Hups! Tätä me suomalaiset olemme harrastaneet 350 miljoonan euron edestä. Kuva: Shutterstock
Hups! Tätä me suomalaiset olemme harrastaneet 350 miljoonan euron edestä. Kuva: Shutterstock

Mies, joka omistaa iPhone-puhelimen ja lemmikin – siinä yhdistelmä, joka koituu puhelimen tuhoksi.

Ups! Sinne meni. Me suomalaiset olemme rikkoneet järkyttävän 350 miljoonan euron edestä kännyköitä vuodesta 2007 lähtien. Laajan kännykkätutkimuksen mukaan todellinen kännyköiden kauhu on mies, joka omistaa iPhone-puhelimen ja lemmikin.

13 000 eurooppalaisen haastatteluihin perustuvan tutkimuksen mukaan iPhone-puhelimen omistavat rikkovat puhelimensa 24 prosenttia todennäköisemmin kuin Android-puhelimen omistajat. Lemmikki nostaa rikkoutumisen todennäköisyyttä 34 prosenttia ja miessukupuoli 31.

– Älypuhelinten korjaamiset ja korvaamiset maksavat suomalaisille paljon rahaa. Oli yllättävää huomata, että miehet ovat noin paljon naisia kömpelömpiä, tai huolimattomampia, laitteidensa kanssa, tutkimuksen tilanneen SquareTrade-vakuutusyrityksen toimitusjohtaja Kevin Gillan kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

Kaikki iPhone 6:n viat – tässä ne nyt ovat

Nämä ovat Apple Watchin plussat ja miinukset

Uusi kikka – näin pelastat kastuneen kännykän

Uskaltaako iPhonen piraattilatureita käyttää?

Tänään Vain elämäässä nähtiin viimeinen artistipäivä. Sanni ja Cheek olivat kovia, mutta kuka oli sinun suosikkisi?

Tänä iltana nähtiin kauden viimeinen artistijakso Vain elämää -ohjelmasta. Jaksossa Kaija Koo puhui harvinaisen avoimesti elämästään, kuten järkyttävästä äidin huolesta ja antropofobiasta eli ihmispelosta. Mutta ennen kaikkea jaksossa kuultiin monia isoja hittejä. Kaksi oli ylitse muiden: Cheekin versio Surulapsi-biisistä ja Sannin versio Kuka sen opettaa -kappaleesta. Ja molemmista tulee takuuvarmasti hittejä.

Kuuntele esitykset kokonaan tästä.

Sanni: Kuka sen opettaa

Ennen esitystä Sannia jännitti, miten Kaija suhtautuu siihen, että hän teki biisistä täysin omannäköisensä.

– Halusin kanavoida biisissä sellaista voimaannuttavuutta, koska kaikki me käydään näitä juttuja läpi, Sanni mietti esitystä.

Sanni oli sen veran innossaan kappaleesta, että innostui tanssimaan esityksensä aikana pöydällä – ja sai muutkin artistit nytkymään.

”Omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan.”

Kaija ja Cheek kehuivat Sannia esityksen jälkeen, miten hienosti hän päivitti biisin.

– Tämä biisi osui mulla sellaiseen elämäntilanteeseen, kun omassa perheessä alkoi tilanteet hajoilemaan. Tuli se lapsen huoli, että mitenköhän nämä pärjää. Se on ollut mulle vaikeakin paikka, Sanni kertoi.

Cheek: Surulapsi

Cheekin valinta oli Surulapsi. Räppäri sanoitti kappaleen uusiksi ja kertoi, että hän teki siitä isä-poika-kappaleen.

”Olen aina halunnut ansaita faijan kunnioituksen.”

– Olen aina halunnut täyttää toiveet ja ansaita vanhempien ja varsinkin faijan kunnioituksen. Meidän viimeinen puhelu oli, kun faija sanoi, että mä oon ylpee susta. Se on aika levollinen juttu, mutta silti, en koskaan halunnut olla se surulapsi, Cheek kertoi.

Kaija liikuttui Cheekin avoimesta ja voimakkaasta tulkinnasta.

– Aina kun sä vedät, olet niin rehellinen! Se on kova juttu, Kaija kehui esityksen jälkeen.

Oliko Sannin tai Cheekin veto sinun suosikkisi – vai joku muu? Äänestä!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Ensi viikolla Vain elämäässä nähdään Encore-jakso, jossa artistit saavat valita biisin kaikista maailman kappaleista.

Kysely

Mikä biisi oli suosikkisi Kaija Koon Vain elämää -päivänä?

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!