Tästä lähtee: olen todistettavasti lomalla. Kuva: Shutterstock
Tästä lähtee: olen todistettavasti lomalla. Kuva: Shutterstock

Tutkimuksen mukaan yli puolet vastanneista ei selviäisi lomastaan ilman sosiaalista mediaa.

Mikä on varmin merkki siitä, että joku on lähtenyt lomalle? No tietenkin se, että some soi! "Lomalle lomps! Kohteessa Hki-Vantaan lentoasema", pärähtää monen matkalaisen Facebook-seinälle jo reissun ensimetreillä.

Yksi viaton lomallelähtöpäivitys ei kuulosta kovinkaan vaaralliselta. Mutta entä jos sosiaalinen media ja älypuhelimet hallitsevat lomailua? Royal Carribean Internationalin tuottaman uuden kyselytutkimuksen mukaan 51 prosenttia heidän matkustajistaan ei selviytyisi reissustaan ilman tablettia tai älypuhelinta. Tutkimuksesta kertoi Daily Mail Online.

200 päivitystä viikossa

Kyselyn mukaan yksi perhe päivittää kuulumisiaan netin kautta yhden viikon aikana lähemmän 200 kertaa. Neljä tekstiviestiä, neljä sähköpostia, yksi vine-viesti, pari snapchat-viestiä, neljä Instagram-päivitystä, kolme twiittiä, neljä kuvaa Pinterestissä ja neljä päivitystä Facebookiin. Tämän määrän viestiliikennettä yksi perhe saa aikaan yhden päivän aikana.

Jotkut kyselyyn osallistuneista kertovat rajoittavansa somettamista joissakin tilanteissa, kuten ruokailun ja auringonoton aikaan. Toisille taas sosiaalisen median saatavuus on yksi tärkeimmistä asioista jo siinä vaiheessa, kun he valitsevat matkakohdetta.

Entäs me suomalaiset?

Sosiaalisen median käyttäminen lomalla ei ole asiantuntijoiden mukaan mitenkään kiellettyä, mutta silti moni suomalainen päättää heittää päivittämiselle hyvästit loman ajaksi.

Suomalaisista vain 19 prosenttia käyttää lomaillessaan somea päivittäin. 43 prosenttia suomalaisista puolestaan ei tee päivityksiä lomalla lainkaan.

Kumman sinä valitset: loman somesta vai somettamisloman?

Lue myös:

Onko tässä matkailun härskein törkysivusto? Katso kuvat!

Näiden nuorten Instagram-käyttäjien kuvat ovat mykistävän hyviä – joko seuraat?

Cheek kasvatti lomaparran! Katso söpö kuva