Tuukka Temonen naurattaa katsojia Presidentintekijät-dokumentillaan paljastamalla poliittisen pelin nolouden.

Ohjaaja Tuukka Temonen (kok) on  kenties  pettänyt oman porukkansa mutta yleisölle hän on tehnyt jonkinlaisen palveluksen Presidentin­tekijät-dokumentillaan. Ei tullut munatonta tilaustyötä kokoomuksen voitokkaasta presidenttiehdokkaasta, tuli puolihävytön komedia paineessa kiroilevasta kampanjatiimistä, harvinainen kurkistus politiikan kulisseihin. Kutkuttavaa!

Samaan aikaan kun vihreiden Pekka Haavisto kerää taakseen somettajia ja uskottavaa kulttuuriväkeä, Niinistö mumisee Even johdolla Autiotaloa tyhjässä yökerhossa – yleisökato saa tiimin aivovaurioon. Kriisimielialaa suorastaan lietsotaan, ehdokaskin alkaa kyrsiä. Jäätävä henki ei tietenkään saa näkyä ulos. Pelätään, että haluton presidenttiehdokas mokaa kampanjan vetämällä julkisesti herneen nenäänsä.

Niinistöä suomitaan kuin hankalaa, etäistä ja itsevaltaista pomoa, jonka kustannuksella myös nauretaan. Katsojakin hekottaa, välillä tiimiläisille, välillä heidän kanssaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Temosella on ollut käsissään liian herkullinen materiaali, jotta hän olisi malttanut jättää sen hyödyntämättä. Kampanjatiimi päästi tutun elokuvantekijän ilmeisen hyvässä uskossa kokouksiinsa ja esiintyy nyt valko­kankaalla hämmästyttävän kaunistelemattomasti. Jälki­käteen vastentahtoisen päätähden, puoluesihteeri Taru­ Tujusen suuttumuksen voi ymmärtää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tujusen tiimin Temonen on saanut noloon nalkkiin paljastamalla kampanjoinnin kahdet kasvot, mutta porukan omistautumista presidentin tekemiselle ei voi kiistää.

PRESIDENTINTEKIJÄT

★★★★

Ensi-ilta 14.3.

Lue myös:

Olga Temonen ärähti miehensä kohuelokuvasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla