Kenen vieressä haluaisit istua? Kuva: Shutterstock
Kenen vieressä haluaisit istua? Kuva: Shutterstock

Yksi kallistaa penkin takana istuvan syliin, toinen kälättää koko koneen korvat tukkoon.

Päästäkseen rentouttavalle lomalle pitää ensin vähän kärsiä. Tähän tulokseen tulivat ne 1550 lentomatkailijaa, jotka kertoivat, millaiset matkustajat ovat painajaismaista lentomatkaseuraa.

1. Penkinkallistajat

Hieman yllättäen kaikkein eniten vihataan matkustajia, jotka kehtaavat laskea istuimensa selkänojan alas. Airlineratings.com-sivuston teettämään kyselyyn vastanneista peräti 35 prosenttia nimesi penkinkallistajat ykkösinhokeikseen.

2. Haisuli

26 prosenttia vastaajista kammoaa eniten epäsiistejä ja epämiellyttävältä haiskahtavia kanssamatkustajia. Kun tilasta ja raikkaasta ilmasta on muutenkin pulaa, voi yksi haisuli tehdä koko joukon matkasta inhan.

3. Välinpitämätön vanhempi

Lepsut tai välinpitämättömät vanhemmat, jotka antavat lastensa mellestää mielin määrin koneessa, aiheuttavat kolmanneksi eniten raivoa muissa matkustajissa.

4. Tilanvaltaaja

Jos huomaat omivasi istuimen molemmat käsinojat itsellesi tai kallistut nukkuessasi vierustoverin olkapäälle, et ole koneen pidetyin henkilö.

5. Kälättäjä

Viidenneksi eniten ihmisiä rasittavat papupadat. Pieni rupattelu voi olla kohteliasta, mutta koko lentomatkan kestävä yksipuolinen jaarittelu voi saada vierustoverin pinnan kiristymään.

Lähde: Airlineratings.com, Daily Mail

Lue myös:

Lentäminen muuttuu: köyhille kidutuspenkit, rikkaille 15 500 euron luksussviitit

Tällaisesta luksuksesta tavallinen lentomatkustaja voi vain haaveilla

Seksilennolla pääsee laillisesti kymppikerhoon

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!