Iso-Arska, toimintaelokuvien tunnetuin tähti, äijäilemässä vuonna 1986. Kuva: Reuters
Iso-Arska, toimintaelokuvien tunnetuin tähti, äijäilemässä vuonna 1986. Kuva: Reuters

Lääkärin määräys: laihduttajat elokuvapaastolle.

Hyvä toimintaelokuva. Vähän olutta. Kulhollinen popparia. Mikäs sen parempaa? Paitsi ehkä sellaisen mielestä, joka haluaa karistaa kiloja. Elokuvia ei nimittäin voi katsoa ilman herkkuja, ja se on fakta (tutkimuksien mukaan).

Nyt Cornwellin yliopistossa on selvitetty, minkä genren elokuvat saavat herkuttelemaan enemmän. Jos uskot tutkimusta, jätä hyllyyn Arnold Schwarzeneggerin, Jean-Claude Van Dammen, Bruce Willisin ja muiden pyssysankareiden työnäytteet, toimintaelokuvat saavat nimittäin erityisesti naiset mättämään herkkuja.

Tutkimuksessa 94 opiskelijaa katsoi elokuvia ja naposteli porkkanoita, viinirypäleitä, suklaata ja keksejä. Kun ruudulla pyöri laihduttajien ykkösvihollinen, Scarlett Johanssonin ja Ewan McGregorin The Island -toimintaelokuva, herkkuja kauhottiin suuhun miltei kaksinkertainen määrä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uskoisikohan tätä? Ruotsalaisessa yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan naiset nimittäin syövät televisiota katsellessaan sitä vähemmän runsaskalorisia ruokia, mitä jännittävämpi ohjelma on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä laihduttajan ohjelmavalinta olisikin jotain aivan muuta kuin tiivistunnelmaista jännitystä, vaikka romanttista komediaa?

Lähde: BBC

Sisältö jatkuu mainoksen alla