Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kuusi ammattilaisen vinkkiä, joilla teet teet mansikanpoiminnasta vaivattomampaa.

Mansikan itsepoimintakausi on juuri nyt parhaimmillaan. Joitain asioita kannattaa ottaa huomioon ennen kuin lähtee kyykkimään pellolle. Selvitimme parhaat vinkit Koivistoisen mansikkatilan Vesa Koivistoiselta .

Milloin marjoja kannattaa kerätä?

Kello 11–15 käy vähiten ihmisiä. Aamuisin ja iltaisin on enemmän ruuhkaa. Päivän aikana poimijoita saattaa käydä yhteensä muutamia satoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Millaisessa aennossa mansikoita kannattaa kerätä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokaisella on oma tyylinsä. Ammattipoimijat käyttävät leveää haara-asentoa, jossa mansikkarivistö jää jalkojen väliin. Itsepoimijat ovat yleensä kyykyssä rivin vieressä, ja jotkut pitävät polvea maassa. Silloin on hyvä ottaa mukaan polvisuojat.

Millaisia marjoja kannattaa poimia?

Kaikki, jotka ovat täysin kypsiä kannattaa ottaa koosta välittämättä. Mansikan kärki kypsyy viimeisenä, joten jos se on vielä vaalea, kannattaa se jättää rauhassa kypsymään.

Kuinka paljon mansikoita saa kerättyä yhdellä kerralla?

Poimijat ovat pellolla keskimäärin tunnista kahteen. Tunnin aikana ehtii kerätä 5–10 kiloa, eli 10–20 litraa.

Paljon itsepoimitut mansikat maksavat?

Meidän Vantaan tilalla ne ovat 5 euroa per kilo. Lahden tilalla 4 euroa.

Mitä kannattaa ottaa mukaan?

Lääkäreiden käyttämät kertakäyttökäsineet ovat hyvät, koska ne suojaavat. Niitä moni ammattipoimijakin käyttää. Hanskoilla marjasta saa yhtä hyvän otteen kuin paljainkin käsin. Juomista kannattaa varata mukan, ettei pellolle näänny. Pitää myös muistaa suojata itsensä auringolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla