”Pimpit eivät ole olleet ikinä yhtä söpöjä kuin taiteessani”, Megumi Igarashi on sanonut. Kädessä hän pitää taiteilemaansa pehmopimppiä. Kuva: Reuters
”Pimpit eivät ole olleet ikinä yhtä söpöjä kuin taiteessani”, Megumi Igarashi on sanonut. Kädessä hän pitää taiteilemaansa pehmopimppiä. Kuva: Reuters

Rokudenashikon mukaan naisen alapäässä ei ole mitään siveetöntä.

Taiteilija Megumi Igarashia, 43, syytettiin tällä viikolla japanilaisessa oikeudessa säädyttömän aineiston levittämisestä. Megumi jakoi viime vuonna ohjeet, miten 3D-printata hänen alapäätään muistuttava kajakki. Rokudenashiko-taiteilijanimeä käyttävä nainen kiisti syytteet toteamalla, ettei naisen alapäässä ole mitään siveetöntä.

Jos taiteilija todetaan syylliseksi, hän saattaa saada jopa kaksi vuotta vankeutta ja joutua maksamaan yli 20 000 euron rikesakon.

Rokudenashiko pidätettiin viime vuonna ensimmäisen kerran jo kesällä, kun hän oli tehnyt alapäästään pehmolelun ja pieniä söpöjä figuureita.

– On outoa, että näin suhtaudutaan yhteen ruumiinosaa, joka jokaisella naisella on, taiteilija kommentoi.

Instagram-profiilissaan taiteilija kertoo oman alapäänsä olevan hänen suurin muusansa. Koko vaginataide sai alkunsa siitä, ettei taiteilija ollut nähnyt muiden naisten alapäitä ja piti omaansa outona.

– Naisen alapää on tabu japanilaisille. Peniksiä sen sijaan käytetään kuvituksissa, ja niistä on tullut jopa popkulttuurin ikoni. Vaginoita pidetään siveettöminä vain sen takia, että niitä piilotellaan, taiteilija on kertonut haastatteluissa.

Hän toivoo muuttavansa taiteellaan japanilaisten häpeilevää ja salailevaa suhtautumista naisen alapäähän. Taiteilijan mukaan Japanilla on paljon opittavaa länsimaiden suvaitsevaisuudesta.

Lähteet: news.com.au, Daily Mail, Guardian

Lue myös:

Feministipikkarit paljastavat naisen alapään

Teknologiafirma lupaa: ravintolisällä saat persikantuoksuisen alapään