Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Työelämästä ja taloudesta kirjoittava Inc.com-sivusto listasi asioita, jotka kuuluvat tehokkaiden ihmisten arkeen. Jos haluat edetä urallasi tai saada aikaan asioita, noudata seuraavia ohjeita.

1. Visualisoi menestyksesi

Mitä haluat saavuttaa elämässäsi? Visualisoi unelmasi ja matka määränpäähän. Tehokkaat ihmiset pitävät päämääränsä mielessä jatkuvasti.

2. Keskity yhteen asiaan kerrallaan

Älä pallottele liian monella asialla. Päätä päivittäin, mihin keskityt juuri tänään. Selvitä vanhat ongelmat uusien alta, ja määritä itsellesi, mikä asioistasi on tärkein. Aseta aikarajat ja pidä niistä kiinni.

3. Ole aktiivinen

Älä jumahda paikoillesi, vaan käytä luppoaika kävelyllä, ulkoilmassa tai liikkeellä. Liikunta auttaa tyhjentämään mielen ja parantaa luovuutta.

4. Sano välillä ei

Tehokkaat tyypit tietävät, etteivät voi hoitaa kaikkea. Jos et ole varma, että suoriudut tehtävästä, älä ota sitä vastaan. 

5. Arvosta aikaa

Käytä aikasi harkiten, äläkä anna esimerkiksi työpaikalla häiriötekijöiden horjuttaa keskittymiskykyäsi ja venyttää työntekoasi.

6. Pyydä apua

Jos tarvitset apua, pyydä sitä. Joskus ongelman ratkaisemiseen tarvitaan vain tuore näkemys tai uusi mielipide, ja voit voittaa aikaa avaamalla suusi.

7. Kuuntele

Vältyt väärinkäsityksiltä, jos opettelet kuuntelemaan. Kuuntele yhtä paljon kuin puhut.

8. Ole kiitollinen, älä omahyväinen

Kun olet kiitollinen ja tyytyväinen, saat mutkattomammin asioita aikaan elämässäsi. Yritä olla kiitollinen edes kerran päivässä, mutta älä sorru omahyväisyyteen.

Lue myös:

Yhtä häslinkiä? Näin saat työpäivästä tehokkaan

Helli selkää työpäivän keskellä – kolme helppoa ja tehokasta liikettä

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.