Peräpukamia, palliansoja ja krapulapieruja! Onko tämä nyt sitä, mitä ihminen kevättä odotellessaan kaipaa?

Aku Hirviniemen ja kumppaneiden mielestä kyllä vain. Luokkakokous on elokuva kolmesta karpaasista, jotka kännikommellusten kautta päätyvät ysärivuosiluokan nostalgiabailuihin nolaamaan itsensä.

Lempeäkin on luvassa, jopa räiskyvää rakkautta. Ei kannata miettiä, mikä räiskyy.

Vaikka Taneli Mustosen ohjaama sekoilukomedia on monipuolisesti turhake, on sen lajityyppi virkistävä. Suomessa ei liikaa tehdä kreisikohelluksia á la Kaamea kankkunen tai Californication. Ei tarvitsekaan, mutta yksi Luokkakokous per vuosi on ihan hyvä juttu. Uskalluksesta lisätähti!

Nauraa saa, etenkin tahtomattaan. Kun Nipen (Hirviniemi) sukukalleudet solahtavat lauteiden väliin tai kun Antti (Sami Hedberg) ja Tuomas (Jaajo Linnonmaa) lähtevät naisenkaatoon. Ohessa syvennetään paitsi humalaa myös rehtiä kundiystävyyttä. Kipeitä kysymyksiä suhteista, lapsista ja lopullisuudesta pohditaan yhdessä, ennen seuraavaa katastrofia.

Tarina perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvaan vuodelta 2011. Sivunäyttelijöiden (Maria Sid, Taneli Mäkelä, Niina Lahtinen, Satu Silvo) joukossa rohkean roolin tekee Inka Kallén. Reeta on iloinen hempukka, joka näyttää Antille eroottisen taivaan.

– Kun kuulin, että pieni mutta herkullinen roolini sisältää sänkykohtauksen, en säikähtänyt. Jätkät olivat vilpittömiä tyyppejä ja kuvaustilanne rento: vaatteet pois ja hommiin! Siinä mietimme, että mikäs asento sitten olisi hyvä, ja ehdotin, että entä jos seisoisin päälläni? Kallén kertoo.

– Minulle on sama, ovatko vaatteet päällä vai pois. Oli kiva tehdä totuttujen kilttien roolieni sijasta jotain täysin toisenlaista.

Huumorisuosikikseen Kallén nimeää brittikomedian Housut pois!

– Ai entä jos tästä eteenpäin aina pyydetään riisumaan housut? No siitä vaan!

Katso traileri:

Luokkakokous

***

Ensi-ilta 25.2.

Lue myös:

Jaajo Linnonmaa seksikohtauksesta IS:lle: ”Ihanat naiset opastivat”

JVG:n uusi kappale on kunnianosoitus takapuolille – mukana myös Jaajo Linnonmaa

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.