Pysytään yhdessä, Instagram-julkkikset anelevat nyt. Kuva: Shutterstock
Pysytään yhdessä, Instagram-julkkikset anelevat nyt. Kuva: Shutterstock

Instagram kertoi taannoin uudistavansa kuvavirtaansa. Nyt palvelun aktiivisimmat käyttäjät pyytävät seuraajiaan panemaan ilmoitukset päälle.

Instagram ilmoitti muutama viikko sitten, että aikoo uudistaa palvelun kuvavirtaa samaan tapaan kuin Facebook jo vuosia sitten. Jatkossa kaikki seurattavien kuvat näkyisivät omassa kuvavirrassa, mutta eri järjestyksessä kuin ennen.

Kuvien ja videoiden järjestys määräytyy Instagramin mukaan jatkossa sen perusteella, mikä käyttäjää kiinnostaa eniten. Kiinnostavuutta määrittelee kolme asiaa: kuinka tärkeää sisältö on sinulle, millainen suhteesi on sen julkaisijaan ja kuinka ajankohtaista sisältö on.

Bloggaajien vastaisku

Uudistus suututti monet. Käyttäjät pelkäävät, etteivät enää näe heille tärkeitä päivityksiä.

Viime vuorokauden aikana monen Instagram-kuvavirta on täyttynyt uudistusta kritisoivista meemikuvista. Varsinkin Instagram-aktiivit, kuten bloggaajat ja julkkikset, pyytävät niissä seuraajiaan kytkemään päälle ilmoitukset uusista julkaisuista. Ilmoitukset saa tilattua julkaisun oikeasta nurkasta.

Ilmoitusten tilaaminen ei vaikuta millään tavalla kuvavirtaan.

Ilmoitusten tilaaminen ei kuitenkaan vaikuta millään tavalla kuvavirtaan, kuten tämäkin käyttäjä on tajunnut meemin julkaisemisen jälkeen:

Ilmoitusten kytkeminen päälle on vikatikki myös siksi, että harva haluaa hirveän määrän ilmoituksia seurattaviensa julkaisuista.

Monet jakavat kuitenkin edelleen Turn on notifications -meemikuvia.

Jotkut Instagram-aktiivit ovat myös kommentoineet, ettei meemissä ole mitään tolkkua. Esimerkiksi Isyyspakkaus-blogin Tommi Koivisto kehottaa ilmoitusten kytkemisen sijaan kommentoimaan ja tykkäämään mieluisista julkaisuista. Silloin Instagramin tuleva algoritmi todennäköisesti tulkitsee, että ne ovat käyttäjää kiinnostavaa sisältöä.

 

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00