Tapasimme The Overtones -yhtyeen, kun he vierailivat Suomessa ensimmäistä kertaa.

Toistaiseksi melko tuntematon The Overtones -yhtye esiintyi viikko sitten Plan-jäägaalassa. Miehet kiertävät parhaillaan ympäri maailmaa esikoisalbuminsa Good Ol' Fashion Loven tiimoilta.

Jäägaalassa miehet esittivät radiohittinsä Gambling Manin ja säestivät laulullaan Kiira Korven taitoluisteluesitystä. Miehet olivat vaikuttuneita vaaleasta suomalaiskaunottaresta.

– Kun hän luisteli edestämme ja katsoi jokaista vuorollaan... polvet notkahtivat, hekumoi Mark Franks kenraaliharjoituksen jälkeen.

Kohteliaat miehet jaksavatkin kehua Suomea ja suomalaisia. Ensivaikutelma on ollut hyvä.

– Suomalaiset naiset ovat kuumia, ihastelee Darren Everest.

– Niin seksikkäitä, toistaa Lachey Chapman.

– Kaikilla on todella hyvä iho, jatkaa Timmy Matley.

Eikä herrojen itsensäkään habituksessa vikaa ole. Värikkäisiin pukuihin ja kuviollisiin kauluspaitoihin pukeutuneita miehiä voi hyvällä omallatunnolla kutsua tyyliniekoiksi.

– Meillä ei ole stailistia. Tykkäämme pitää hauskaa pukeutuessa. Mad Men -look inspiroi meitä. Taskuliinat, värikkäät sukat... Haluatko nähdä sukkani? kysyy Timmy ja hetken päästä koko poppoo ojentelee jalkojaan pöydän yläpuolelle ja esittelee värikkäitä ja kuviollisia sukkavalintojaan.

Hetki sitten miehet saivat myös tietää, että Angry Birds -mobiilipeli tulee Suomesta.

– Olemme kaikki koukussa, tunnustaa Lachie.

Avengers: Infinity War -elokuvan käsikirjoittajat ovat vaihteeksi asettaneet huumorille aiempaa korkeamman riman.

Universumin herruutta tavoitteleva Thanos (Josh Brolin) on keksinyt keinon toteuttaa unelmansa. Thanos aikoo kerätä kaikki kuusi ikuisuuskiveä, jotka antavat hänelle yhdessä mittaamattomat voimat. Suuruudenhullulla pahiksella on jo kaksi kiveä hallussaan, joten edes Kostajat eivät pysty hoitelemaan häntä pois päiviltä. Onneksi Suojelijat ja wakandalaiset liittyvät yhteiseen taistoon universumin pelastamiseksi.

Kuinka valtaviksi Marvel-sarjakuvafilmatisointien taistelut oikein voidaan paisuttaa? Tämä kysymys tuli mieleen vuonna 2016 valmistunutta Captain America: Civil War -elokuvaa katsoessa. Siinä Kostajat ajautuivat sisällissotaan ja ottivat mittaa toisistaan. Seurauksena oli megalomaaninen yhteenotto, jota hurjempaa oli vaikea kuvitella.

Anthony ja Joe Russon ohjaama uutuus Avengers: Infinity War saa edeltäjänsä taistelukohtaukset näyttämään lasten leikiltä. Supersankareilla on vastassaan konna, joka koettelee jopa sankareiden yhteenlaskettuja voimia.

Edellisen elokuvan tapahtumista on kulunut muutama vuosi. Tony Starkin (Robert Downey Jr.) ja Steve Rogersin (Chris Evans) välit ovat yhä poikki, joten heidän täytyy tehdä sovinto, ennen kuin he voivat taas sankaroida yhdessä.

Kuinka valtaviksi taistelut oikein voidaan paisuttaa?

Leffa liikkuu hurjaa vauhtia avaruudesta maan päälle ja takaisin, New Yorkista aina Wakandaan. Varsinkin avaruusmaisemat ovat silmää hivelevän kauniita. Juonen kiemurat tuovat mieleen antiikin tragediat. Huumori on ollut aina Kostajat- ja Suojelijat-elokuvien heikoin lenkki. Tällä kertaa käsikirjoittajat ovat asettaneet vitsien riman korkeammalle.

Avengers: Infinity War ***

 

Konservatiivinen seksikomedia – kuulostaa, eh, ei kovin hauskalta.

Ystävykset (Leslie Mann, John Cena ja Ike Barinholtz) tekevät kaikkensa, että heidän tytärtensä (Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan ja Gideon Adlon) neitsyys säilyy koskemattomana vanhojentanssibileissä.

Pitch Perfect -komediatrilogian käsikirjoittajan Kay Cannonin esikoisohjaus on konservatiivinen seksikomedia, jonka arvomaailma on perua 1950-luvulta.

Onhan näitä nähty: elokuvia, joissa isät haluavat tytärtensä olevan ikuisia pikkutyttöjä. Asetelmaa on sentään hieman päivitetty. Yksi tytöistä on lesbo eikä isä halua hänen harrastavan ryhmäpaineen painostamana heteroseksiä.

Pojat eivät jahtaa tyttöjä, vaan tytöt ovat aktiivisia toimijoita ja päättävät itse, kenen kanssa haluavat sänkyyn.

Käsikirjoittajat ovat myös kirjoittaneet henkilöhahmoille repliikkejä, joissa ilmaistaan kriittisen katsojan ajatuksia. Yksi vanhemmista esimerkiksi huomauttaa, että elämme vuotta 2018, joten heidän asenteensa eivät ole ihan tätä päivää.

Mainosten perusteella luulisi, että elokuva on tehty teini-ikäisille. Vanhempien kyttääminen ja stalkkaaminen tuskin sen ikäisiä naurattaa. Leffa sopii paremmin vanhemmille, jotka voivat nauraa omille peloilleen ja ennakkoluuloilleen, joita elokuvan vanhempien ylilyövä käytös heijastelee.

Blockers **