Kuva Karoliina Paatos
Kuva Karoliina Paatos

Kuningasidean Väinö Wallenius, 23, on huono duunari mutta innokas onkija.

Kuningasideaan kuuluu 12 äijää. Miten sellainen yhtye pysyy kasassa?
Kuningasidea on elämäntapa, ja jokaisella on erilainen rooli bändissä. Osa diggaa, että he voivat vain soittaa, minä teen biisejä esimerkiksi toisen solistimme Polen kanssa. Joskus on toki kränääkin, koska bändi on iso ja uramme melko lyhyt, mutta erimielisyydet on ­aina selvitetty. Usein treenien jälkeen ­menemme oluelle, puistoon istumaan tai sitten vain jammailemme.

Kuningasidea tarkoittaa megalomaanisen nerokasta ideaa. Milloin viimeksi olet toteuttanut huonon idean?
Liftasin Polen kanssa keikan jälkeen Rova­niemeltä Helsinkiin, kun muu bändi tuli keikkabussilla. Matka kesti 20 tuntia, ja vaihdoimme kyytiä seitsemän kertaa. Se oli huippua! Mutta kun yöllä ei näkynyt autoja ja väsymys oli suuri, liftaus tuntui hetken aikaa huonolta idealta.

Oliko helppo saada kyytiä?
En tiedä, onko suomalaisilla sosiaalinen pelko vai mikä, mutta liftareita otetaan nykyään turhan vaikeasti kyytiin. On silti ollut ilo huomata, että nuorison kohdalla pelko on kadonnut. Mummot ja vaaritkin vilkuttelivat meille, sillä ­itsekin aikoinaan liftanneina he tietävät, mistä on kyse. Siinä välissä on ihme sukupolvi, joka ei helpolla pysähdy.

Millainen kesätyöhistoria sinulla on?
Olen ollut Näkövammaisten keskus­liitossa pussittamassa kasetteja ja puristamassa yksityishenkilöiden tuomista omenoista heille mehua. Se oli oikein hauska työ. Olen kuitenkin ollut aina melko huono työntekijä, sillä olen mieluummin soittanut ja heilunut maailmalla. Olen onnellisempi rahattomana kuin että ­tekisin vain rahan takia työtä, jossa en ole mukana koko sydämelläni.

Kenen kanssa haluaisit laulaa dueton?
Pidän vanhasta suomalaisesta iskelmästä ja naislaulajista kuten Laila Kinnusesta, Vieno Kekkosesta ja Carolasta. Sen kolmikon kanssa esiintyminen olisi ollut aika siistiä.

Olet leppoisa jätkä. Mistä positiivisuutesi kumpuaa?
Olen perinyt äidiltäni Kaikki järjestyy, ei hätää -ajattelun. En suutu helposti, vaikka nyt harmittavat ­ihmisten epäoikeudenmukaisuus ja rahan valta. On sairasta, että ihmisen luoma asia on suurempi kuin ihminen itse.

Mitä rakastat elämässäsi tällä hetkellä?
Pomppivaa ongenkohoa, musiikkia, luonnon värejä, raitiovaunulla matkustamista sekä eläimiä. Rakastan tietenkin myös elämää ja sitä, kun kesällä pääsee maalle rauhaan kaupungin ­hektisyydestä.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.