Me Naiset
|
Saara Pakarinen
Kuva: Flow Festival/Jussi Hellsten
Kuva: Flow Festival/Jussi Hellsten

Ei pelkkiä bändejä.

1. Voit tehdä jotain kansainvälistä kotimaassa.

Flow on eka festarimme, jonka ulkomainen media on ­noteerannut festarien top 10 -listoille. The Guardian pitää meistä! Ja Spiegel! Tähän on vaadittu kuuden hengen kuraattoriryhmä, ­hikeä ja pr-toimintaa ulkomailla. Kulissien takana kaavaillaan, että Flow'sta tulee isompaa yhteistyökuviota, jossa elokuista Helsinkiä markkinoidaan joka vuosi eurooppalaisille turisteille.

2. Kuin kolme ravintola­päivää ­putkeen.

Jokainen some-poseeraaja on jo suunnitellut, kuinka Flow-skumppalasi ja gourmet-annos asetellaan Instagram-kuviin. ­Mukana festarilla on 30 helsinkiläisravintolaa. Siis 30! Flow’n toinen taiteellinen johtaja Tuomas Kallio sanoo, että huolella tehty kokonaisuus "vertautuu elämykselliseen ravintolakokemukseen enemmän kuin festarikokemukseen". Näin paljon ruokaa ja siistejä vessoja arvostetaan organisaatiossa.

3. Olisiko tämä kesän ainoa taidenäyttelysi?

Flow'hun mennään liputtamaan modernin kaupunkikulttuurin ja vapautuneen maailmankuvan puolesta. Visuaalinen taide on tärkeä osa pakettia. Ja missä muual­la voisit odottaa näkeväsi robotti-installaation tai ilma-akrobatiaa? Tai irakilaistaiteilijan kannanottoja ihmisoikeuksiin, syrjintään ja sukupuolikysymyksiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Siellä puhutaan asiaa.

Flow Talks Lunch Sessions on iltapäivätapahtuma festaritapahtuman sisällä, jossa puheenvuorot ja yleisökeskustelut käydään englanniksi. Vähän kuin Suomi Areena Pori Jazzien yhteydessä, mutta ei yhtään. Täällä puhujina on joukko ekohenkisiä start up -yrittäjiä, jotka aikovat muuttaa maailman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Ai niin, ja onhan siellä niitä bändejäkin.

Manic Street Preachers, Skrillex, The ­National, Outkast, Janelle Monáe, Bonobo, Jessie Ware, Röyksopp, Robyn ja mitä näitä nyt on. Mielenkiintoista taustamusiikkia ruokailuun.

Flow Festival 8.–10. elokuuta Helsingin Suvilahdessa.

Lue myös:

Festareiden selviytymispaketti – näitä ilman et pärjää

Ovatko haisevat festarivessat pian historiaa?

Heitä kuultiin vuoden 2013 Flow-festivaaleilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla