Nyt Nele Neuhaus kirjoittaa kolmea kirjasarjaa.

Dekkareista on melkoinen ylitarjonta. Nele Neuhaus, kuinka hittikirjasi Lumikin on kuoltava onnistui lyömään läpi?

Saksassa ilmestyy 100 000 uutta kirjaa joka vuosi, joten on todella suuri haaste keksiä uusi rikostarina. Jotkut menevät yliopistoon oppiakseen kirjoittamaan, mutta minä en. Kirjoitan kirjoja, joita haluaisin lukea itse. En tee pelkkiä rikostarinoita, vaan haluan, että henkilöni kehittyvät. Luulen, että se on se salaisuus.

Aiheuttavatko suuret fanijoukot paineita?

Kirjoitan kirjaa kahdeksan tai yhdeksän kuukautta. Fanit lukevat ne parissa päivässä ja tulevat sitten kysymään, että milloin seuraava tulee. Se on vähän ahdistavaa. Kirjoitan myös nuorille tytöille hevoskirjoja, ja tytöt haluaisivat aina tietynlaisia juonia, että henkilöt menevät naimisiin tai jotain. Aikuiset antavat minun keksiä rauhassa itse.

”Kirjoitan kirjoja, joita haluaisin lukea itse.”

Ex-aviomiehesi ei pitänyt kirjoittamisharrastuksestasi. Mitä hän nyt sanoo, kun olet supertähti?

Olemme nyt ihan hyvissä väleissä, mutta en tiedä, lukeeko hän vieläkään kirjojani. Hän ei koskaan aiemmin lukenut vaan yritti estää minua kirjoittamasta.

Olin kerran televisiossa haastattelussa, ja siellä kysyttiin, mitä mieltä mieheni on kirjoistani. Vastasin rehellisesti, että puolisoni ei lue niitä. Myöhemmin mies oli vihainen ja sanoi, että minun olisi pitänyt valehdella. Sanoin, että lue edes yksi minun kirjani. Oli ihan hyvä, että erosimme.

Onko hahmoillasi esikuvia?

Poliisi Pia Kirchhoff on kuin minä itse. Varsinkin aluksi hänen hahmossaan oli vähän omaelämäkerrallisia piirteitä. Hän pitää hevosista ja samanlaisista karkeista kuin minä. Sellaisen hahmon luominen oli hauskaa. Hänen työparinsa Oliver on taas unelmapomoni.

Kirjoitat kolmea eri kirjasarjaa. Eikö ikinä väsytä?

Kun saan kirjan valmiiksi, ajattelen, että nyt pidän kahden vuoden tauon. Mutta se kestää vain päivän. Sitten saan uuden idean. Kävelen poikaystäväni kanssa supermarketissa ja ajattelen, että okei, tuolla voisi olla tarkka-ampuja.

Tällainen menestysdekkari on:

Nele Neuhausin menestysdekkari on rennosti etenevää, koukuttavaa luettavaa. Poliisin työpari Pia Kirchhoff ja Oliver von Bodenstein selvittelevät nuorten tyttöjen katoamisia pikkukylässä. Paikkakunnalle saapuu myös tyttöjen murhasta tuomionsa istunut mies, jonka vakuuttaa syyttömyyttään.

Dekkari sitoo poliisien työn ja yksityiselämän murheet taitavasti yhteen. Mitään kovin uutta Neuhaus ei tuo genreen, mutta juoni vetää mainiosti.

Nele Neuhaus: Lumikin on kuoltava

suom. Veera Kaski (WSOY)

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

JoJo

Puoliso yritti estää kirjoittamasta – vaimosta tuli Saksan suosituin dekkaristi

Valitettavasti tämän jutun kirjoittaja nosti ex-miehen Nele Neuhausin haastattelun pääaiheeksi otsikolla. Kirjailija itse ei hauku miestään vaikka kertoihin, että oli hyvä että lopulta erosivat. Olen kyllä samaa mieltä ettei sellainen mies ole kenenkään naisen onneksi, joka ei osaa kannustaa kumppaniaan, ja kiletää tekemästä itselle jotain tärkeää. Huonolla itsetunnolla varustettu mies pelkää naisen pärjäävän kuten tässäkin tapauksessa sitten kävi. Ja mitään huonoa karmaa tässä ei ole kuin...
Lue kommentti

The Last Jedissä nainen ei ole naiselle susi, vaan ystävä.

”Taistele sitä orjan asua vastaan!” Näin Carrie Fisher evästi tuoretta Star Wars -näyttelijää Daisy Ridleytä Interview-lehden haastattelussa vuonna 2015. Fisher viittasi elokuvan Jedin paluu kohtaukseen, jossa Hutt Jabba orjuuttaa Fisherin näyttelemän Leian ja pakottaa tämän pukeutumaan pikkupikkubikiniin.

Fisherin neuvosta on otettu vaari. Uudesta Star Wars -trilogiasta ei voi puhua samana päivänä kuin 1970- ja 1980-luvun taiteessa tehdystä alkuperäisestä trilogiasta.

Sukupuoliroolit saivat kyytiä jo J.J. Abramsin vuonna 2015 ohjaamassa uuden trilogian ensimmäisessä osassa The Force Awakens. Huomenna ensi-iltansa saavan kakkososan, The Last Jedin, ohjaajan Rian Johnsonin näkemys on jopa feministisempi. Nyt luutuneita rooleja tuuletetaan puhurilla.

Siinä missä Leia esitettiin Jedin paluussa vastoin Fisherin omaa tahtoa seksiobjektina, uudessa trilogiassa näyttelevän Ridleyn hahmo, jedisoturi Rey, on aktiivinen toimija – sankari niin kuin elokuvan muutkin naiset.

Mutta Fisherkin sai kostonsa – viime hetkellä, sillä hän kuoli viime vuonna ja rooli jäi hänen viimeisekseen. Leiasta on vanhetessaan tullut kapinaa johtava kenraali. Vanhaa naista kunnioittavat nuoret kunditkin. Häntä ei esitetä hömelönä höppänänä, joka kuuluisi jo hautaan, toisin kuin vanhat naishahmot monissa elokuvissa – siis niissä harvoissa, joissa ylipäänsä on hahmoina vanhoja naisia.

Leian uusi hiustyylikin sopii paremmin naiselle kuin hahmon ikoninen kampaus, pikkutyttöjen suosimat lettirinkelit.

Naisten sankaruuttakin enemmän lämmittää se, miten naisiin suhtaudutaan, ja ennen kaikkea, miten he suhtautuvat toisiinsa. Nainen ei ole naiselle susi, vaan ystävä. He eivät puukota toisiaan selkään, vaan tekevät yhteistyötä. Leian ja hänen vara-amiraalinsa Holdon (Laura Dern) ystävyyssuhdetta kuvataan koskettavasti.

Elokuvan juoni jatkaa siitä, mihin The Force Awakens jäi. Arkkityyppinen hyvän ja pahan taistelu jatkuu. Ensimmäinen ritarikunta ja Uusi tasavalta ovat edelleen sodassa keskenään.

Kapinaliiton entiset jäsenet ovat muodostaneet Vastarinta-nimisen järjestön, jota johtaa Leia. Vastapuolella taistelee hänen ja Han Solon poika Ben, joka pahan voimille antauduttuaan omaksui nimen Kylo Ren (Adam Driver). Vastarinta on murtumassa, joten Rey yrittää suostutella erakoitunutta Luke Skywalkeria (Mark Hamill) apuun.

Star Wars: The Last Jedi

ENSI-ILTA 13.12. ****

Me Naisten testiryhmä arvosteli uusimman SingStar-pelin. 

Vaikka ei erityisemmin välittäisi konsolipeleistä, laulupelit ovat varma viihdyttäjä. Karaokea pelimuodossa kotona!

PlayStation lanseerasi vastikään laulupelien klassikon uusimman version, SingStar Celebrationin. Konsepti on tuttu edellisistä versioista, mutta  peli on nyt osa PlayStationin PlayLink-pelisarjaa, jonka ideana on yhteinen hauskanpito perheen tai ystävien kesken matalalla kynnyksellä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että erillisiä mikrofoneja ei enää tarvita, vaan mikrofonina voi käyttää omaa älypuhelintaan.

Mikrofonisovellus ladataan älypuhelimeen, ja laitteet yhdistetään keskenään. Helppoa, sitten vain laulamaan! Pelissä voi olla mukana yhtä aikaa kaksi puhelinmikrofonia, joten jos haluaa laulaa isommalla porukalla, puhelimia pitää kierrättää ryhmän kesken. Sitä varten pelissä on olemassa enintään kahdeksan pelaajan biletila. Muut vaihtoehdot ovat perinteiset yksinlaulu ja kahden pelaajan battle.

Puhelimeen laulaminen tuntuu aluksi urpolta, mutta sinänsä eroa entiseen ei ole. Pisteitä ropisee. Hieman kyllä mietityttää, voiko puhelimen mikrofonin laatu tai jokin muu elementti vaikuttaa siihen, kuka saa eniten pisteitä. Onko tämä tekniikkalaji muutenkin kuin laulun osalta?

Puhelimeen laulaminen tuntuu aluksi urpolta.

Pelissä tulee mukana vaatimattomat 30 kappaletta, jotka edustavat enimmäkseen uudempaa pop-tuotantoa. Jos ei ole kuunnellut viime vuosien radiohittejä tai on muuten vain nostalgiannälkäinen, joutuu nopeasti ostamaan SingStore-kaupasta lisää kappaleita lauleltavaksi. Sillä kun kerran aloittaa, ei tee ihan heti mieli lopettaa lauleskelua.

Tekniset ominaisuudet: 4/5

Biisivalikoima: 2/5

Hauskuus: 5/5

SingStar Celebration PS4:lle, 19,90 €.