Vares-tähti Antti Reini ei ole lukumiehiä.

Vares-elokuvien pääosanäyttelijä Antti Reini, 50, ei ole vieläkään lukenut yhtäänVares-kirjaa.

– Ei niiden lukeminen pilaa leffahahmoa, mutta siitä on nyt tullut sellainen juttu. Edellisen ensi-illan jälkeen sanoin Reijolle (Mäki), että nyt sä voit lähettää niitä kirjoja. Sieltä tuli kolme, mutta ennen kuin sain paketin auki, kuulin, että tehdään ainakin vielä yksi leffa. Ajattelin, että luen kirjoja vasta sitten, kun kaikki leffat on tehty, Antti selitti Radio Rockin haastattelussa.

Jos tällä viikolla ensi-iltansa saanut Vares – Sheriffi  jää viimeiseksi elokuvaksi, Antin mukaan kirjatkin jäävät lukematta.

Anttia kirjat eivät innosta, mutta Elastinen eli Kimmo Laiho sen sijaan rakastaa lukea turkulaisen yksityisetsivän seikkailuista.

– Vares on yksi ainoista kirjasarjoista, jonka olen lukenut kokonaan. Se liittyy tähän vuodenaikaan, kun lähtee lomalle ja käy lentokentän pokkarikaupassa ostamassa laukun täyteen pieniä pokkareita. Ne on iisii luettavaa, Elastinen kertoi tällä viikolla Radio Loopilla.

Antin lisäksi uusimmassa Vares-leffassa nähdään toinenkin itseoppinut näyttelijä: Jasper Pääkkönen. Elastinen uusin sinkku kuullaan elokuvan loppukappaleena. Katso musiikkivideo täältä.

Lue myös:

Antti Reini ja Anu Sinisalo: "Erillään asuminen voi olla myös toisen kunnioittamista"

Agatha Christien dekkariin perustuvassa uutuuselokuvassa Idän pikajunan arvoitus on vanhan ajan glamouria.

Vuonna 1934 Istanbulista Euroopan halki Lontooseen matkaavassa Idän pikajunassa tapahtuu murha. Uhri on liikemiehenä esiintyvä gangsteri Samuel Ratchett (Johnny Depp). Onneksi junan kyydissä on myös belgialainen mestarietsivä Hercule Poirot, jonka pienet harmaat aivosolut ratkaisevat arvoituksen kuin arvoituksen.

Agatha Christien vuonna 1934 ilmestynyt dekkari Idän pikajunan arvoitus on klassikko. Brittiohjaaja Kenneth Branagh on ohjannut siitä elegantin version, jonka tuuheaviiksisen päähenkilön roolin hän on varannut itselleen. Juna on lastattu tähdillä. Penélope Cruz on kiihkouskovainen lähetyssaarnaaja, Michelle Pfeiffer aviomiestä metsästävä vamppi ja Judi Dench venäläinen ruhtinatar.

1930-luvulla junamatkustamisessa oli vielä glamouria, sillä se oli vain rikkaan yläluokan huvia. Branagh on ymmärtänyt tämän ja se näkyy pienimmissäkin yksityiskohdissa. Yhdessä kohtauksessa tarjoilija asettelee junan ravintolavaunun valkoiset pöytäliinat huolellisesti paikalleen ja mittaa jokaisen astian paikan viivoittimella.

Ajankuva on muutenkin kohdillaan. Puvustus on ylellinen. Oscar-palkittu puvustaja Alexandra Byrne ylittää itsensä. Kuvaaja Haris Zambarloukos kuvaa maisemia niin nostalgisissa väreissä, että ne ovat kuin suoraan klassisista Hollywood-elokuvista 1940-luvulta.

Jatko-osaa pedataan jo. Elokuvan lopussa Poirot suuntaa Egyptiin tutkimaan Niilin-risteilyllä tapahtunutta murhaa. Kyseinen kuolemantapaus viittaa tietysti Christien vuonna 1937 ilmestyneeseen dekkariin Kuolema Niilillä.

Idän pikajunan arvoitus ***

 

Varpunen jouluaamuna on jo itsessään liikuttava kappale. Tekeekö Lauri Tähkän versio sinuun vaikutuksen?

Varpunen jouluaamuna Vesa-Matti Loirin tulkitsemana on monelle joulun koskettavin hetki. Mutta onko Veskun paikka Varpusen ainoana ja oikeana tulkitsijana nyt uhattuna?

Lauri Tähkä on nimittäin julkaissut oman versionsa kappaleesta. Ainakin fanit ovat vaikuttuneet tulkinnasta. Laurin Instagram-kommenteissa on lukuisia sydämiä ja pelkkää hehkutusta.

Tässä muutama esimerkki:

”Yöllä jo kuuntelin ja kyyneleethän siinä poskille vierähti. Olet sinä Lauri kyllä timanttinen tulkitsija ❤”

”Kananlihainen iho kertonee enemmän kuin kapeaksi jäävät sanat ❤”

”O sul ihana matala ääni.. ku sais sut tähä viekkuun viä lauleleen 😉🎶❤”

”Mitä enemmän tätä tulkintaa kuuntelee, sitä kauniimmaksi se vain muuttuu. Niin herkkä ja koskettava, kiitos ❤”

Kuuntele uutuuskappale Spotifyssa:

Kysely

Kenen tulkinta Varpunen jouluaamuna -kappaleesta tekee sinuun vaikutuksen?