Kuva Warner Music
Kuva Warner Music

J. Karjalaisen uusi albumi Et ole yksin on todistus aidosta innostuksesta, jota ei voi näytellä.

Lienette huomanneet, että hän on tullut takaisin. Armoitetun rockmaestron Jukka Karjalaisen uusi levy on suomalaisille niin merkittävä asia, että tapaus ylitti Ylen iltauutisten kynnyksen. Se kertoo muusikosta oikeastaan kaiken tarvittavan. Helsingin Sanomien kannessa komeili koko sivun mainos, ja levyä hehkutetaan sekä musiikkimediassa että somessa.

Huomio on ansaittu. Et ole yksin -albumi on hieno todistus aidosta innostuksesta, jota ei voi näytellä. Karjalainen on edelleen ajaton antiteesi laskelmoidulle kaupallisuudelle, vaikka hänen levynsä ovat myyneet jo yli 700 000 kappaletta.

Vaikka jokainen lehti on kirjoittanut yli 30-vuotisen uran tehneestä artistista jotain, emme silti tiedä miehen yksityiselämästä vielä paljonkaan. Kauheasti kuitenkin kiinnostaisi, joten nuuskimme hiukan:

Jukka perheineen asuu Katajanokalla, ja hän on naimisissa pianisti-laulaja-esiintyjä Kati Bergmanin kanssa. Kati on vaikuttanut monissa yhtyeissä ja laulanut taustoja miehensäkin levyille. Kati valmistaa kierrätysmateriaaleista kauniita nappikoruja, joihin voi tutustua Face­bookissa Vino prinsessa ­-korujen sivulla.

Pariskunnan Väinö-poika on jo ehtinyt kasvaa aikuiseksi, ja mikäli Mimmien musiikkitoimitus on saanut oikean vainun asioista, muusikkojen söpö jälkikasvu tykkää hänkin soitella – tosin progehtavampaa rockia kuin isänsä.

J. Karjalaisen levy Et ole yksin julkaistiin 15.3. Kiertue käynnistyy huhtikuun alussa Helsingistä.