Cheek jäi keikkatauolle viime vuonna Olympiastadionilla järjestämiensä keikkojen jälkeen. Kuva: Tuomas Selänne
Cheek jäi keikkatauolle viime vuonna Olympiastadionilla järjestämiensä keikkojen jälkeen. Kuva: Tuomas Selänne

Cheek ei jätä Blockfestiä väliin tänäkään vuonna.

Lähes vuoden hiljaiseloa viettänyt Cheek eli Jare Tiihonen palaa lavalle elokuussa Blockfestissä. Cheek vahvisti asian YleX:n lähetyksessä.

– Siellä esiinnytään. Tasan vuosi noiden viime keikkojen jälkeen! Kyllä mä jo Stadikalla tiesin, että Blockfestillä tulen takas. Oon sen verran järjestelmällinen. Tasan vuosi.

Mitä Cheek on tehnyt kuluvan vuoden ajan?

– Olen ihan raivoisasti matkustanut. Kiersin maailman ympäri. Nyt uusi Sä huudat -biisikin on jo valmiina.

Eikä Cheek olisi Cheek ellei hän olisi järjestänyt paluustaan jännitysnäytelmää.

Tampereella 21.8.-22.8. järjestettävän Blockfestin lipunmyynti suljettiin yllättäen väliaikaisesti 6.7. Tuolloin ilmoitettiin, että tapahtuma laajenee Ratinan Stadionille ja lauantaille on luvassa yllätysnimi pääesiintyjäksi.

Yllättävä ilmoitus sai huhut liikkeelle, ja monet uskoivat jopa Eminemin saapuvan Tampereelle. Toisaalta Blockfestin Facebook-sivuilla moni kommentoija arvasi viestin ennakoivan juurikin Cheekin paluuta keikkalavoille.

Blockfest on hip-hop-kuulttuuriin keskittyvä kaupunkifestivaali. Festarit on järjestetty aiemmin vuosina 2008, 2009, 2010, 2011 ja 2014, ja Cheek on ollut joka kerta mukana esiintyjäkattauksessa.

Blockfestin lipunmyynti jatkuu 9.7. klo 9.00.

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.