Haukio valitsi itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin toista kertaa saman suunnittelijan asun.

Presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio nähdään vuoden 2014 Linnan juhlissa hopealla kuvioidussa talvitaivaan sinisessä asussa, joka on vaatesuunnittelija Sari Nordströmin ja ompelija Karina Pekolan käsialaa. Puku on valmistettu 1960-luvun ranskalaisesta vintagebrokadista, jonka vaatesuunnitelija löysi Haukion kotikaupungista Porista. Puvun laahus ja vyö ovat vaaleaa silkkibrokadia.

Haukio nähtiin Nordströmin asussa myös viime vuonna Tampereen itsenäisyyspäivän juhlissa.

Jenni Haukion korvakorut ovat Kirsi Doukasin Kalevala Korulle suunnittelemasta Maman Aurore -sarjasta. Lumihiutale-rintakorun on suunnitellut Terhi Koivisto.

Millaisissa asuissa presidentin puoliso on nähty Linnan juhlissa? Katso kuvat Jenni Haukion asuista vuosilta 2009–2013 täällä.

Lue kaikki Linnan juhlien jutut täältä.

Lue myös:


Raskaus & liikakilot! Mitä iltapuvuilla salaillaan tänä vuonna Linnassa?


Muistatko vielä heidät? Linnan juhlien kiinnostavimmat miesvieraat


Nähdäänkö nämä syksyn trendit Linnassa?

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii viidettä kertaa Linnassa. Iltapuvun inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii tänä vuonna satavuotiasta Suomea Linnan juhlissa. Yhdeksänkertainen suunnistuksen MM-kultamitalisti kertoo, että kutsu Presidentinlinnaan tuli "ihan puskista".

– En osannut odottaa kutsua ollenkaan. Se oli lojunut jonkin aikaa postilaatikossa, koska en ollut jaksanut mennä tarkistamaan posteja. Kutsun saatuani iski paniikki: apua, mitä pistän päälleni! Aiemmin olen osannut varautua juhliin etukäteen kultamitalien takia, mutta nyt puku oli taiottava tyhjästä, Minna kertoo.

Minnan puvun on suunnitellut Voglian Minna Jermilä. Sen inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty. Puku on jäänsininen ja siihen on ommeltu lukuisia pieniä kukkia ja timanttihohteita. Puku ommeltiin alusta loppuun vain muutamassa viikossa.

Vauva hoidossa Sipen äidillä

Juhliin Minna ottaa avecikseen avopuolisonsa, Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin. Sipe on juhlinut Linnassa aiemmin kerran, Minna neljästi.

”Simo on hyvä edustusvaimo.”

– Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Pari aikoo jättää kymmenkuisen Ukko-poikansa Sipen äidin hoiviin Linnan lähellä sijaitsevaan hotellihuoneeseen. Kovin myöhään vanhemmat eivät aio juhlia, sillä Minna imettää edelleen öisin.

– Meillä taitaa olla aika lyhyt ilta. Uskon, että juhlamme loppuvat iltakymmenen aikoihin.

Kun Sipe Santapukki ja Minna Kauppi saivat lapsen, puolustusvoimien esikunta halusi muistaa heitä erityisellä lahjalla, nimilaatalla. – Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

Apulanta-muusikko Sipe Santapukki juhlii tänä vuonna Linnassa toista kertaa ja hänen avopuolisonsa, Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi peräti viidettä. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pari menee Linnaan yhdessä.

Sipen ja Minnan kymmenkuinen Ukko-poika on juhlien ajan hoidossa Sipen äidillä. Sipe kuitenkin keksi nokkelan keinon ottaa lapsensa mukaan Linnaan.

– Puolustusvoimien esikunnassa oli kuultu, että olemme saaneet lapsen. He lähettivät meille lahjaksi nimilaatan, johon on kaiverrettu Ukon nimi ja syntymäpäivä. Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

”Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan.”

Sipe on muutenkin ottanut tarkasti selvää miesten pukukoodista, sillä hän haluaa kunnioittaa satavuotiasta Suomea oikein. Kutsun mukaan päälle kuuluu pukea iltapuku ja kunniamerkit. Asiaan perehtyessään Sipelle selvisi, että smokki on etiketin vastainen, vaikka artistit ottavatkin välillä pukukoodista erivapauksia.

– Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan. Mutta se ei haittaa, sillä haluan kunnioittaa asullani tätä erityistä itsenäisyysjuhlaa. Puen päälleni kolmiosaisen Turo Tailorin puvun ja helmenhopeiset höysteet. Halusin ehdottomasti pukeutua suomalaismerkin vaatteisiin.