Uusi, uljas klubi-Siltsu sai uutta virettä nuorilta trendikkäiltä muusikoilta.

”Siltsu bitch!” Kuulinko oikein? Kuulin. Tanssii kuin John Travolta -kappaleeseen Britney Spearsin hitistä lainattu huudahdus kuvaa sitä rentoutta, jolla iskelmämaestro Jari Sillanpään uutta levyä on tehty. Nuori polvi – ­kyseisessä kappaleessa ­Mariska, VäinöVäinö ja Setä Tamu – on auttanut Sillanpäätä luomaan nahkansa ja keksimään itsensä uudelleen. Albumi Rakkaudella merkitty mies esittelee laulajan yhä vahvemmin popartistina, ja kelpo klubi-Siltsu hänestä kuoriutuukin.

Vain elämää -ohjelmassa esitelty Sillanpään Cheek-laina Liekeissä sai taannoin niin hyvän vastaanoton, että levy-yhtiöihmiset ehdottivat laulajalle kokonaan uutta, ­popimpaa suuntaa. Viime vuosina olemme nähneet muutamien iäkkäiden starojen, esimerkiksi Freemanin ja ­Pepe Willbergin, upeita, moderneja yhteistyökuvioita nuorten ja kuumien säveltäjien ja tuottajien kanssa. Jari Sillanpään kanssa ei ole menty aivan yhtä kauas artistin alkupisteestä, mutta terästys innostaa näinkin.

Siltsun joukoissa seisovat myös esimerkiksi Paula Vesala ja Street Kobra, jotka olivat mukana Freemaninkin levyllä sekä lisäksi Petri Someri, Aku Rannila ja Saara Törmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhteistyöt kannattavat, sillä niistä hyötyvät kaikki. Nuoret nostavat profiiliaan, vanhat starat löytävät uutta intoa ­tekemiseensä ja yleisö saa hienoja elämyksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Entä miltä levy sitten kuulostaa? Bailuilta ja balladeilta. Uusi askel on luonteva ja onnistunut. Rakkaudella merkitty mies sisältää hömppäbailuosaston ohessa onneksi myös herkkiä rakkaushaaveiluballadeja ja vakavampia sävyjä, joissa Siltsu loistaa. Hänen ­aiempaa maneerittomampi laulunsa luo puhtaan ja raikkaan vaikutelman. Paula Vesalan sanoittama Muuri on albumin parhaimmistoa.

Aivan totaalinen Siltsu-muodonmuutos yhden säveltäjä-tuottajan hyppysissä olisi vielä kiinnostavaa nähdä.

Jari Sillanpää: Rakkaudella merkitty mies

Warner Music

★★★★

Lue myös:

Jari Sillanpään levyllä rohkeaa homoerotiikkaa – levy-yhtiö yritti sensuroida

Jari Sillanpää: "Olen rakastanut itsenäisiin miehiin, jotka palvovat minua"

Sisältö jatkuu mainoksen alla