Jannikan tulipunainen synttäriskootteri. Kuva Jouni Harala.
Jannikan tulipunainen synttäriskootteri. Kuva Jouni Harala.

Esikoistaan odottava laulaja Jannika B eli Jannika Wirtanen, 30, iloitsee tulevasta perheenlisäyksestä miehensä, Apulanta-muusikko Toni Wirtasen kanssa. – Raskaus onnistui heti, kun sille annettiin mahdollisuus.

Huhut Jannika B:n raskaudesta alkoivat jo viime vuoden lokakuussa, kun laulaja ilmoitti jäävänsä keikkatauolle. Muusikko oli suunnitellut keskittyvänsä uusien kappaleiden kirjoittamiseen, mutta mietti sitten, että keikkatauolla voisi luoda muutakin.

– Olin kyllä aina tiennyt haluavani äidiksi, mutten ollut koskaan potenut vauvakuumetta. Ei se iskenyt nytkään, enkä ajatellut jäädä sitä odottelemaan. Ennemminkin koin ahaa-elämyksen: nyt voisi olla hyvä sauma myös perheenperustamiselle.

Jannika ja Apulanta-yhtyeen muusikko Toni Wirtanen olivat seurustelleet vuodesta 2011 ja viettäneet häitään 31. joulukuuta 2013. Kun pari juhlisti ensimmäistä hääpäiväänsä, Jannikalla oli jo uusi elämänalku vatsassaan.

– Raskaus onnistui heti, kun sille annettiin mahdollisuus.

Suhteensa alkuvaiheessa Jannika ja Toni olivat keskustelleet siitäkin vaihtoehdosta, ettei oman lapsen saaminen onnistuisikaan.

– Kun rakastuimme, päätimme valita ensisijaisesti toisemme. Jos porukkaamme tulisi lisäystä, se olisi ihanaa plussaa. Mutta jos emme voisi saada yhteistä lasta, miettisimme muita ratkaisuja, Jannika kertoo.

– Se oli tärkeä keskustelu. Koen, että se vei painetta parisuhteesta.

En ole sairas, raskaana vain

Jannika suhtautuu odotukseensa rennosti. Alkumetrien ylivarovaisuus on helpottanut. Silloin kuolemanpelko nosti päätään yllättävissä tilanteissa.

– Pelkäsin ensimmäistä kertaa olla auton kyydissä. Näin tutut tilanteet uusin silmin, kun en enää ollut vastuussa vain itsestäni.

Sittemmin pelot ovat vaihtuneet ”hyväksi varmisteluksi”. Sellaiseksi Jannika kutsuu vaikkapa luopumistaan korkeista esiintymiskengistä, joilla on muutaman kerran tuiskahtanut nurin lavalla.

Tuleva äiti on voinut odotusaikansa loistavasti. Olo on ollut niin hyvä, että välillä muiden hyysäys on tuntunut turhauttavalta.

– Enhän minä sairas ole, raskaana vain. Anopillekin ihmettelin juuri, että miten niin en voi mennä lumikenkäilemään, Jannika nauraa.

Vauva on toivottu ja odotettu, ja Jannika ja Toni puhuvat siitä jatkuvasti.

– Joskus mietimme, että puhummeko siitä liikaa – vauva vain tuntuu jo niin luontevalta osalta perhettämme, vaikkei se ole vielä syntynytkään. On tuntunut hienolta nähdä, miten nopeasti Toni on omaksunut uuden roolinsa, Jannika sanoo.

– Toni on aina kohdellut minua ihanasti, mutta nyt hän pitää aivan erityisen hyvää huolta. Olen joka päivä kiitollinen siitä, että olen saanut rinnalleni maailman parhaan miehen. Minulla on hänen kanssaan superturvallinen olo.

Siitä Wirtasilla vielä väännetään, annetaanko lääkärin paljastaa vauvan sukupuoli ennen tämän syntymää. Jannika haluaisi tietää, Toni ei. Jannika kokee, että vatsassa liikahteleva vauva olisi helpompi mieltää oikeaksi ihmiseksi, jos sitä voisi ajatella tyttönä tai poikana.

– Tässä vaiheessa tuntuu vain, että sisälläni on outo alien, Jannika virnistää.

Lue Jannika B:n koko haastattelu Me Naisten numerosta 13/15!

Aikooko Jannika imettää julkisilla paikoilla? Katso video menaiset.fi/jannikawirtanen

Lue lisää:

Jannika B miehestään Toni Wirtasesta: "Tällainen hän on oikeasti"

Jannika B jää pitkälle tauolle – näin hän vastaa raskaushuhuihin

Jannika B: "Ihmissuhde ei ole kertakäyttötavaraa"

Jannika Wirtanen

Laulaja, lauluntekijä syntyi Bergrothien perheeseen Tammisaaressa 28.2.1985 ja vietti nuoruutensa Pohjanmaalla. Muutti omilleen jo 15-vuotiaana lukion perässä.

Naimisissa Apulanta-muusikko Toni Wirtasen kanssa. Pari odottaa esikoistaan ja asuu Hollolassa kahden koiransa kanssa.

Kirjoittaa musiikkia kolmannelle sooloalbumilleen.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

JOUSIMIES

Kuuntele itseäsi. On tärkeää, että olet rehellinen peilikuvallesi tunne-elämääsi koskevissa kysymyksissä. Älä sulkeudu kuoreesi.

                

KAURIS

Anna muiden puuhata omiaan. Pidä huolta läheisistäsi ja kotiin liittyvistä asioista. Sinun on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan.

 

VESIMIES

Pysyttele totuudessa. Onnistut välttämään tunnerikkaan konfliktin, jos et vääristele tapahtumia. Älä sekaannu asioihin, jotka eivät kuulu sinulle.

 

KALAT

Tunteesi karkaavat herkästi käsistä, jos et ole tarkkana. Valitse sanasi tarkkaan. Oikea ajoitus voi säästää sinut monilta harmeilta.

 

OINAS

Pidä henkilökohtaiset asiat yleisöltä piilossa. Huhut lähtevät tänään leviämään pienestä sytykkeestä. Älä anna kenenkään jyrätä ylitsesi.

 

HÄRKÄ

Älä usko kaikkea, mitä sinulle kerrotaan. Terve ennakkoluuloisuus pelastaa sinut hankaluuksilta. Luota vaistoosi tiukan paikan tullen.

 

KAKSONEN

Vietä laatuaikaa rakkaan ihmisen seurassa. On hyvä hetki miettiä sitoutumista. Ihmissuhteissa puhaltavat uudet tuulet.

 

RAPU

Tarjoa apuasi sitä tarvitseville. Voit oppia päivän tapahtumista paljon. Panoksesi saa aikaan merkittäviä muutoksia.

 

LEIJONA

Suunnittele tulevia reissuja. On aika ottaa yhteyttä vanhoihin ystäviin ja muistella menneitä. Taaksepäin palaaminen tekee hyvää.

 

NEITSYT

Satsaa kaikkesi ihmissuhteisiin. Voit saada aikaan positiivisia muutoksia ympäristössäsi. Pelastat perheenjäsenen tai sukulaisen päivän.

 

VAAKA

On aika puhua suoraan. Jaa tuntemuksesi läheisesi kanssa. Perhe ja ystävät menevät tänään kaiken muun edelle.

 

SKORPIONI

Pieni muutos saa aikaan jotain merkittävää. Päivän tapahtumat auttavat sinua hahmottamaan asioiden tärkeysjärjestyksen. Raha-asioissa on luvassa yllätyksiä.

 

 

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?