Viranomaiset ovat huolissaan väestön lihomisesta. Nyt kilotaisteluun on keksitty uusi ase.

Ohhoh, lihottava ruoka on hengenvaarallista! Kansainvälisen kuluttajaliiton ja Maailman lihavuustutkijoiden liiton mukaan syöminen on niin riskaabelia puuhaa, että ruoan kauppaamista pitäisi rajoittaa samalla tavalla kuin tupakkatuotteiden myyntiä.

Liittojen mukaan päävastuu ihmisten liikalihavuudesta kuuluu epäterveellisille herkuille. Niiden mainonnan pitää muuttua heti. Ratkaisuksi lihavuuspoliisit ehdottavat, että rasvaisten ja sokeristen herkkujen kylkeen laitetaan varoittavia kuvia syöpöttelyn tuloksista. Samaa kikkaa käytetään jo eräissä maissa tupakka-askeissa.

Esimerkiksi Australiassa röökinpolttaja voi saada käsiinsä kellastuneiden hampaiden koristaman askin, mutta millaisia pelottelutarroja sipsipussin liepeeseen voi odottaa? Tuleeko munkkipussin etikettiin rasvamaksan vai vatsamakkaroiden kuva? Kumpi koetaan uhkaavampana: kaksoisleuka vai tukkeutunut verisuoni?

Shoppailijan kannattaa muutenkin pitää varansa, kaikessa piilee vaaransa! Ehdotamme varoitustarraa myös seuraaviin asioihin:

1. Itsekoottavat kalusteet Niiden kanssa lähtee järki. Laatikon kylkeen havainnollistava esimerkki päätään Expedit-hyllyyn hakkaavasta henkilöstä.

2. Tuoli Miksi varoitustarroja ei jo ole tuoleissa? Jatkuva istuminen vaikuttaa esimerkiksi diabeteksen syntyyn ja ennen kaikkea leventää takapuolta.

3. Luksuslaukku Shoppailu voi aiheuttaa pankkitilin jäätymisen. Kohta ei ole rahaa vuokraan, koti lähtee alta. Jos kodittomuus ei ole uhka, ei sitten mikään.

4. Asunto Joka talon seinästä saisi löytyä lähimmäisenrakkauteen kehottava viesti, koska kamalat naapurit aiheuttavat ainakin korkeaa verenpainetta.

Kansainvälisen kuluttajaliiton ja Maailman lihavuustutkijoiden liiton linjauksesta kertoi ensimmäisenä BBC.

Lue myös:

70 kiloa laihduttanut: "Nyt naiset pitävät minua uhkana"

Näin lasket, oletko ylipainoinen

Nuori, nainen ja yli 100 kiloa: "Ongelmani ei ole lihavuus, vaan muiden asenteet"

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Voit saada päivästä paljon irti. Odottamaton käänne saa sinut hetkeksi eksyksiin. On aika tutustua paremmin äskettäin tapaamaasi ihmiseen.


SKORPIONI
Tarjoa apuasi ihmiselle, joka on ollut tukenasi menneisyydessä. Ystävällisyytesi pelastaa hänen päivänsä. Ihmissuhteissa on kääntymässä uusi lehti.


JOUSIMIES
Rakkauselämäsi vie nyt valtaosan huomiostasi. Täytä päiväsi asioilla ja ihmisillä, jotka saavat sinut loistamaan. Hyvinvointisi on etusijalla.


KAURIS
Nyt ei ole aika lainata kaverille rahaa. Pidä omaisuudestasi huolta. Voit tarjota neuvoja ja kokemuksen ääntä hänen avukseen.


VESIMIES
Älä vain odottele, että muutokset tapahtuisivat itsestään. Ole valmis panostamaan asiaasi. Päivä tuo elämääsi romantiikkaa.


KALAT
Hoida sovitut asiat nopeasti. Päivällä on varallesi vielä yllätyksiä. Vanhentunut ja hankala puheenaihe nousee uudestaan pintaan.


OINAS
Sinulla on vaikeuksia pysyä paikoillasi. Liikunnallinen haaste tekee sinulle hyvää. Kanavoi energiasi hyödylliseen tai hauskaan tekemiseen.


HÄRKÄ
Yritä olla joustava ja hyväntuulinen. Pääset paljon helpommalla, jos onnistut tulemaan toimeen kaikkien kanssa. Diplomatia on tänään paras aseesi.


KAKSONEN
Nyt ei ole hyvä hetki ihmissuhdesotkujen selvittämiselle. Anna pölyn laskeutua ensin. Keskitä kaikki energiasi välillä itseesi.


RAPU
On aika höristää korvia ja kiinnostua uusista asioista. Lähde liikkeelle, sillä aktiivisuus on avainsana. Seikkailu odottaa sinua.


LEIJONA
Älä kiirehdi väärällä hetkellä. Kärsivällisyys avaa eteesi enemmän mahdollisuuksia kuin osaat kuvitellakaan. Vielä ei ole aika toimia.


NEITSYT
Ole mukana koko sydämelläsi. Nyt ei ole aika tehdä mitään hutiloiden. Satsaa kaikkesi peliin ja katso, mihin se vie sinut.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Tilaajille
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen
Kuolema on läsnä ambulanssin ensihoitajan Mika Länsisolan jokaisessa työvuorossa. Kuva: Satu Kemppainen

Yli miljoona suomalaista tekee henkisesti raskasta työtä, jossa on vaara kyynistyä. Ensihoitaja Mika Länsisola kertoo, miten työ on muuttanut häntä.

Kutsumusammatti. Palkitseva ja mielenkiintoinen työ, jolla on merkitystä. Samalla kuitenkin duuni, jossa joutuu päivittäin kasvotusten esimerkiksi kurjuuden, sairauden, päihteiden ja syrjäytymisen kanssa.

Joka neljännellä suomalaisella on henkisesti raskas työ, kertoo Työterveyslaitoksen...