Me Naiset
|
Marjut Laukia
Nykyisissä turistiluokan penkeissä parasta on se hetki, kun pääsee perille ja saa oikaista jalkansa. Kuva: Shutterstock
Nykyisissä turistiluokan penkeissä parasta on se hetki, kun pääsee perille ja saa oikaista jalkansa. Kuva: Shutterstock

Lentoyhtiöt haluavat joko sulloa matkustajat mahdollisimman pieneen tilaan tai tarjota törkyhintaista luksusta. Tältä näyttää lentomatkustamisen tulevaisuus.

Lentoyhtiöiden suurin ongelma tuntuvat olevan ihmisten jalat. Nuo pirulaiset kun vievät matkustamossa vain tilaa.

Ranskalaisen Airbusin uusin patenttihakemus onkin herättänyt runsaasti huomiota, sillä uuden penkkimallin avulla lentokonevalmistaja aikoo pienentää matkustajan viemää tilaa entisestään. Näin lentokoneeseen mahtuu enemmän väkeä, ja matkojen hintoja on kenties mahdollista laskea.

Ikävänä lieveilmiönä on tietysti matkustusmukavuuden väheneminen.  Patenttihakemuksesta käy ilmi, että uusi penkki muistuttaa lähinnä keskiaikaista kidutusvälinettä. Se koostuu polkupyörän satulan kaltaisesta istuimesta, matalasta selkätuesta ja kevyistä käsinojista. Kääntöpöytää tai edes mukitelinettä ei ole. Voi vain kuvitella, miltä takapuolessa tuntuisi jo reilun tunninkin kuluttua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Airbusin patenttihakemuksen kuvista käy ilmi, että uusi penkkimalli on varsin riisuttu. Kuva: Airbus

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisaalta samaan aikaan lentoyhtiöt haluavat tarjota myös luksusta niille, joilla on rahaa rutkasti enemmän kuin he ikinä ehtivät kuluttaa. Mashable uutisoi keväällä, että Yhdistyneistä arabiemiirikunnista kotoisin oleva lentoyhtiö Etihad Airways tuo tarjolle luksussviittejä, joissa lentomatka Abu Dhabista Lontooseen kuluu muhkeassa sängyssä taulutelevisiota katsellen.

Yksisuuntainen matka maksaa 21 000 dollaria eli noin  15 500 euroa, mutta hintaan kuuluu toki henkilökohtainen hovimestari. Vajaan kahdentoista neliömetrin luksussviitissä saa oikaista jalkansa rauhassa muilta matkustajilta. Ylellisiin puitteisiin voi tutustua lentoyhtiön julkaisemalla videolla.

Lue myös:

Kiihotuitko lentomatkalla? Onnellisuuspeitto kertoo siitä kaikille!

Uskaltaako Malaysian Airlinesilla lentää? Tilastotieteilijä vastaa

Erikoisleveä perä – pitääkö varata kaksi paikkaa lennolle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla