”Nyt oli niin kammottava palaveri, että tilaan kyllä tuplajuuston!” Kuva: Shutterstock
”Nyt oli niin kammottava palaveri, että tilaan kyllä tuplajuuston!” Kuva: Shutterstock

Jos et ole tyytyväinen työhösi, kiloja kertyy helposti.

Yllättävää mutta loogista: se, miten tyytyväinen olet työhösi, vaikuttaa siihen, mitä valitset töissä lounaaksi. Kun raivostuttaa, amicoiden raastepöydät vaihtuvat helpommin lähimäkkärin houkutuksiin.

Hiljattain valmistuneen brittitutkimuksen mukaan työhönsä tyytymätön raataja nimittäin valitsee todennäköisesti mättölounaan terveellisemmän vaihtoehdon sijaan.

2000 tutkitusta työntekijästä 80 % sanoi, että mieliala vaikuttaa siihen, vetääkö lounaalla sushia vai pizzaa. Puolet sanoi valitsevansa terveellisen lounaan silloin, kun töissä on hyvä päivä. Vähän yli puolet taas sanoi, että kun töissä menee huonosti, myös lounas tulee lyötyä läskiksi.

Tutkimuksen mukaan ihminen valitsee viikossa noin neljä ateriaa sen perusteella, millä tuulella sattuu sillä hetkellä olemaan. Roskalounaaseen sorrutaan keskimäärin 38 päivänä vuodessa, ja mitä hankalammaksi työpäivä koetaan, sitä epätervellisempi lounas valitaan.

Silti lähes puolet, 45 %, sanoi pääasiassa syövänsä terveellisen lounaan ja vain 30 % myönsi syövänsä pääasiassa rasvaisia ja lihottavia lounaita. Lounaan nauttimiseen pitäisi myös pystyä käyttämään noin viisitoista minuuttia, eikä lounasta missään tapauksessa pidä jättää väliin, sillä se vain hidastaa aineenvaihduntaa.

Lue myös:

Miksi roskaruoka maistuu paremmalta humalassa?

Valmista eväät japanilaisiin bento bokseihin – katso herkulliset reseptit