Viranomaiset ovat huolissaan väestön lihomisesta. Nyt kilotaisteluun on keksitty uusi ase.

Ohhoh, lihottava ruoka on hengenvaarallista! Kansainvälisen kuluttajaliiton ja Maailman lihavuustutkijoiden liiton mukaan syöminen on niin riskaabelia puuhaa, että ruoan kauppaamista pitäisi rajoittaa samalla tavalla kuin tupakkatuotteiden myyntiä.

Liittojen mukaan päävastuu ihmisten liikalihavuudesta kuuluu epäterveellisille herkuille. Niiden mainonnan pitää muuttua heti. Ratkaisuksi lihavuuspoliisit ehdottavat, että rasvaisten ja sokeristen herkkujen kylkeen laitetaan varoittavia kuvia syöpöttelyn tuloksista. Samaa kikkaa käytetään jo eräissä maissa tupakka-askeissa.

Esimerkiksi Australiassa röökinpolttaja voi saada käsiinsä kellastuneiden hampaiden koristaman askin, mutta millaisia pelottelutarroja sipsipussin liepeeseen voi odottaa? Tuleeko munkkipussin etikettiin rasvamaksan vai vatsamakkaroiden kuva? Kumpi koetaan uhkaavampana: kaksoisleuka vai tukkeutunut verisuoni?

Shoppailijan kannattaa muutenkin pitää varansa, kaikessa piilee vaaransa! Ehdotamme varoitustarraa myös seuraaviin asioihin:

1. Itsekoottavat kalusteet Niiden kanssa lähtee järki. Laatikon kylkeen havainnollistava esimerkki päätään Expedit-hyllyyn hakkaavasta henkilöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Tuoli Miksi varoitustarroja ei jo ole tuoleissa? Jatkuva istuminen vaikuttaa esimerkiksi diabeteksen syntyyn ja ennen kaikkea leventää takapuolta.

3. Luksuslaukku Shoppailu voi aiheuttaa pankkitilin jäätymisen. Kohta ei ole rahaa vuokraan, koti lähtee alta. Jos kodittomuus ei ole uhka, ei sitten mikään.

4. Asunto Joka talon seinästä saisi löytyä lähimmäisenrakkauteen kehottava viesti, koska kamalat naapurit aiheuttavat ainakin korkeaa verenpainetta.

Kansainvälisen kuluttajaliiton ja Maailman lihavuustutkijoiden liiton linjauksesta kertoi ensimmäisenä BBC.

Lue myös:

70 kiloa laihduttanut: "Nyt naiset pitävät minua uhkana"

Näin lasket, oletko ylipainoinen

Nuori, nainen ja yli 100 kiloa: "Ongelmani ei ole lihavuus, vaan muiden asenteet"

Sisältö jatkuu mainoksen alla