Meikkien lähtöselvitys, check. Kuva: Shutterstock
Meikkien lähtöselvitys, check. Kuva: Shutterstock

... nimittäin meikkikatastrofin. Paraskin lomafiilis nimittäin lässähtää, jos laukun avatessaan löytää matkapuvustonsa kosmetiikkamerestä lillumasta. Nämä pakkausvinkit pelastavat tilanteen.

Byrdie-kauneussivuston meikkiasiantuntijat jakoivat viisaat pakkausvinkkinsä. Niitä noudattamalla meikit pysyvät ehjinä – ja muu omaisuus siistinä.

Varastoi näytepakkaukset ja tyhjät purnukat

Kosmetiikkanäytteet ovat erinomaisia matkaseuralaisia, koska ne mahtuvat pieneen tilaan eikä niitä tarvitse enää raahata takaisin kotiin. Ota siis lehtien välissä tulleet näytteet aina talteen ja pyydä niitä kosmetiikkaostoksilla kylkiäisiksi.

Paljon reissaavan kannattaa säilyttää kaikki tyhjentyneet, pienet kosmetiikkapurnukkansa. Purnukan voi huuhdella ja täyttää reissuun sopivalla tuotteella.

Mieti, mihin pakkaat

Mieti etukäteen, missä vaiheessa matkaa tarvitset mitäkin tuotetta. Jaottele käsimatkatavaroihisi vain ne tuotteet, joita tarvitset pikaiseen meikin korjaamiseen. Kaikki muu pakataan matkalaukkuun! Ei mitään ”jos tätä kuitenkin tarvitsisi jo koneessa” -varastoa.

Voit myös jaotella tuotteet sen perusteella, kuinka suurta tuhoa ne aiheuttaisivat avautuessaan laukkuusi. Pahimpia sotkijoita ovat nestemäinen kosmetiikka ja voimakkaanväriset meikit. Kaikki ne samaan tiiviiseen meikkipussiin siis. Vaikka jokin niistä hajoaisi laukkuusi, ihan kaikki matkatavarasi ole mennyttä.

Jos matkassa on paljon purnukoita, kannattaa kokeilla niiden jaottelua muodon mukaan: esimerkiksi pitkulaiset tuotteet, kuten ripsivärin ja siveltimet, kannattaa laittaa penaaliin. Näin tuotteet löytyy helpommin kuin jos ne olisivat kaikki samassa pussukassa.

Pumpuli pelastaa!

Matkalaukkusi kokee reissussa koviakin iskuja. Ei siis ihme, jos kivipuuterisi ja luomuvärisi löytyvät sen pohjalta murusina. Fiksu pakkaaja sujauttaakin meikkipurnukkaan pienen pallon pumpulia. Se pehmentää iskuja ja tuote pysyy ehjänä.

Myös lasipulloihin pakatut tuotteet kärsivät kolahduksista. Laita siis esimerkiksi hajuvesipullot ensin muovipussiin ja sen jälkeen kietaise ne pyyhkeeseen tai t-paitaan.

Jos muu ei auta, käytä teippiä

Kyllä, teippi saattaa pelastaa matkalaukkusi sampookatastrofilta tai voideräjähdykseltä. Sinetöi sillä kaikki nestemäisiä tuotteita sisältävät purnukkasi, niin ne eivät vuoda.

Jos et usko teipin pitovoimaan, vaihda reissutuotteet nestemäisistä kiinteiksi. Esimerkiksi kasvojenpuhdistusaineita ja sampoita on saatavilla palamuodossa.

Lue myös

Kokoa lomapuvusto, joka mahtuu käsimatkatavaroihin

Monetko alushousut mukaan matkalle? Tämän taulukon avulla pakkaat aina sopivan määrän

7 parasta kiirepäivän kauneusniksiä