Ikävä kyllä näitä söpöläisiä ei nähdä tv-sarjassa. Kuva: Shutterstock
Ikävä kyllä näitä söpöläisiä ei nähdä tv-sarjassa. Kuva: Shutterstock

Noahin ja Allyn rakkaustarinasta nähdään pian uusia vaiheita. Saako jo itkeä?

Minne nämä vuodet vierivät? On kulunut käsittämättömät 11 vuotta siitä, kun Nicholas Sparksin Kuuntele vain muistojasi -rakkausromaanista (1996) tehty elokuvaversio The Notebook eli Rakkauden sivut julkaistiin vuonna 2004. Ryan Gosslingin ja Rachel McAdamsin tähdittämä elokuva on monelle Titanicin veroinen klassikko, joka pitää katsoa aina uudestaan. Pelkkä ajatus Ryanista nikkaroimassa unelmataloa ja roikkumasta maailmanpyörästä tai Rachelista sateenkastelemana 1940-luvun mekossaan saa huokailemaan ihastuksesta.

Pian The Notebook -faneille koittavat ihanat ajat. Yhdysvaltalainen The CW -kanava kehittelee tarinasta nimittäin parhaillaan viikottaista tv-sarjaa, kertoo Entertainment Weekly. Televisiosarja kertoo pääpari Noahin ja Allyn elämästä sen jälkeen, kun he ovat vihdoin saaneet toisensa. Oman vaikeutensa luovat rotupolitiikka, taloudellinen epätasa-arvo ja toisen maailmansodan jälkeiset haasteet, Entertainment Weekly kertoo.

Ikävä kyllä Ryania ja Rachelia ei nähdä Noahin ja Allyn nahoissa. Kysymys kuuluu, kuka voi täyttää heidän valtavat, ihanat saappaansa?

Sarja on vasta kehitysasteella, joten vielä ei ole tietoa, milloin se saapuu katsojien ihasteltavaksi. Mutta jos Noah jaksoi odottaa Allya yksin maaseudulla, mekin jaksamme odottaa tv-sarjaa. Odotellessa voi verestää muistoja katsomalla elokuvan trailerin:

 

 

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.