Kaipaatko kesälevyä pilvientuijotteluun vai automatkalle? Valitse näistä.

Pilvientuijotteluun

Tässäpä kiinnostava albumi­ niille, jotka eivät tavallisesti pidä jazzista. Brittinelikko Slowly Rolling Camera liikuskelee jossain modernisti tuotetun popmusiikin ja saksofonisoolojen välimaastossa.­ Porukkaa­ on verrattu esimerkiksi Portisheadiin ja James Blakeen. Elokuvallinen tunnelma sopii­ täydellisesti hämyisiin­ kesäiltoihin ja pilvien tuijottelun tausta­musiikiksi.

Slowly Rolling Camera
Slowly Rolling Camera
Edition Records
★★★★

Terassikutsuille

Eipä tulisi ensimmäisenä­ mieleen, että tämän lämpimän Motown-vaikutteisen soulin ja R&B-tunnelman taustalla on skotlantilainen artisti. Paolo Nutinin sinisilmäinen sielukkuus ei juuri kalpene viime vuosisadan amerikkalaisille esikuvilleen. Käheä-äänisen 27-vuotiaan funk-keikarointi on tarttuvaa. Levy käy fiiliksen rakentajaksi­ aurinkoisille terassikutsuille.­

Paolo Nutini
Caustic Love
Atlantic
★★★★

Automatkalle

Letkeä, itsevarma ja kissamainen Imelda May on hankkinut kannuksensa kiertämällä pubien nurkkia 16-vuotiaasta lähtien. Irlantilaisessa Mayssä on jotain helposti lähestyttävää. Rehevästi tulkitseva laulajatar ammentaa­ rockabillyn, jazzin,­ bluesin ja punkin maailmoista. Albumi sopii leikkisään fiilikseen ja kesäisten­ roadtrip-seikkailujen soundtrackiksi.

Imelda May
Tribal
Decca
★★★★

Lue myös:

Me Naiset listasi kaikkien aikojen slovarit