Peräpukamia, palliansoja ja krapulapieruja! Onko tämä nyt sitä, mitä ihminen kevättä odotellessaan kaipaa?

Aku Hirviniemen ja kumppaneiden mielestä kyllä vain. Luokkakokous on elokuva kolmesta karpaasista, jotka kännikommellusten kautta päätyvät ysärivuosiluokan nostalgiabailuihin nolaamaan itsensä.

Lempeäkin on luvassa, jopa räiskyvää rakkautta. Ei kannata miettiä, mikä räiskyy.

Vaikka Taneli Mustosen ohjaama sekoilukomedia on monipuolisesti turhake, on sen lajityyppi virkistävä. Suomessa ei liikaa tehdä kreisikohelluksia á la Kaamea kankkunen tai Californication. Ei tarvitsekaan, mutta yksi Luokkakokous per vuosi on ihan hyvä juttu. Uskalluksesta lisätähti!

Nauraa saa, etenkin tahtomattaan. Kun Nipen (Hirviniemi) sukukalleudet solahtavat lauteiden väliin tai kun Antti (Sami Hedberg) ja Tuomas (Jaajo Linnonmaa) lähtevät naisenkaatoon. Ohessa syvennetään paitsi humalaa myös rehtiä kundiystävyyttä. Kipeitä kysymyksiä suhteista, lapsista ja lopullisuudesta pohditaan yhdessä, ennen seuraavaa katastrofia.

Tarina perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvaan vuodelta 2011. Sivunäyttelijöiden (Maria Sid, Taneli Mäkelä, Niina Lahtinen, Satu Silvo) joukossa rohkean roolin tekee Inka Kallén. Reeta on iloinen hempukka, joka näyttää Antille eroottisen taivaan.

– Kun kuulin, että pieni mutta herkullinen roolini sisältää sänkykohtauksen, en säikähtänyt. Jätkät olivat vilpittömiä tyyppejä ja kuvaustilanne rento: vaatteet pois ja hommiin! Siinä mietimme, että mikäs asento sitten olisi hyvä, ja ehdotin, että entä jos seisoisin päälläni? Kallén kertoo.

– Minulle on sama, ovatko vaatteet päällä vai pois. Oli kiva tehdä totuttujen kilttien roolieni sijasta jotain täysin toisenlaista.

Huumorisuosikikseen Kallén nimeää brittikomedian Housut pois!

– Ai entä jos tästä eteenpäin aina pyydetään riisumaan housut? No siitä vaan!

Katso traileri:

Luokkakokous

***

Ensi-ilta 25.2.

Lue myös:

Jaajo Linnonmaa seksikohtauksesta IS:lle: ”Ihanat naiset opastivat”

JVG:n uusi kappale on kunnianosoitus takapuolille – mukana myös Jaajo Linnonmaa

The Last Jedissä nainen ei ole naiselle susi, vaan ystävä.

”Taistele sitä orjan asua vastaan!” Näin Carrie Fisher evästi tuoretta Star Wars -näyttelijää Daisy Ridleytä Interview-lehden haastattelussa vuonna 2015. Fisher viittasi elokuvan Jedin paluu kohtaukseen, jossa Hutt Jabba orjuuttaa Fisherin näyttelemän Leian ja pakottaa tämän pukeutumaan pikkupikkubikiniin.

Fisherin neuvosta on otettu vaari. Uudesta Star Wars -trilogiasta ei voi puhua samana päivänä kuin 1970- ja 1980-luvun taiteessa tehdystä alkuperäisestä trilogiasta.

Sukupuoliroolit saivat kyytiä jo J.J. Abramsin vuonna 2015 ohjaamassa uuden trilogian ensimmäisessä osassa The Force Awakens. Huomenna ensi-iltansa saavan kakkososan, The Last Jedin, ohjaajan Rian Johnsonin näkemys on jopa feministisempi. Nyt luutuneita rooleja tuuletetaan puhurilla.

Siinä missä Leia esitettiin Jedin paluussa vastoin Fisherin omaa tahtoa seksiobjektina, uudessa trilogiassa näyttelevän Ridleyn hahmo, jedisoturi Rey, on aktiivinen toimija – sankari niin kuin elokuvan muutkin naiset.

Mutta Fisherkin sai kostonsa – viime hetkellä, sillä hän kuoli viime vuonna ja rooli jäi hänen viimeisekseen. Leiasta on vanhetessaan tullut kapinaa johtava kenraali. Vanhaa naista kunnioittavat nuoret kunditkin. Häntä ei esitetä hömelönä höppänänä, joka kuuluisi jo hautaan, toisin kuin vanhat naishahmot monissa elokuvissa – siis niissä harvoissa, joissa ylipäänsä on hahmoina vanhoja naisia.

Leian uusi hiustyylikin sopii paremmin naiselle kuin hahmon ikoninen kampaus, pikkutyttöjen suosimat lettirinkelit.

Naisten sankaruuttakin enemmän lämmittää se, miten naisiin suhtaudutaan, ja ennen kaikkea, miten he suhtautuvat toisiinsa. Nainen ei ole naiselle susi, vaan ystävä. He eivät puukota toisiaan selkään, vaan tekevät yhteistyötä. Leian ja hänen vara-amiraalinsa Holdon (Laura Dern) ystävyyssuhdetta kuvataan koskettavasti.

Elokuvan juoni jatkaa siitä, mihin The Force Awakens jäi. Arkkityyppinen hyvän ja pahan taistelu jatkuu. Ensimmäinen ritarikunta ja Uusi tasavalta ovat edelleen sodassa keskenään.

Kapinaliiton entiset jäsenet ovat muodostaneet Vastarinta-nimisen järjestön, jota johtaa Leia. Vastapuolella taistelee hänen ja Han Solon poika Ben, joka pahan voimille antauduttuaan omaksui nimen Kylo Ren (Adam Driver). Vastarinta on murtumassa, joten Rey yrittää suostutella erakoitunutta Luke Skywalkeria (Mark Hamill) apuun.

Star Wars: The Last Jedi

ENSI-ILTA 13.12. ****

Me Naisten testiryhmä arvosteli uusimman SingStar-pelin. 

Vaikka ei erityisemmin välittäisi konsolipeleistä, laulupelit ovat varma viihdyttäjä. Karaokea pelimuodossa kotona!

PlayStation lanseerasi vastikään laulupelien klassikon uusimman version, SingStar Celebrationin. Konsepti on tuttu edellisistä versioista, mutta  peli on nyt osa PlayStationin PlayLink-pelisarjaa, jonka ideana on yhteinen hauskanpito perheen tai ystävien kesken matalalla kynnyksellä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että erillisiä mikrofoneja ei enää tarvita, vaan mikrofonina voi käyttää omaa älypuhelintaan.

Mikrofonisovellus ladataan älypuhelimeen, ja laitteet yhdistetään keskenään. Helppoa, sitten vain laulamaan! Pelissä voi olla mukana yhtä aikaa kaksi puhelinmikrofonia, joten jos haluaa laulaa isommalla porukalla, puhelimia pitää kierrättää ryhmän kesken. Sitä varten pelissä on olemassa enintään kahdeksan pelaajan biletila. Muut vaihtoehdot ovat perinteiset yksinlaulu ja kahden pelaajan battle.

Puhelimeen laulaminen tuntuu aluksi urpolta, mutta sinänsä eroa entiseen ei ole. Pisteitä ropisee. Hieman kyllä mietityttää, voiko puhelimen mikrofonin laatu tai jokin muu elementti vaikuttaa siihen, kuka saa eniten pisteitä. Onko tämä tekniikkalaji muutenkin kuin laulun osalta?

Puhelimeen laulaminen tuntuu aluksi urpolta.

Pelissä tulee mukana vaatimattomat 30 kappaletta, jotka edustavat enimmäkseen uudempaa pop-tuotantoa. Jos ei ole kuunnellut viime vuosien radiohittejä tai on muuten vain nostalgiannälkäinen, joutuu nopeasti ostamaan SingStore-kaupasta lisää kappaleita lauleltavaksi. Sillä kun kerran aloittaa, ei tee ihan heti mieli lopettaa lauleskelua.

Tekniset ominaisuudet: 4/5

Biisivalikoima: 2/5

Hauskuus: 5/5

SingStar Celebration PS4:lle, 19,90 €.