Kari Ketonen ja Putin – kuin kaksi marjaa? Ainakin Timo Vuorensolan mielestä. Kuva: IS
Kari Ketonen ja Putin – kuin kaksi marjaa? Ainakin Timo Vuorensolan mielestä. Kuva: IS

Makupaloja uudesta Iron Sky 2 -elokuvasta: Kari Ketosen Putin-hahmo panee jalalla koreasti.

Näyttelijä Kari Ketonen, 43, esitti niin vakuuttavasti Venäjän presidentti Vladimir Putinia Putouksen tuoreimmalla kaudella, että ohjaaja Timo Vuorensola halusi hänet mukaan vuonna 2016 valmistuvaan uuteen Iron Sky 2 -elokuvaan Iron Sky The Coming Race. Ketosen esittämä Putin huomattiin myös Venäjällä ja Ukrainassa.

Eilen Iron Sky -elokuvan virallisella YouTube-tilillä julkaistiin video, jossa Ketonen nähdään tanssivana Putinina. Näet sen alla.

– Putinin roolihahmo on ollut käsikirjoituksessa jo pitkään, ja olen pähkäillyt pääni puhki sopivaa ulkomaista näyttelijää häntä esittämään. Kun Ketosen nimi tuli esille, innostuin todella – Putouksen sketsin nähtyäni tiesin, että hän on paras valinta rooliin, Timo Vuorensola kertoi aiemmin tiedotteessa.

Putinin lisäksi elokuvassa nähdään Hitler ja Yhdysvaltain presidentti. Elokuva kertoo onton maapallon sisällä asuvista natseista, liskoihmisistä ja dinosauruksista.

Marraskuun alussa uudesta Iron Sky -elokuvasta julkaistiin esimakua. Tältä se näyttää.

Lue myös:

Putous-tähti Kari Ketonen: ”Olen nähnyt painajaisia sketsihahmokisasta”

Näille kaikille Suomi-julkkiksille vinoiltiin Putous-kaudella

Suomi-julkkiset jakoivat nuoruuskuvansa – tältä he näyttivät

Vuosi 2017 toi mukanaan paljon hyvää – tai noh, ainakin se toi Suomen kieleen paljon uusia sanoja. Testaa, kuinka monta myös Kielitoimiston sanakirjaan tänä vuonna poimituista sanoista sinä tunnista!

 

The Last Jedissä nainen ei ole naiselle susi, vaan ystävä.

”Taistele sitä orjan asua vastaan!” Näin Carrie Fisher evästi tuoretta Star Wars -näyttelijää Daisy Ridleytä Interview-lehden haastattelussa vuonna 2015. Fisher viittasi elokuvan Jedin paluu kohtaukseen, jossa Hutt Jabba orjuuttaa Fisherin näyttelemän Leian ja pakottaa tämän pukeutumaan pikkupikkubikiniin.

Fisherin neuvosta on otettu vaari. Uudesta Star Wars -trilogiasta ei voi puhua samana päivänä kuin 1970- ja 1980-luvun taiteessa tehdystä alkuperäisestä trilogiasta.

Sukupuoliroolit saivat kyytiä jo J.J. Abramsin vuonna 2015 ohjaamassa uuden trilogian ensimmäisessä osassa The Force Awakens. Huomenna ensi-iltansa saavan kakkososan, The Last Jedin, ohjaajan Rian Johnsonin näkemys on jopa feministisempi. Nyt luutuneita rooleja tuuletetaan puhurilla.

Siinä missä Leia esitettiin Jedin paluussa vastoin Fisherin omaa tahtoa seksiobjektina, uudessa trilogiassa näyttelevän Ridleyn hahmo, jedisoturi Rey, on aktiivinen toimija – sankari niin kuin elokuvan muutkin naiset.

Mutta Fisherkin sai kostonsa – viime hetkellä, sillä hän kuoli viime vuonna ja rooli jäi hänen viimeisekseen. Leiasta on vanhetessaan tullut kapinaa johtava kenraali. Vanhaa naista kunnioittavat nuoret kunditkin. Häntä ei esitetä hömelönä höppänänä, joka kuuluisi jo hautaan, toisin kuin vanhat naishahmot monissa elokuvissa – siis niissä harvoissa, joissa ylipäänsä on hahmoina vanhoja naisia.

Leian uusi hiustyylikin sopii paremmin naiselle kuin hahmon ikoninen kampaus, pikkutyttöjen suosimat lettirinkelit.

Naisten sankaruuttakin enemmän lämmittää se, miten naisiin suhtaudutaan, ja ennen kaikkea, miten he suhtautuvat toisiinsa. Nainen ei ole naiselle susi, vaan ystävä. He eivät puukota toisiaan selkään, vaan tekevät yhteistyötä. Leian ja hänen vara-amiraalinsa Holdon (Laura Dern) ystävyyssuhdetta kuvataan koskettavasti.

Elokuvan juoni jatkaa siitä, mihin The Force Awakens jäi. Arkkityyppinen hyvän ja pahan taistelu jatkuu. Ensimmäinen ritarikunta ja Uusi tasavalta ovat edelleen sodassa keskenään.

Kapinaliiton entiset jäsenet ovat muodostaneet Vastarinta-nimisen järjestön, jota johtaa Leia. Vastapuolella taistelee hänen ja Han Solon poika Ben, joka pahan voimille antauduttuaan omaksui nimen Kylo Ren (Adam Driver). Vastarinta on murtumassa, joten Rey yrittää suostutella erakoitunutta Luke Skywalkeria (Mark Hamill) apuun.

Star Wars: The Last Jedi

ENSI-ILTA 13.12. ****