Nykyisissä turistiluokan penkeissä parasta on se hetki, kun pääsee perille ja saa oikaista jalkansa. Kuva: Shutterstock
Nykyisissä turistiluokan penkeissä parasta on se hetki, kun pääsee perille ja saa oikaista jalkansa. Kuva: Shutterstock

Lentoyhtiöt haluavat joko sulloa matkustajat mahdollisimman pieneen tilaan tai tarjota törkyhintaista luksusta. Tältä näyttää lentomatkustamisen tulevaisuus.

Lentoyhtiöiden suurin ongelma tuntuvat olevan ihmisten jalat. Nuo pirulaiset kun vievät matkustamossa vain tilaa.

Ranskalaisen Airbusin uusin patenttihakemus onkin herättänyt runsaasti huomiota, sillä uuden penkkimallin avulla lentokonevalmistaja aikoo pienentää matkustajan viemää tilaa entisestään. Näin lentokoneeseen mahtuu enemmän väkeä, ja matkojen hintoja on kenties mahdollista laskea.

Ikävänä lieveilmiönä on tietysti matkustusmukavuuden väheneminen.  Patenttihakemuksesta käy ilmi, että uusi penkki muistuttaa lähinnä keskiaikaista kidutusvälinettä. Se koostuu polkupyörän satulan kaltaisesta istuimesta, matalasta selkätuesta ja kevyistä käsinojista. Kääntöpöytää tai edes mukitelinettä ei ole. Voi vain kuvitella, miltä takapuolessa tuntuisi jo reilun tunninkin kuluttua.

Airbusin patenttihakemuksen kuvista käy ilmi, että uusi penkkimalli on varsin riisuttu. Kuva: Airbus

Toisaalta samaan aikaan lentoyhtiöt haluavat tarjota myös luksusta niille, joilla on rahaa rutkasti enemmän kuin he ikinä ehtivät kuluttaa. Mashable uutisoi keväällä, että Yhdistyneistä arabiemiirikunnista kotoisin oleva lentoyhtiö Etihad Airways tuo tarjolle luksussviittejä, joissa lentomatka Abu Dhabista Lontooseen kuluu muhkeassa sängyssä taulutelevisiota katsellen.

Yksisuuntainen matka maksaa 21 000 dollaria eli noin  15 500 euroa, mutta hintaan kuuluu toki henkilökohtainen hovimestari. Vajaan kahdentoista neliömetrin luksussviitissä saa oikaista jalkansa rauhassa muilta matkustajilta. Ylellisiin puitteisiin voi tutustua lentoyhtiön julkaisemalla videolla.

Lue myös:

Kiihotuitko lentomatkalla? Onnellisuuspeitto kertoo siitä kaikille!

Uskaltaako Malaysian Airlinesilla lentää? Tilastotieteilijä vastaa

Erikoisleveä perä – pitääkö varata kaksi paikkaa lennolle?

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA
Sinun on aika tehdä päätös. Älä pitkitä asiaa, joka sinun on pitänyt hoitaa jo pitkään. Pidä huolta itsestäsi liikkumalla ja syömällä hyvin.


SKORPIONI
Pidä varasi impulsiivisten tai turhan vaativien ihmisten lähellä. Tärkeintä on, että pidät huolta itsestäsi. Tee päätöksiä omat tarpeesi mielessäsi.


JOUSIMIES
Ole tarkkana leikinlaskun kanssa, sillä saatat tulla loukanneeksi jonkun tunteita. Muista kuunnella ja käyttää tunneälyäsi.


KAURIS
Ota opiksi päivän tapahtumista. Kokemukset rikastuttavat sinua, mutta niitä on osattava käyttää oikein. Älä anna periksi painostukselle.


VESIMIES
Teot puhuvat tänään paremmin kuin sanat. Omistaudu asiallesi täysillä. Luota siihen, että työsi kantaa hedelmää ennemmin tai myöhemmin.


KALAT
Päivä kysyy tilannetajua. Tunteet ovat pinnassa, mikä vaatii varovaisuutta ja huomaavaisuutta. Yritä ymmärtää jokaisen näkökulmaa.

 

OINAS
On hyvä hetki itsesi kehittämiseen. Lähde tekemään uusia aluevaltauksia. Tee jotain, mistä olet haaveillut jo pitkään.


HÄRKÄ
Hoida raha-asiasi itse ilman välikäsiä. Joku saattaa pettää luottamuksesi tänään. Sokea luottamus voi kostautua.


KAKSONEN
Mieti, mikä sinua ajaa nyt eteenpäin. On tärkeää, että motiivisi ovat kohdillaan. Pysyttele hiljaa haaveistasi, jos sinusta tuntuu siltä.


RAPU
Pidä lippu korkealla. On aika suunnata vieraille vesille ja kokeilla pelottomasti jotain uutta. Yllätyt iloisesti, jos uskaltaudut kauas mukavuusalueeltasi.


LEIJONA
Älä anna viime hetken muutosten pilata päivääsi. Sopeudu ja ota uusista tilanteista ilo irti. Moni seikka on kiinni ainoastaan asenteestasi.


NEITSYT
Onnistumisen avaimet ovat kommunikointi ja ymmärtäväisyys. Luvassa on muutoksia positiiviseen suuntaan. Älä kaunistele totuutta.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!