Kate Winslet ja Leonardo DiCaprio tulkitsevat Richard Yatesin romaania valkokankaalla.
Kate Winslet ja Leonardo DiCaprio tulkitsevat Richard Yatesin romaania valkokankaalla.

Revolutionary Road kertoo pariskunnasta, joka on ansassa omassa elämässään. Nyt klassikkoteos on saatavilla myös suomennettuna.

Richard Yatesin vuonna 1961 julkaisema Revolutionary Road on maailmalla jo klassikon maineessa. Suomeksi se on saatavilla nyt, kun kirjasta tehty elokuvakin on teattereissa.

Romaani kertoo nuoren avioparin, Frank ja April Weelerin tarinan. Elämässä kaikki on kuin parhaassa amerikkalaisessa unelmassa: talo rauhallisella esikaupunkialueella, kaksi lasta, mies käy töissä kaupungissa, ja vaimo huolehtii lapsista kotona.

Tämän pitäisi olla se idylli, jonka puolesta jokainen amerikkalainen on valmis taistelemaan. Frank ja April ajattelevat, että tällainen on heille liian sisällyksetöntä, he ovat erilaisia, he haluavat muuttaa Pariisiin.

Revolutionary Road on kirpeä ja armoton tarina siitä, miten oman elämänsä voi ajaa umpikujaan ja siitä, miten pettämällä itseään voi saavuttaa vain katoavaa onnea.

Kirjan pohjalta tehtyä, Kate Winsletin ja Leonardo DiCaprion tähdittämää elokuvaa esitetään parhaillaan valkokankailla ympäri Suomen.

KIRJA-ARVIO

Richard Yates: Revolutionary Road
Suom. Markku Päkkilä, Otava 2009
Tähdet: *****