Mitä on tapahtunut suomiräpille?

Moni ei ollut vielä kuukausi sitten ollut kuullutkaan
Paperi T
-räppäristä, mutta sitten mies punki Elastisen ohi levylistoilla. Nyt Elastisen Iso kuva ja Paperi T:n Malarian pelko ovat myydyimpiä suomalaisia räplevyjä.

Tilanne on kuin suomiräppiä hallitsisivat yö ja päivä, niin paljon Kimmo ”Elastinen” Laihon ja Henri ”Paperi T” Pulkkisen tulokulmat niin räppiin kuin koko elämään eroavat toisistaan.

Elastinen kylvi nykyisen suomiräp-buumin siemenet jo 15 vuotta sitten Fintelligens-yhtyeessä, ja koko kansan suosikiksi hän nousi Vain elämää -ohjelmassa. Nyt Elastinen etenee avoimesti kohderyhmäajattelu edellä. Uutuuslevy huomioi Vain elämää -yleisöä monin tavoin: on paljon perinteisiä instrumentteja, iskelmävaikutteita ja räpin sijaan laulua, jonka sanoma on tsemppaava.


Paperi T puolestaan peuhaa boheemissa kalliolaisessa ulkopuolisuudessa, jossa lähiräkälässä tarjottu ilmainen olut on jo suuri voitto. Kouliutuneelle räpin kuulijalle Paperi T tarjoaa musiikillisesti enemmän oivalluksia. Loistava idea on ollut pyytää 22-pistepirkko-yhtyeen P-K Keränen laulamaan hienolle syntsapop-kappaleelle Elokuva.

Kun suomiräpin suosio on noussut ja artistien määrä kasvanut räjähdysmäisesti, on musiikkityyli pirstoutunut lopullisesti. Suomiräpille on siis lopulta käynyt kuten rockille ja lukemattomille muille taiteenlajeille ennen sitä.

Lue lisää:

Eroamisesta räppäävä Paperi T: ”Isoissa kriiseissä käyttäydytään tyhmästi”

Paperi T, Tippa-T ja Sairas T – keitä he oikein ovat?

Elastinen: "Siitä ei ole kovin kauaa, kun olen itkenyt naisen takia"