Robbie Williams keikalla Monacossa 2015. Kuva: Reuters / Sanoma-arkisto
Robbie Williams keikalla Monacossa 2015. Kuva: Reuters / Sanoma-arkisto

Vaikka biisien aiheet ovat myös vakavia, Heavy Entertainment Show tarjoaa 16 kappaleen verran heviä viihdettä.

Heavy Entertainment Show on tosiaan nimensä veroinen paketti: 16 kappaleen ylipitkä viihdejööti, jonka kuunteleminen alkaa puolivälin jälkeen käydä työstä. Robbie Williams ei selvästikään ole malttanut pidätellä edes silloin, kun olisi kannattanut.

Tämä on harmi, sillä fiksusti editoituna Heavy Entertainment Show olisi napakka poplevy. Williams on ollut tekstejä tehdessään tunnustuksellisella tuulella; hän ei pelkää raottaa ovea sielunsa pimeälle puolelle, kuten supertähtiminänsä seksihurjasteluihin, elämänhallinnan ongelmiin ja itsensä etsimiseen.

Williams on yrittänyt tasapainottaa kokonaisuutta tavanomaisen siirappisilla rakkauslauluilla.

Jos Williams olisi malttanut kohdentaa vain tähän teemaan, kokonaisuus säilyttäisi jännitteensä. Varsinkin kun tunnustuksellisten tekstien ja muhkeasti soivien kappaleiden superhyperturbo-soundi muodostavat yhdessä hilariöösin, hyvin robbiewilliams-henkisesti viihdyttävän kontrastin.

Sen sijaan Williams on yrittänyt tasapainottaa kokonaisuutta tavanomaisen siirappisilla rakkauslauluilla, tässä tapauksessa ihan turhaan. 

Joskus vähemmän olisi enemmän.

Tässä levyltä biisi Party Like A Russian:

Robbie Williams: Heavy Entertainment Show

(Sony)

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.