Mastodonin uudella videolla twerkataan. Valitettavasti bändin jäsenet eivät itse ole asialla. Kuva: YouTube/Pitchfork
Mastodonin uudella videolla twerkataan. Valitettavasti bändin jäsenet eivät itse ole asialla. Kuva: YouTube/Pitchfork

Ei ole seksististä, on hauskaa, bändi väittää. Päätä itse.

No niin, Nicki Minaj, Jennifer Lopez, Miley Cyrus ja muut maailman tunnetut pyllynheiluttelijat, teidät on syrjäytetty. Twerkkaamisesta musiikkivideoilla on tullut niin kova sana, että jopa sludgemetalliyhtye Mastodonin uudella The Motherload -musiikkivideolla on naisia vähissä vaatteissa pyllynpyörityspuuhissa.

The Motherload on yhdysvaltalaisen Mastodonin Once More 'Round the Sun -levyn sinkku. Levy julkaistiin kesällä 2014.

Eikö tyttöjen pyllynpyöritys ole jo vähän väsynyttä? Miltä kuulostaisi bändin keulamies Troy Sanders twerkkaamassa mikrosortseissa? Siinä vasta olisi jotain uutta. Troy ja muut jäsenet nähdään videolla kuitenkin ihan samassa roolissa kuin 2000-luvun alussa ensimmäisissä bändin musiikkivideoissa: äijäilemässä heviseisonnassa ja pyörittämässä tukkapehkoa.

Bändi on jo kommentoinut, ettei video ole heidän mielestään seksistinen, vaan hauska. Samassa Pitchforkin haastattelussa he kertoivat olevansa epätietoisia "twerkkaustrendistä".

Katso Mastodonin uusi The Motherload -kappaleen musiikkivideo alla:

Lue myös:

Twerking – pyllyn heiluttelu sai virallisen termin

Nicki Minaj'n roisi uutuusvideo teki ennätyksen

Paljasta pintaa, öljyä ja takapuolen keinutusta – onko Jennifer Lopezin hetkutusvideo K18-kamaa?

Me Naiset valitsi naisten kirjallisuuden keskeiset klassikot. Onko 50 Shades of Gray ja Tiina saa suukon luettu?

Saitko 100/100 Kirjojen Suomen Pätemistestistä? Tietysti, mutta luuletko olevasi kovakin naisten kirjallisuuden tuntija? Veikkaatko, että olet lukenut oleellisimmat tyttökirjat, chick lit -helmet ja naisten suosikkiromaanit vuosien varrelta?

Testaa suurehkosta Me Naisten tyttökirjallisuuspätemistestistä, montako 90 merkkiteoksesta olet lukenut!

 

Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen ei muista, milloin hän olisi ollut yhtä vaikuttunut mistään elokuvasta. Loving Vincent on mestariteos!

Oletko nähnyt jo riittävän monta omahyväistä pönötyselämäkertaa klassikkotaiteilijoista? Nyt on tarjolla jotakin aivan uutta. Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin ohjaama puolalainen Vincent van Gogh -elämäkerta Loving Vincent on ensimmäinen täysin käsinmaalattu kokopitkä elokuva.

Leffa on koostettu yli 65 000 öljyvärimaalauksesta, jotka ovat saaneet inspiraationsa alankomaalaisen taidemaalarin töistä. Vincent van Goghin mestariteoksista lähes 130, kuten Tähtikirkas yö, herää eloon, sillä animaatio sijoittuu niiden maisemiin. Myös elokuvan henkilöt ovat tuttuja taiteilijan maalauksista.

Hahmot on toteutettu rotoskooppaamalla eli maalaamalla ne oikeiden näyttelijöiden (mukana muiden muassa Saoirse Ronan) päälle. Käsikirjoituksen pohjana puolestaan on käytetty van Goghin kirjeitä.

Tekikö Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

Juonikaan ei noudattele taiteilijaelämäkertojen tuhanteen kertaan veivattua kaavaa. Sen sijaan kyseessä on Agatha Christien klassiset dekkarit mieleen tuova salapoliisitarina. Postimestarin poika Armand Roulin yrittää selvittää, mihin taiteilija kuoli. Tekikö mielenterveysongelmista kärsivä Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

En muista, milloin olisin viimeksi ollut näin vaikuttunut mistään elokuvasta. Aivan kuin koko elokuvataide olisi myllätty kertarysäyksellä aivan uuteen uskoon.

Sana ”mestariteos” ei tunnu tässä yhteydessä lainkaan liioitellulta. Yli 150 taiteilijan maalaama animaatio häkellyttää. Voi vain kuvitella, millaista työtä jokaista yksityiskohtaa myöten viimeistelty jälki on heiltä vaatinut. Aikaa se vei lähes seitsemän vuotta. 

Loving Vincent  *****