Risto on musta komedia laskusuhdanteisesta näyttelijänurasta.

Näyttelijä Risto Kaskilahden (Risto Kaskilahti) ura on laskusuhdanteessa. Rooli Ylen suosikkisarjassa takaa toimeentulon, mutta sarja on uhattu lopettaa. Nuori vaimo (Krista Kosonen) tuskin jaksaisi katsella työtöntä siippaa.

Onni potkaisee onnettomuuden muodossa. Risto saa studiossa spottilampun päähänsä ja halvaantuu kaulasta alaspäin. Yle suostuu maksamaan tuntuvat vahingonkorvaukset. Juuri kun Kaskilahden pariskunta on päässyt rahan makuun, Risto huomaakin saaneensa liikuntakykynsä takaisin. Vaimo vaatii häntä teeskentelemään halvaantunutta, ettei heidän tarvitsisi luopua korvauksista.

Kotimainen musta komedia Risto on Tuomas Summasen raikas esikoiselokuva. Summanen on aiemmin ohjannut ja tuottanut televisioon useita hittisarjoja, kuten Putousta. Leffan on käsikirjoittanut näyttelijä Mikko Reitala.

Risto Kaskilahti heittäytyy nimirooliin ainutlaatuisella draivilla. Aku Hirviniemi naurattaa Riston näyttelijäserkkuna. Elena Leeve vakuuttaa serkun tyttöystävänä, joka uskoo voivansa parantaa Riston kosketuksellaan.

Risto
Ohjaaja: Tuomas Summanen, ensi-ilta 25.11.
Tähdet: ***½