Meikkien lähtöselvitys, check. Kuva: Shutterstock
Meikkien lähtöselvitys, check. Kuva: Shutterstock

... nimittäin meikkikatastrofin. Paraskin lomafiilis nimittäin lässähtää, jos laukun avatessaan löytää matkapuvustonsa kosmetiikkamerestä lillumasta. Nämä pakkausvinkit pelastavat tilanteen.

Byrdie-kauneussivuston meikkiasiantuntijat jakoivat viisaat pakkausvinkkinsä. Niitä noudattamalla meikit pysyvät ehjinä – ja muu omaisuus siistinä.

Varastoi näytepakkaukset ja tyhjät purnukat

Kosmetiikkanäytteet ovat erinomaisia matkaseuralaisia, koska ne mahtuvat pieneen tilaan eikä niitä tarvitse enää raahata takaisin kotiin. Ota siis lehtien välissä tulleet näytteet aina talteen ja pyydä niitä kosmetiikkaostoksilla kylkiäisiksi.

Paljon reissaavan kannattaa säilyttää kaikki tyhjentyneet, pienet kosmetiikkapurnukkansa. Purnukan voi huuhdella ja täyttää reissuun sopivalla tuotteella.

Mieti, mihin pakkaat

Mieti etukäteen, missä vaiheessa matkaa tarvitset mitäkin tuotetta. Jaottele käsimatkatavaroihisi vain ne tuotteet, joita tarvitset pikaiseen meikin korjaamiseen. Kaikki muu pakataan matkalaukkuun! Ei mitään ”jos tätä kuitenkin tarvitsisi jo koneessa” -varastoa.

Voit myös jaotella tuotteet sen perusteella, kuinka suurta tuhoa ne aiheuttaisivat avautuessaan laukkuusi. Pahimpia sotkijoita ovat nestemäinen kosmetiikka ja voimakkaanväriset meikit. Kaikki ne samaan tiiviiseen meikkipussiin siis. Vaikka jokin niistä hajoaisi laukkuusi, ihan kaikki matkatavarasi ole mennyttä.

Jos matkassa on paljon purnukoita, kannattaa kokeilla niiden jaottelua muodon mukaan: esimerkiksi pitkulaiset tuotteet, kuten ripsivärin ja siveltimet, kannattaa laittaa penaaliin. Näin tuotteet löytyy helpommin kuin jos ne olisivat kaikki samassa pussukassa.

Pumpuli pelastaa!

Matkalaukkusi kokee reissussa koviakin iskuja. Ei siis ihme, jos kivipuuterisi ja luomuvärisi löytyvät sen pohjalta murusina. Fiksu pakkaaja sujauttaakin meikkipurnukkaan pienen pallon pumpulia. Se pehmentää iskuja ja tuote pysyy ehjänä.

Myös lasipulloihin pakatut tuotteet kärsivät kolahduksista. Laita siis esimerkiksi hajuvesipullot ensin muovipussiin ja sen jälkeen kietaise ne pyyhkeeseen tai t-paitaan.

Jos muu ei auta, käytä teippiä

Kyllä, teippi saattaa pelastaa matkalaukkusi sampookatastrofilta tai voideräjähdykseltä. Sinetöi sillä kaikki nestemäisiä tuotteita sisältävät purnukkasi, niin ne eivät vuoda.

Jos et usko teipin pitovoimaan, vaihda reissutuotteet nestemäisistä kiinteiksi. Esimerkiksi kasvojenpuhdistusaineita ja sampoita on saatavilla palamuodossa.

Lue myös

Kokoa lomapuvusto, joka mahtuu käsimatkatavaroihin

Monetko alushousut mukaan matkalle? Tämän taulukon avulla pakkaat aina sopivan määrän

7 parasta kiirepäivän kauneusniksiä

Jari ”Jaajo” Linnonmaa viettää perjantaina syntymäpäiviään. Jostain kumman syystä suosikkijuontaja ei ole vanhentunut 2000-luvulla päivääkään.

Jari Arto Olavi Linnonmaa syntyi Helsingin Kulosaaressa 40 vuotta sitten. Jarista muotoutui r-vian vuoksi Jaajo, joka on vakiintunut viihdetaiteilijan nimeksi. Jaajo otti ensiaskeliaan viihdemaailmassa Räsypokka- ja Jaajon jacuzzi -ohjelmien juontajina.

Jaajo pokeripöydässä vuonna 2002. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine
Jaajo pokeripöydässä vuonna 2002. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine

Vuonna 2003 Jaajo osallistui MTV3:n VIP Seikkailu -ohjelmaan. Tavaramerkiksi muodostunut lippalakki on vuosien saatossa muuttanut muotoaan, mutta lakin kantaja ei vaikuta vanhentuneen päivääkään!

Kuva: Sanoma-arkisto / Tea Karvinen
Kuva: Sanoma-arkisto / Tea Karvinen

Jaajo aloitti Radio Suomipopin iltapäiväohjelmissa 2000-luvun alussa. Noina aikoina hän ystävystyi myös kirjailija Juha Vuorisen kanssa. Vuosina 2006–2011 Jaajo juonsi Aamulypsy-ohjelmaa, josta hän jäi parin vuoden sapatille hakemaan voimia radiouralleen. Vuorinen liittyi mukaan Aamulypsyyn, kun ohjelma palasi Radio Suomipopin ohjelmistoon Jaajon luotsaamana vuonna 2013.

Jaajo ja Juha poseerasivat vuonna 2012. Kuva: Antti Hämäläinen / Sanoma-arkisto
Jaajo ja Juha poseerasivat vuonna 2012. Kuva: Antti Hämäläinen / Sanoma-arkisto

Paluun tehneestä Aamulypsystä tuli aamuradioiden suosikki, joka on pokkaillut palkintoja paluustaan lähtien. Jaajo on palkittu Vuoden radiojuontaja -palkinnolla kahdeksan kertaa.

– Toki omasta työstä on aina kiva saada tunnustusta, mutta enemmän iloinen olen itse ohjelman suosiosta, Jaajo kertoi Me Naisten laajassa haastattelussa vuonna 2015.

Vuoden 2014 voiton jälkeen Jaajo latasi Instagram-tililleen jälleen yhden voittoisan kuvan juontajatovereidensa Juha Perälän ja Anni Hautalan kanssa. Kuvatekstissä Jaajo kuvailee kollegoitaan ”parhaiksi ystäviksi ja työkavereiksi”.

 

A post shared by Jaajo Linnonmaa (@pelaaja2) on

Juontaja-Linnonmaa tutussa polkkatukassaan vuonna 2014. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Juontaja-Linnonmaa tutussa polkkatukassaan vuonna 2014. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

Jaajo on ponkaissut päärooliin myös valkokankaalla. Vuonna 2015 ensi-iltansa saanut Luokkakokous sai kriitikoilta murska-arviot, mutta oli lopulta vuoden katsotuin kotimainen elokuva. Jaajon lisäksi elokuvassa näyttelivät juontajan hyvät ystävät Sami Hedberg ja Aku Hirviniemi.

Jaajo, Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg Luokkakokous-elokuvan infotilaisuudessa vuonna 2014. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Jaajo, Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg Luokkakokous-elokuvan infotilaisuudessa vuonna 2014. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Radio- ja elokuvamaailman valloituksen jälkeen Jaajo on nähty myös Haluatko miljonääriksi? -ohjelman juontajana. Menestys on seurannut Jaajoa myös television puolelle. Vuonna 2018 Jaajo pääsi pokkaamaan Kultaisen Venlan, kun Haluatko miljonääriksi? palkittiin parhaan game-show'n palkinnolla.

Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Jäämme odottamaan, mitä koko kansan Jaajo keksii seuraavan kymmenen vuoden aikana. Varmaa on, että ulkonäkö ainakin säilyy tutun nuorekkaana!

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

KAKSONEN

Ota muutokset avosylin vastaan. Pidä ohjat omissa käsissäsi. Tänään ei kannata tyytyä liian vähään, vaan tähdätä korkealle.

 

RAPU

Satsaa nyt täysillä itseesi ja omiin suunnitelmiisi. Anna mielikuvituksesi lentää tänään. Saat hyviä neuvoja ja ideoita läheisiltäsi.

 

LEIJONA

Pidä elämäsi yksinkertaisena. Vältä draamaa perhepiirissä valitsemalla sanasi tarkkaan. Ota muiden tunteet huomioon ratkaisuissasi.

 

NEITSYT

Lähde ihmisten pariin. On hyvä hetki verkostojen laajentamiselle ja ystävyyksien syntymiselle. Anna myös romantiikalle tilaisuus.

 

VAAKA

Keskity yhteen asiaan kerrallaan. Sinne tänne säntäileminen ei vauhdita asioita. Positiivinen asenne saa tänään ihmeitä aikaan.

 

SKORPIONI

Ole valmis tekemään muutoksia. Kaikki on kiinni omasta aktiivisuudestasi tänään. Muista, missä erehdyit viimeksi ja vältä saman mokan toistaminen.

 

JOUSIMIES

Älä anna kenenkään kuormittaa sinua liikaa. Joku saattaa ravata luonasi yhtenään apua pyytämässä. Pidä huolta myös itsestäsi.

 

KAURIS

Nosta äänesi kuuluviin. Sinulla on sanottavaa, eikä nyt ole aika unohtua muiden varjoon. Nyt on tartuttava toimeen ja otettava riskejä.

 

VESIMIES

Suuntaa energiasi kotisi kunnostamiseen. Pienten muutosten tekeminen voisi olla paikallaan. Tee omaa juttuasi seuraamatta laumaa.

 

KALAT

Päivä tuo tiellesi odottamattomia mahdollisuuksia, joita ei kannata jättää hyödyntämättä. Vietä aikaa rakkaittesi kanssa. Ilmassa on romantiikkaa.

 

OINAS

Pidä huolta terveydestäsi. Älä ota turhia riskejä etenekään liikunnan parissa. Kerro läheisellesi, mitä sinulla on sydämelläsi.

 

HÄRKÄ

Saatat vetää tunnekuohuissasi hätiköityjä johtopäätöksiä. Hidasta tahtia ja mieti, mikä on nyt tärkeintä. Keskity yhteen asiaan kerrallaan.