Tunna Milonoffin puoliso Jenni Milonoff on myös sirkustaiteilija. Kuva: Jonna Öhrnberg
Tunna Milonoffin puoliso Jenni Milonoff on myös sirkustaiteilija. Kuva: Jonna Öhrnberg

Korun suunnittelija ja Jennin hyvä ystävä, suomalainen Hanna Ruax kuoli traagisessa tulipalossa Kalifornian Oaklandissa viime viikonloppuna.

Madventures- ja Docventures-ohjelmista tutun Tuomas ”Tunna” Milonoffin puolison Jenni Milonoffin boheemin elegantti juhlatyyli oli yksi Linnan juhlien upeimpia.

Jenni kertoo Ilta-Sanomille, että hänen kaulassaan nähdyn korun valmisti hänen hyvä ystävänsä, suomalaissuunnittelija Hanna Ruax, joka kuoli Kalifornian Oaklandin yökerhopalossa viime viikonloppuna. Ruax oli myös joogaopettaja ja stylisti.

Tulipalo syttyi vanhassa varastorakennuksessa myöhään perjantai-iltana. Rakennuksessa toimi joukko taiteilijoita. Palossa kuoli yli kolmekymmentä ihmistä, myös Ruaxin puoliso Alex.

– Tämä koru oli suunniteltu tähän juhlaan. Halusin kunnioittaa ja muistaa häntä rakkaudella myös täällä juhlassa, ja kannan korua rakkaudella ja kunnioituksella, Jenni kertoo.

”Halusin kunnioittaa ja muistaa häntä rakkaudella myös täällä juhlassa.”

– Tämä on itselleni tosi tunteellinen tilanne. Mutta Hanna olisi halunnut, että olen täällä. Kannan hänen koruaan ja tätä asua juuri sellaisena kuin olimme ne yhdessä ajatelleet.

Koru on tehty poikkeusellisella tavalla.

– Hanna poimi koruun jotain, mikä oli minulle merkityksellistä, ja loppuosa korusta on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Hanna löysi koruihinsa materiaaleja kirpputoreilta ja jopa maasta.

Jennin asun on suunnitellut suomalainen Dayan Cutler. Jenni ja Cutler pyörittävät yhdessä Ilo by Dakini -vaatemerkkiä, jonka vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Nepalissa.

– Puvussa on kalevalalaisia kuvioita, jotka voisivat yhtä hyvin olla nepalilaisia. Halusin viestittää puvullani, että loppujen lopuksi me ihmiset olemme maailmassa kaikkialla yhtä, Jenni kertoi Linnassa Me Naisille.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii viidettä kertaa Linnassa. Iltapuvun inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty.

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi juhlii tänä vuonna satavuotiasta Suomea Linnan juhlissa. Yhdeksänkertainen suunnistuksen MM-kultamitalisti kertoo, että kutsu Presidentinlinnaan tuli "ihan puskista".

– En osannut odottaa kutsua ollenkaan. Se oli lojunut jonkin aikaa postilaatikossa, koska en ollut jaksanut mennä tarkistamaan posteja. Kutsun saatuani iski paniikki: apua, mitä pistän päälleni! Aiemmin olen osannut varautua juhliin etukäteen kultamitalien takia, mutta nyt puku oli taiottava tyhjästä, Minna kertoo.

Minnan puvun on suunnitellut Voglian Minna Jermilä. Sen inspiraationa toimivat metsä, kuura ja niitty. Puku on jäänsininen ja siihen on ommeltu lukuisia pieniä kukkia ja timanttihohteita. Puku ommeltiin alusta loppuun vain muutamassa viikossa.

Vauva hoidossa Sipen äidillä

Juhliin Minna ottaa avecikseen avopuolisonsa, Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin. Sipe on juhlinut Linnassa aiemmin kerran, Minna neljästi.

”Simo on hyvä edustusvaimo.”

– Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Pari aikoo jättää kymmenkuisen Ukko-poikansa Sipen äidin hoiviin Linnan lähellä sijaitsevaan hotellihuoneeseen. Kovin myöhään vanhemmat eivät aio juhlia, sillä Minna imettää edelleen öisin.

– Meillä taitaa olla aika lyhyt ilta. Uskon, että juhlamme loppuvat iltakymmenen aikoihin.

Kun Sipe Santapukki ja Minna Kauppi saivat lapsen, puolustusvoimien esikunta halusi muistaa heitä erityisellä lahjalla, nimilaatalla. – Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

Apulanta-muusikko Sipe Santapukki juhlii tänä vuonna Linnassa toista kertaa ja hänen avopuolisonsa, Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi peräti viidettä. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun pari menee Linnaan yhdessä.

Sipen ja Minnan kymmenkuinen Ukko-poika on juhlien ajan hoidossa Sipen äidillä. Sipe kuitenkin keksi nokkelan keinon ottaa lapsensa mukaan Linnaan.

– Puolustusvoimien esikunnassa oli kuultu, että olemme saaneet lapsen. He lähettivät meille lahjaksi nimilaatan, johon on kaiverrettu Ukon nimi ja syntymäpäivä. Aion pukea sen päälleni taskukellon sijaan, jotta esikoinen kulkee mukanani, Sipe kertoo.

”Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan.”

Sipe on muutenkin ottanut tarkasti selvää miesten pukukoodista, sillä hän haluaa kunnioittaa satavuotiasta Suomea oikein. Kutsun mukaan päälle kuuluu pukea iltapuku ja kunniamerkit. Asiaan perehtyessään Sipelle selvisi, että smokki on etiketin vastainen, vaikka artistit ottavatkin välillä pukukoodista erivapauksia.

– Miehillä on tosi vähän tilaa leikkiä, jos menee tiukasti etiketin mukaan. Mutta se ei haittaa, sillä haluan kunnioittaa asullani tätä erityistä itsenäisyysjuhlaa. Puen päälleni kolmiosaisen Turo Tailorin puvun ja helmenhopeiset höysteet. Halusin ehdottomasti pukeutua suomalaismerkin vaatteisiin.