Teneriffan rannoilla on tilaa lenkkeillä.
Teneriffan rannoilla on tilaa lenkkeillä.

Matkustamisen ammattilainen tietää, mitä ikisuosikki Teneriffalla kannattaa tehdä.

Teneriffasta on tullut kuin toinen koti lentoemäntä-purseri Minna Aaltoselle. Hän lentää Primera Airin palveluksessa lomalentoja Kanariansaarille.

– Teneriffa on saarista vehrein ja kaunein, ja pidän sen hiekkarannoista.

Tosin saarella voi tehdä paljon muutakin kuin löhöillä biitsillä.

Purseri Minna Aaltonen seilasi työkavereidensa kanssa katsomaan delfiinejä ja valaita Teneriffalla.

– Kerran vuokrasimme työporukalla katamaraanin 3,5 tunniksi ja kävimme katsomassa valaita ja delfiinejä. Matkalla poikkesimme uimaan laguunissa. Se oli huikea ja hauska reissu. Seuraavaksi voisin opetella surffaamaan.

Minna nauttii myös saaren ruokaelämyksistä.

– Ruoka on mielettömän hyvää. Menemme usein koko miehistön voimin syömään ja tilaamme pöydän täyteen tapaksia. Käymme niin usein saarella, että tiedämme parhaat ravintolat.

Erityisesti Minna kehuu tuoreita hedelmiä ja meren herkkuja, kuten grillattua mustekalaa.

Minna kävi Teneriffalla ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Hän laskee viettäneensä saarella sen jälkeen useita kymmeniä öitä, pisimmillään usein kolme yötä kerrallaan.

– Ihaninta on, kun pääsee lenkille meren rantaan auringonlaskun aikaan.

Kaikkein parhaiten Minna tuntee Playa de las Américasin turistialueen, jossa ravintoloita ja putiikkeja riittää.

– Ostan vaatteita, lähinnä Mangoa ja Zaraa. Merkkituotteet ovat hyvin edustettuina ja hinnat ovat edullisemmat kuin Suomessa.

Samasta syystä Minna hankkii Teneriffalta meikkinsä ja hajuvetensä.

– Aika monet meistä ovat ostaneet  myös Michael Korsin kelloja. Viinikin on edullista ja hyvää.

Teneriffan rannat ja ruoka ovat lentoemäntä Minna Aaltosen mielestä lyömättömät.

Minnan vinkit Teneriffalle

1. Pakkaa

Älä unohda aurinkovoiteita. Niitä saa edullisesti myös Teneriffalta.

Iltaisin voi olla aika viileää, ­joten ota mukaan lämmintä vaatetta. Hotelleissa ei ole ­satsattu lämmitykseen, minkä vuoksi kuljetan mukana fleecepyjamaa ja sukkia.

Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihin. Ota koneeseen pitkä­hihaista vaatetta ja sukat, ­sillä aurinkoloman jälkeen koneen viileys voi yllättää.

Taskuvarkaita pitää ­varoa, eikä käteistä kannata kuljettaa kovin paljon mukana. Käsi­laukku on syytä pitää suljettuna, eikä miesten pidä kuljettaa lompakkoa takataskussa.

Säilytä passia ja rahoja erillään toisistaan.

Kännykän muistissa on hyvä pitää numeroa, jonne soittamalla voi heti kuolettaa varastetut luottokortit.

2. Näe & koe

Kannattaa mennä huikeille ja edullisille valas- ja delfiini­safareille.

La Caletan kalastajakylä löytyy lyhyen ajomatkan päässä Playa de las Américasista Adejeen päin. La Caletassa kannattaa poiketa nuuhkimassa paikallistunnelmaa ja nauttimassa kalaravintoloiden antimista.

Rantaelämä on rauhallisimmillaan keskellä viikkoa, kun paikalliset ovat töissä.

3. Syö

Monkey Beach Club sijaitsee keskeisellä paikalla Playa de las Las Américasissa (Av. Rafael Puig 3).

Pihviravintola La Brasa (Ctra. Guaza-Valle San Lorenzo, 371, Arona) on tosi hyvä. Sinne turisti ei välttämättä löydä.

Pappa Gayo Beach Club (Playa de las Las Américas) on hieno paikka meren rannalla, ruoka on hyvää ja livebändi luo tunnelmaa.

El Cine  -ravintolassa (Calle Juan Bariajo 8, Los Cristianos) on hyvä hinta–laatu-suhde.   Vaatimaton paikka, mutta palvelu ja ruoka ovat todella hyvää.

4. Shoppaa

Américas Plaza Shopping Center (Avenida de Las Américas 7, Los Cristianos) on hyvä kauppakeskus, ja Américasissa on myös paljon hyviä outlet-myymälöitä.

Parhaat ostosmahdollisuudet on saaren pääkaupungissa Santa Cruzissa, jonka El Castilo on suuri ostoskävely­katu. El Castilon ja Hotel Menceyn välisessä korttelissa on  lukuisia pieniä liikkeitä, joissa myydään kaikkea ylellisistä vaatteista ja kengistä sisustukseen ja vanhoihin tavaroihin.

Nanna Karalahti ei vielä keväällä uskonut, että hän ja Jere pystyvät jatkamaan avioliittoaan. Hän kertoo ajatuksistaan Radio Aallon haastattelussa.

Nanna Karalahti kertoo Radio Aallon haastattelussa hänen ja ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden, aviokriisin taustoista. Pari erosi keväällä, mutta palasi yhteen loppukesästä. Nanna näkee omassa toiminnassaan asioita, jotka vaikuttivat eroon.

”Olen aina ollut tosi vaativa.”

– Mä vaadin tosi paljon. Halusin Jeren kehittyvän reippaammin siitä vanhasta Jerestä tähän uuteen Jereen, joka on itsetutkiskelevampi. Olen aina ollut tosi vaativa parisuhteissa tietyllä tavalla, Nanna kertoo.

Blogissaan Nanna kertoi aikaisemmin, että aviokriisiin vaikutti myös rankka vauva-arki ja sekä hänen että Jeren vahvat egot. Nyt Nanna sanoo, ettei olisi uskonut, että parilla olisi tulevaisuutta muuten kuin Jax-pojan vanhempina.

– En olisi uskonut, että me palataan yhteen – en missään nimessä. Kyllä ero oli tietyllä tavalla lopullinen päätös, Nanna sanoo radiohaastattelussa.

Toisin kuitenkin kävi. Asiat alkoivat muuttua siinä vaiheessa, kun Nanna luovutti.

”Paras keino on luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä.”

– Puhun armollisesta itsekurista eli luovuttamisesta. Jos joku asia ei toimi, paras keino on riisua kaikki ne huolet ja murheet. Luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä. Kun murrat koko paletin, on paljon helpompi lähteä rakentamaan tyhjältä pöydältä. Luovuttaminen oli parasta, mitä meille kävi, Nanna miettii.

Aikaisemmin Nanna kertoi blogissaan myös, että he antavat Jeren kanssa toistensa olla nyt sellaisia kuin ovat.

– Onneksi olemme nyt toistemme puolella täysin alasti. Ihana olla oma itseni ja samalla antaa toisen olla. Kaikilla on hyvä olla, ja se heijastuu siihen kaikkein tärkeimpään eli meidän poikaan.

Me Naiset ja Radio Aalto kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Tuottajamoguli Harvey Weinsteinin sikailuja seurannut somekampanja ravisuttaa Suomessa saakka.

Tasan vuosi sitten uskoni ihmisiin oli vähissä. Julkisuuteen oli juuri päätynyt video, jossa Yhdysvaltojen presidenttiehdokas Donald Trump, 71, kehuskeli suudelleensa, kourineensa ja yrittäneensä harrastaa seksiä vastentahtoisten naisten kanssa. ”Kun olet tähti, he antavat tehdä sen.”

Presidentiksi oli änkeämässä mies, joka kohteli naisia kuin kertakäyttömukia. Tarrasi kiinni, viskasi rutattuna menemään – ja otti taas uuden käsittelyynsä. Ja sitten tämä hahmo valittiin johtamaan vapaata maailmaa. Koska Trump nyt on Trump.  Vitsi, vitsi. 

Tässä valossa elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin, 65, ahdisteluvyyhdin paljastuminen ei vielä viikko sitten juuri hätkäyttänyt. Silloin New York Times -lehti raportoi, että Weinstein oli vuosikymmenten aikana ahdistellut useita näyttelijöitä ja naispuoleisia työntekijöitään. Nyt koko ajan kasvava naisjoukko syyttää Harvey Weinsteinia seksuaalisesta ahdistelusta ja jopa raiskauksista.

”Aikakausi, jossa silmät ummistetaan seksuaalisesti hyökkäävältä käytökseltä, on ohi. ”

Tällä kertaa asiaan reagoitiin. Muun muassa Oscar-akatemia oli yllättävän vikkelä liikkeissään ja erotti Weinsteinin.

– Elokuvateollisuuden aikakausi, jossa silmät ummistetaan seksuaalisesti hyökkäävältä käytökseltä ja työpaikka-ahdistelulta, on ohi. Kyseessä on äärimmäisen vakava ongelma, jolle ei ole sijaa yhteisössämme, akatemian tiedotteessa julistettiin. 

Näyttelijä Alyssa Milano, 44, pisti paremmaksi.  Hän kehotti twiitissään, että kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, jotta ihmiset käsittäisivät, kuinka suuri ongelma on.

Ja kansahan kirjoitti. Veikkaanpa, että useimman Facebookin käyttäjän silmille on jo napsahtanut tuo teksti. Uudestaan ja uudestaan. Seksuaalinen häirintä todella on muuttunut näkyväksi ympäri maailmaa päivitys päivitykseltä.

Jos toisten ihmisten kunnioittaminen, hyvät käytöstavat tai ihan vain perusinhimillisyys eivät ole riittävän painavia syitä itsensä hillitsemiseen, ehkä somen pelko ajaa saman asian?

Niin näkyväksi, että ehkä toimintaympäristön muuttuminen alkaa pikkuhiljaa iskostua myös kähmijädinosaurusten kaaleihin. Tänä digitaalisuuden aikana suljettujen ovien takana tapahtuvat asiat eivät välttämättä enää jää sinne. Ahdistellut uskaltavat puhua – ja heidän äänensä myös kuuluu.

Jos toisten ihmisten kunnioittaminen, hyvät käytöstavat tai ihan vain perusinhimillisyys eivät ole riittävän painavia syitä itsensä hillitsemiseen, ehkä somen pelko ajaa saman asian?

Kiitos digiloikka, olet yllättävän hyvä!