Söpöissä isä-blogeissa katsellaan lasten kanssa Apple TV:tä, kuunnellaan vauvan nukkuessa musiikkia kuulokkeilla ja virkataan potkuhousuja.

Isänpäivää vietetään sunnuntaina 10. marraskuuta. Sen kunniaksi kokosimme maistiaisia isä-bloggareiden somista päivityksistä. 

"“Peksi – paksi – kaksi – kolme – kopsi – kapsi – kaksi” laski poika jättiläismäisiä ikivanhan kuusen käpyjä. Olin hienosti asetellut ne herran toiveiden mukaisesti hiekkalaatikkoon pystyyn seisomaan. Oli niitä paljon enemmän, kuin kaksi. Pienempi meistä sai käsin kannettua melkein pihaan asti kolme, minä kannoin loput."

Paternitas-blogia kirjoittaa yli kolmekymppinen, matkustamisesta ja elämän nautinnoista nauttinut mies.

 

"Olen aina pitänyt musiikin kuuntelusta ja arvostanut hyvää äänentoistoa. Nyt kun on pieni lapsi, niin kaiuttimilla ei voi iltaisin kuunnella, mutta kuulokkeilla voi. Tuntuu, että hyvät kuulokkeet ovat pelastaneet paljon. Nyt olen ilman kuulokkeita, koska myin edelliset vaihtokuumeen iskiessä. Vielä en ole tehnyt päätöstä, että mitkä kuulokkeet ostan tilalle. Pari kirjoitusta sitten arvioinkin muutamia hyviä malleja nimenomaan lapsiperheen näkökulmasta. Jokainen tarvitsee omaa aikaa ja kun muut nukkuvat niin ei muutakun monitorit huutamaan."

Yksinkertaisen isän yksinkertainen maailma -blogi on kirjoittajansa mukaan pohdintoja maailmasta nuoren isän silmin.

 

"Enkä ainakaan malta oottaa talveekaan etenki ku Sofialle on nyt ihan törkeen hienot talvikamppeet hankittuna muun muassa nykyaikaset kuoma talvikengät. Nostalgista miettii miten meijän lapsuusaikana ihan kaikilla oli kuomat ja niitä oli vaan kahta värii pojilla siniset ja tytöillä punaset ja oli muute lämpimät ja hyvät. Sofialla vaa on sellaset uudenlaiset hienot vaaleenpunaset jossa on pupun kuvia sun muuta :P"

Nimimerkillä isi -blogiin teini-isän elämästä kirjoittaa 17-vuotiaana isäksi tullut Jussi.

 

"Meillä on tytön kanssa yhteinen fanituksen kohde. Se on Mimi ja Kuku. Löysin heidän vuodelta 2008 peräisin olevan ja Pikku Kakkosessa aiemmin esitetyn sarjansa Netflixin lasten osiosta ja näytin sitä tytölle. Aiemmin hän ei ole ollut kiinnostunut juuri mistään tv-ohjelmista, mutta jokin tässä ohjelmassa lumosi hänet. Niin myös isänsä.

…On aika liikuttavaa, kun pieni tuo minulle Apple TV:n kaukosäädintä ja kuiskaa: "Ku-ku". Tai se, miten hän innostuu tanssimaan laulujen tahdissa: heiluttaa käsiään tai pyörii lattialla Mimin ja Kukun mukana. Tai kun hän ohjelman päätteeksi vilkuttaa hahmoille tv:ssä

Isyyspakkaus-blogia kirjoittava Tommi on omien sanojensa mukaan kolmekymppinen ammattinörtti, yksivuotiaan tytön isä ja wannabe-rocktähti.

 

"Kokeilin tehdä potkuhousuja ja ihan hyväthän niistä tuli. Väri on tumman lila, mutta kuva hieman tummentaa sitä liikaa. Halusin saada lilaan vähän valkoista, joten jalkapöydät ja reunat virkkasin valkoisksi. Mitähän seuraavaksi? Ehdotuksia otetaan vastaan. :)"

Daddy tekee -blogia kirjoittaa isäksi tullut miehen alku, joka tekee kaikennäköistä vauvoille ja aikuisille.

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla