Alkoholin haittoja torjuttiin ennen raa'alla kananmunalla tai öljyllä.

Kyllä oli ennen sivistynyt juhliminenkin helpompaa. Ei tarvinnut räknätä, voiko vielä ottaa yhden drinkin, vaan vahingossa yhden liikaa juonut juhlija saattoi kumota juomansa vaikutuksen helposti. Vuonna 1902 julkaistun Neuvoja kauniiksi pääsemiseen ynnä ohjauksia miten itse voi helposti tehdä kaikellaisia kaunistusvalmisteita -kirjan mukaan humalatilaa voi helpottaa esimerkiksi raakaa kananmunaa syömällä.

Nykyihmiselle sen sijaan jo kouluajoilta asti tolkutetaan, että alkoholin poistumista elimistöstä ei voi nopeuttaa. Jos kuitenkin haluat kokeilla vanhan kansan konsteja, tässä nyttemmin uudelleen julkaistun kirjan vinkit vuodelta 1902:

Keinoja päihtymyksen estämiseksi

1. Että juodaan etikkaa.

2. Että syödään sitruuna kuorineen.

3. Että ennen väkijuomien juomista juodaan raaka kananmuna.

4. Että ennen väkijuomien juomista sekä niitä juodessa syödään karvasmanteleita tahi tuon tuostakin otetaan sisään öljyä.