Vain elämää- ja We Want More -tv-ohjelmat ovat jo syksyistä historiaa, mutta kannattaisiko jatkaa tunnelmointia ja ostaa sarjojen levyt? Lue arviot.

Kaksi tv-formaattia, kaksi levyä. Levyt ovat ohjelmiensa näköiset, mutta rökittääkö kumpikaan albumi tv-sarjaemoaan 6–0? Ja tarvitaanko tätä musiikkia enää tv-sarjan jälkeen?

We Want More

WWM:n katsojamäärät ja artistiprotestit sikseen, mutta mikä on albumin anti? Bändeinä häärivät siis tutut Neon 2, Don Huonot, Mascara, Miljoonasade ja Kwan. Levyllä kuullaan jokaiselta bändiltä kaksi modernisti sovitettua vanhaa kappaletta ja yksi uusi biisi. Ongelma on, että kappaleet eivät varsinaisesti tarvinneet päivitystä. Vain Miljoonasateen Marraskuu sykähdyttää uutena versiona.

Levyn parhaan biisin palkinnon pokkaa ehdottomasti Don Huonojen Salaisuus, ja bändi tarjoaa Miljoonasateen ohella albumin kiinnostavimmat sävellykset. Muita bändejä ei ehtinyt varsinaisesti tulla ikävä. Levy on kokonaisuutena hiukan iloton.

Epäilyttää myös, miksi yhden WWM-artistin vanha fani ostaisi koko levyn? Oman suosikkibändin keikka lie parempi vaihtoehto. Ainakin Don Huonot ja Miljoonasade nähdään livelavoilla loppuvuodesta ja ensi vuonna.

We Want More

(Warner Music)

Vain elämää.

Tv-sarja oli jälleen menestys. Levyllä kuullaan runsas ja monipuolinen setti rajuja, leikkisiä, haikeita ja vereviä vetoja. Kuten tv-sarjassakin, naiset loistavat vahvoina ja ilahduttava valopilkku Elastinen tuo kaikkiin lainakappaleisiin lisäarvoa ja hurmaa lauluäänellään. Albumin parhaaksi kohoaakin radiossa runsaasti kuultu Elastisen versio Nauravasta kulkurista.

Palvottu Vesa-Matti Loiri painaa toisinaan liiankin hallitsevan leiman omiin tulkintoihinsa, eivätkä Elastisen sanoitukset sovi Samuli Edelmannin suuhun. Muutoin levy on monipuolinen ja viihdyttävä, paikoin loisteliaskin. Tiimityötä.

Levy ei silti peittoa emosarjaansa. Kappaleita on toki kelpo kokoelma, mutta kuulijan suurimmat tunteet liittyvät kuitenkin tv-sarjassa kuultuihin tarinoihin. Artisteihin ehti syksyn aikana kiintyä, ja heistä tuli katsojan ystäviä matkan varrella.

Levy ei samoja tunteita kirvoita. Asia on jo ikään kuin käsitelty ja iloisesti nyyhkitty.

Vain Elämää, kausi 3, Päivä

(Warner Music)

Lue Me Naisten kaikki levyarviot TÄÄLTÄ.

Lue myös:


Samuli Edelmann sopii naisen zen-hetkeen – lue levyarvio!


Seuraava tosi-tv-sarja: matka Marsiin ilman paluulippua