"Kunhan kuva on otettu, heitän pizzan kompostiin." Kuva: Shutterstock
"Kunhan kuva on otettu, heitän pizzan kompostiin." Kuva: Shutterstock

Malli Cara Delevingne, suuri pekonifani, on uuden ilmiön ytimessä: nyt mässäillään julkisesti roskaruualla ja syödään terveellisesti salaa.

Kiitos Facebookin, Instagramin ja Twitterin, syöminen ei ole enää yksityistä. Sen lisäksi, että sosiaalisten medioiden kuvavirrat ovat täynnä trendikkäitä brunssi-, smoothie- ja raakaruokakuvia, niiden rinnalla nähdään nyt myös roskaruokaa.

Normcore eli tavistyyli näkyy muotivalintojen lisäksi ruuassakin. Kun ennen Mäkkärissä hamppareiden ahmiminen pidettiin visusti salassa, nyt sillä elvistellään koko maailmalle.

Huippumallit eturivissä

Sunday Times -lehti kertoi sunnuntaina yhä useamman mallin, kuten Cara Delevingnen ja Jourdan Dunnin, pröystäilevän rasvaisen ruuan syömisellä somessa. "Näytän tältä, vaikka syön mitä sattuu", mallien kuvat viestittävät. Niillä luodaan valheellista kuvaa siitä, että hoikkuus tulee itsestään, kun oikeasti sen eteen paiskitaan salaa kovasti töitä. Esimerkiksi jos kuvissa syödään ranskiksia, oman kodin seinien sisällä katsotaan tarkasti, mitä suuhun pannaan.

Sunday Times nimittää ilmiötä stealth healthyksi eli  suomennettuna vaikkapa piiloterveilyksi. Sillä tarkoitetaan sitä, että syödään "huonosti" tai ilman huolen häivää, mutta ainoastaan silloin, jos joku todistaa tätä syömistä. Superterveilijänä tunnettu näyttelijä Gwyneth Paltrow puhuu esimerkiksi välillä herkullisesta katuruuasta, mutta mitä hän sitten syö? Vehnänituja.

Cara Delevingne otti syyskuussa jalkapohjaansa lempiruuallensa pekonille omistetun tatuoinnin. Kuva: Instagram

Malli Jourdan Dunn jakoi Instagramissa kuvan rasvaisesta synttäriateriastaan. Kuva: Instagram

"Täysin feikkiä"

Ilmiö on huomattu muuallakin. Aiemmin tänä vuonna Instagramiin ilmestyi tuntemattoman tahon ylläpitämä YouDidNotEatThat-tili, jonka tarkoituksena on nolata roskaruoalla elvisteleviä. Tili on jakanut muun muassa Caran ja vastikään aids-rooliaan varten monta kymmentä kiloa laihduttaneen Jared Leton mässäilykuvia.

– Siinä on kyse itsensä brändäämisestä. Kauniit muotibloggaajat ovat pahimpia. Vaikka kuvassa pizza koskettaa huuliasi, se ei tarkoita, että oikeasti olisit syömässä sen. Nämä hetket ovat täysin feikkejä, tilin ylläpitäjä kertoo Sunday Timesille.

Eikö terveellisesti syöminen ole enää "coolia"?

"Huuda vain hampurilaiseesi, niin vaatemerkki Ardenenkin kuvissa tehdään", youdidnoteatthat-tilillä irvaillaan. Kuva: Instagram

Lue myös:

Näin otat normcore-tyylin haltuun!

Roskaruoka pääsi muodin huipulle

Ryyppyilta saa ahmimaan 24 munkin verran roskaruokaa

Hoi kaikki tarinoitsijat ja turinoitsijat, nyt kynä teräväksi ja näppäimistö laulamaan!

On taas se aika vuodesta, kun etsimme tuoreita kirjoittajakykyjä ja pöytälaatikoiden julkaisemattomia helmiä Me Naisten suuressa kesänovellikilpailussa.  

Tänä vuonna te lukijat pääsitte äänestämään kesänovellikilpailun teemasta. Suosituimmaksi teemaksi äänestyksessä nousi elämänmuutos, joka keräsi äänistä lähes 30 prosenttia.

Päästä siis mielikuvitus valloilleen ja kirjoita esimerkiksi matkasta, seikkailusta tai vaikkapa kohtaamisesta, joka muutti kaiken elämässä.

Me Naisten raati lukee kaikki tekstit ja poimii joukosta viisi parasta, jotka julkaistaan kesä–heinäkuun lehdissä.

Ja sitten ne palkinnot!

Tänä vuonna mahtavista palkinnoista vastaa Tjäreborg. Voittaja saa peräti 1000 euron matkalahjakortin, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet 500 euron lahjakortit. Nelos- ja vitossijalle yltäneet palkitaan 250 euron lahjakorteilla.

Ilmoittautumisohjeet:

  • Novellin ohjepituus on 26 000–30 000 merkkiä välilyönteineen.
  • Lähetä novellisi osoitteeseen varpu.varpela@sanoma.com.  Kirjoita otsikkokenttään ”Kesänovelli”.
  • Kilpailuaikaa on 29.4.2018 saakka.
  • Viisi parasta novellia julkaistaan ja palkitaan. Ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti.

Voittaja voi lähteä lahjakortillaan vaikka tällaisiin maisemiin Kosille. Kuva: Tjäreborg
Voittaja voi lähteä lahjakortillaan vaikka tällaisiin maisemiin Kosille. Kuva: Tjäreborg

Pamela Tola ihmettelee Radio Aallon haastattelussa Aku Louhimiehen erikoista anteeksipyyntöä. Lisäksi hän hämmästelee, miksi Louhimies väittää, että kukaan ei olisi muka puhunut aikaisemmin kärsimyksistään.

Näyttelijä Pamela Tolaa harmittaa elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen esiintyminen maanantai-illan A-studiossaUseat tunnetut näyttelijät kertoivat maanantaina, että Louhimies on nöyryyttänyt ja alistanut etenkin naisnäyttelijöitä. Pihla Viitalan mukaan Louhimies oli Käsky-elokuvan kuvauksissa muun muassa laittanut tämän iholle torakan toukkia ja pakottanut syömään ruokaa, johon tämä oli oksentanut. Jessica Grabowskylla oli 8-pallon jälkeen psyykkisesti pahoinpidelty olo. Pamela Tolalle Pahan maan kuvaukset olivat traumatisoiva kokemus. Matleena Kuusniemen mukaan Louhimies teki hänestä pornonäyttelijän Levottomia markkinoidessa.

Louhimies oli A-studiossa vastaamassa syytöksiin. Hän pyysi ohjelmassa anteeksi, mutta ei sitä, että on nöyryyttänyt ja alistanut näyttelijöitä. Vaan sitä, etteivät näyttelijät ole pystyneet puhumaan hänelle, ja ettei hän ole osannut kuulla näyttelijöitä. Louhimies ei myöskään A-studiossa ottanut vastuuta omista teoistaan, vaan käänsi puheen useaan kertaan näyttelijöiden kokemuksiin ja muistoihin.

”Aku ei pahoitellut sitä, miten hän on käyttäytynyt.”

– Mua harmittaa se, että Aku kieltää niitä asioita, joita on tapahtunut kuvaustilanteissa. Niillä on aika paljon todistajia. Moni ei lähtenyt todistamaan nimellä, mikä on ihan ymmärrettävää, koska tässä joutuu aikamoiseen kohunsilmään, Pamela Tola sanoi tänään Radio Aallon Jenny Alexandrovan haastatelussa.

– Mua harmittaa se, että Aku pahoitteli sitä, että hänelle ei ole pystytty puhumaan. Hän ei pahoitellut sitä, miten hän on käyttäytynyt – sitä, miten hän on meitä kohtaan toiminut, Tola kritisoi Louhimiehen sanoja.

Pamela Tolan koko haastattelun voit kuunnella tästä.

Myös Matleena Kuusniemi huomautti, ettei Louhimiehen väite ole totta

Aku Louhimies kirjoitti maanantaina Facebookissaan, että häntä harmittaa se, etteivät näyttelijät ole koskaan aikasemmin kertoneet hänelle kärsineensä tehdessään töitä hänen kanssaan. Samaa hän sanoi A-studiossa. Näyttelijä Matleena Kuusniemi huomautti Louhimiehelle A-studiossa, että tämä ei pidä paikkaansa. Kuusniemi kertoi puhuneensa Louhimiehelle – ja myös tuotantoyhtiön ihmisille – mutta kukaan ei kuunnellut häntä.

– Mä olen myöskin Riisutun mies -elokuvan yhteydessä pyytänyt sulta (Akulta), että voisitko pyytää anteeksi näitä, mitä on tapahtunut, mutta ei silloinkaan reagoitu, silloin vuosia myöhemmin. Kyllä näistä on puhuttu – ja muutkin naiset ovat mun ymmärtääkseni yrittäneet kertoa näistä kokemuksistaan – tuloksetta, Kuusniemi sanoi lähetyksessä. Näet sen kokonaan Areenasta.

”Työryhmän jäsenetkin pystyvät todistamaan, että meidän kärsimyksemme on ollut ihan silminnähtävää.”

Pamela Tola sanoo samaa, ettei Louhimiehen väite pidä paikkaansa.

– Hän pahoitteli, että ei olla pystytty puhumaan, joka on siis valhe. Me olemme puhuneet. Ja työryhmän jäsenetkin pystyvät todistamaan, että meidän kärsimyksemme on ollut ihan silminnähtävää, Tola sanoo radiohaasttellussa.

Tolan mukaan hän on itse esimerkiksi soittanut Louhimiehelle. Keskustelut eivät Tolan mukaan olleet kovin vuorovaikutuksellisia.

– Joko kielletään tai lähdetään yhtäkkiä kääntämään keskustelua johonkin ihme asiaan, Tola sanoi.

Myös elokuvaohjaaja Taru Mäkelä on ihmetellyt Louhimiehen niin sanottua anteeksipyyntöä.

– Hän (Louhimies) pyysi anteeksi, mutta hän moneen otteeseen nimenomaan kertoi pyytävänsä anteeksi näiden naisten kokemia tunteita ja muistoja asioista, Mäkelä kommentoi tiistaina aamu-tv:ssä.