Loman voi aloittaa myös meditoimalla. Kuva: Shutterstock
Loman voi aloittaa myös meditoimalla. Kuva: Shutterstock

Loma alkaa, ahdistus iskee. Työasiat pyörivät ajatuksissa, vaikka kesän to do -listan kohtien yliviivaaminen pitäisi jo aloittaa. Nappaa nämä vinkit ja viritä lokoisa lomavaihde päälle heti työkoneen sulkeuduttua.

1. Lähde matkalle. Kaikkein paras tapa rentoutua on vaihtaa maisemaa mahdollisimman nopeasti. Ei välttämättä tarvitse mennä kauas tai edes pitkäksi aikaa, kunhan lähtee heti. Matka tuntemattomaan lähikaupunkiin tai päiväristeily Tallinnaan – ei väliä, kunhan irrottaudut tutusta ja turvallisesta.

2.  Älä lue työmeilejäsi. Oikeasti, älä lue! Jos pelkäät missaavasi jotain todella merkittävää, pyydä soittamaan tai tekstaamaan kiireellisissä asioissa.

3. Lasi kuplivaa. Korkkaa lasi skumppaa vaikkapa aamupalalla. Jos sää sallii, pakkaa ensimmäisenä lomapäivänä aamupalatarvikkeet koriin ja suuntaa lähipuistoon nautiskelemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Poikkea heti rutiineista. Jos olet iltauninen, kokeile valvoa pitkälle yöhön. Mitä sitten, jos univelkaa kertyy? Tai poikkea lähikahvilaan aamulattelle sen sijaan, että keittäisit itse iänikuista suodatinkahvia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Tylsistyminen on ok. Kun kalenteri onkin yhtäkkiä tyhjä, voi olokin olla sen mukainen. Älä turhaudu joutilaisuudesta, vaan salli itsesi olla tekemättä yhtään mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla