Bridget Jones – elämä jatkuu -elokuvassa Bridget halusi hautautua murheilta. Mahtuukohan peiton alle myös vauva?
Bridget Jones – elämä jatkuu -elokuvassa Bridget halusi hautautua murheilta. Mahtuukohan peiton alle myös vauva?

Ensimmäisestä Bridget Jones -elokuvasta on kulunut jo 15 vuotta, ja nolojen tilanteiden sankarin elämä on yhtä sekaisin kuin aina ennenkin.

Bridget Jonesin elämä jatkuu ilmeisesti yhtä sotkuisena kuin ennenkin.

Juuri ilmestyneeltä trailerilta saa makupaloja siitä, miltä Bridget ja hänen elämänsä näyttää nyt, 15 vuotta ensimmäistä elokuvaa myöhemmin.

Elokuvasarjan kolmannessa osassa, Bridget Jones's Baby, Bridget (Renée Zellweger) on 43-vuotias sinkku – ja raskaana.

Ongelma on, että isäehdokkaita on kaksi: on-off-sulho Mark Darcy (Colin Firth) ja miljonääri Jack Qwant (Patrick Dempsey).

Erityisen kiinnostavaa on se, etteivät edes näyttelijät tiedä, kuka vauvan isä on. Renéen mukaan he kuvasivat elokuvalle kolme eri loppua.

– Se on nerokasta. Kukaan meistä ei tiedä, kuka on Bridgetin isä tai kenet hän lopulta valitsee puolisokseen. Tarkoituksena on pitää asia salasssa meiltäkin elokuvan ensi-iltaan asti, Zellweger sanoi Sunday Expressin haastattelussa.

Zellwegerin mukaan hän oli innoissaan saadessaan palata Bridgetin rooliin.

– Osa haastetta oli löytää Bridgetin uusi elämäntilanne. Mutta näyttelijänä tuntui, kuin olisin palannut vanhan ystävän luokse. Rakastan tätä hahmoa. Pidän siitä, miten hän kertoo naisena olemisesta ja näistä tilanteista, joihin on hyvin helppo samaistua. On tärkeää kertoa Bridgetin elämästä tässä elämänvaiheessa.

Elokuvan ensi-ilta on 16.9.2016.

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.