Rooleissa nähdään Cate Blanchett ja Christian Bale.
Rooleissa nähdään Cate Blanchett ja Christian Bale.

Ykköskaartin näyttelijät Christian Bale, Cate Blanchett ja Natalie Portman nähdään taiteellisessa elokuvassa, joka kertoo miehen tuskasta.

Omintakeisesta tyylistään tunnetun Terrence Malickin uusin ohjaustyö on tekotaiteellinen sekasotku, jossa valuu hukkaan niin taitavan kuvaajan kuin näyttelijöidenkin potentiaali.

Hollywoodissa käsikirjoittajana työskentelevä Rick (Christian Bale) on eksyksissä. Raha ei tunnu tuovan onnea, kuten eivät myöskään lukemattomat naisseikkailut, joista mies etsii sisältöä elämäänsä. Päähenkilö haahuilee parisuhteesta toiseen unenomaisessa elokuvassa, jonka kerronta koostuu lähinnä eri hahmojen yksinpuheluista.

Knight of Cupsia ei voi millään tapaa kutsua katsojaystävälliseksi kokemukseksi. Elokuvataide saa toki haastaa yleisönsä, mutta silloin sen toivoisi myös palkitsevan. Tässä tapauksessa loppusaldo on kuitenkin lähinnä kourallinen korneja aforismeja.

Rooleissa nähtävät näyttelijät (muun muassa Cate Blanchett, Natalie Portman ja Wes Bentley) tekevät parhaansa, mutta etenkin naishahmot jäävät auttamatta yksiulotteisiksi kliseiksi. Rickillä on romanttisen kiinnostuksen kohteita, mutta heidän ainoa tehtävänsä on peilata hänen eksistentiaalista tuskaansa. Onttoa ja teennäistä elokuvaa ei pelasta edes kolmena peräkkäisenä vuonna parhaan kuvauksen Oscarin voittaneen Emmanuel Lubezkin kaunis kädenjälki.

Katso traileri:

Knight of Cups

**

Ensi-ilta 25.3.

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.