Dingo suurimman hysterian aikaan vuonna 1985. Samana vuonna ilmestyi Kerjäläisten valtakunta, jonka suurimpia hittejä olivat Autiotalo ja Nahkatakkinen tyttö. Jos olit kova Dingo-fani, olet tämän visan menestyjä. Kuva: Ilpo Vainionpää
Dingo suurimman hysterian aikaan vuonna 1985. Samana vuonna ilmestyi Kerjäläisten valtakunta, jonka suurimpia hittejä olivat Autiotalo ja Nahkatakkinen tyttö. Jos olit kova Dingo-fani, olet tämän visan menestyjä. Kuva: Ilpo Vainionpää

Saiko Neumann sydämesi pamppailemaan? Hoilotitko kovaan ääneen Eppujen suurimpia hittejä?

 

 

Tässä musavisassa selviää kuka muistaa –  ja kuuli –  suurimpien Suomi-hittien sanat oikein.

Lisää biisien lyriikoita ja rokkitarinoita voi lukea tänä syksynä ilmestyneistä kirjoista:

Eppu Normaali: Kaikki sanat (Siltala), Salla Nazarenko: Neumann –  Dingo-kipparin käsikirja (Into), Timo Kalevi Forss: Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo ja Dave Lindholm: Sanat (Johnny Kniga) 

Katseet kohti länsinaapuria!

Hyvinvointia, jääkiekkomestareita, Abba ja tietenkin Ikea – ei käy kiistäminen, että Ruotsi on aika erinomainen maa.

Sen osoittaa myös vuoden 2017 Tasa-arvoasioiden Eurobarometri. Suomella kuvittelisi menevän tasa-arvoasioissa hyvin, mutta on vähän harmillista huomata, ettei tilanne numeroiden valossa ole kovin loistelias.

Alku vaikuttaa lupaavalta: barometrin mukaan suomalaisista peräti 70 prosenttia on sitä mieltä, että miesten ja naisten välinen tasa-arvo on saavutettu työelämässä, mikä on korkein luku kaikista maista.

40 prosenttia suomalaisista ajattelee, että naisen tärkein rooli on pitää kodista ja perheestä huolta.

Mielikuva siitä, mitä tasa-arvo sitten tarkoittaa, tuntuu kuitenkin olevan hiukan erikoinen. Muun muassa 40 prosenttia suomalaisista ajattelee, että naisen tärkein rooli on pitää kodista ja perheestä huolta. Ruotsissa tätä mieltä on vain 11 prosenttia – mikä on vähiten kaikkiin maihin verrattuna.

Lisäksi peräti 74 prosenttia suomalaisista uskoo, että naiset tekevät miehiä todennäköisemmin päätöksensä tunteiden perusteella. Ruotsissa näin ajattelee vain 47 prosenttia.

Alkoiko pää kallistua hiukan länsinaapurin suuntaan? Ei ihme.

Päätimme koota 5 todistettua syytä, miksi jokaisen naisen kannattaa suunnata pikimmiten kohti Ruotsia:

  1. Ruotsissa ei ajatella, että tasa-arvo ollaan jo saavutettu. Täydelliseen tasa-arvoon uskoo Eurobarometrin mukaan vain puolet ruotsalaisista. Eiköhän se toinen puolikas, joka ei usko tasa-arvon vielä toteutuneen, tee kaikkensa sen saavuttamiseksi.
  2. Naisilla ja miehillä ei ajatella olevan eriytyneitä rooleja yhteiskunnassa. Ei ole ehkä ihan nykyaikaa ajatella, että naiset hakevat lapset päiväkodista ja tekevät ruokaa, ja miehet puolestaan hankkivat perheen elannon. Sen tietävät myös ruotsalaiset: vain 10 prosenttia uskoo, että miehen tehtävä on hankkia leipä pöytään.
  3. Ruotsalaismiehet ottavat enemmän isyysvapaata. Pohjoismaisen yhteistyön tasa-arvoindikaattorin mukaan kaikista mahdollisista etuuspäivistä ruotsalaismiehet käyttivät vuonna 2015 noin 27 prosenttia. Suomessa vastaavista etuuspäivistä käytettiin noin 10 prosenttia. Toisin sanoen ruotsalainen miesystävä ja isä on parasta laatuaan.
  4. Ruotsalaiset vastustavat suomalaisia todennäköisemmin seksististä läpänheittoa. Eurobarometrin tutkimuksessa käy ilmi, että ruotsalaisista 88 prosenttia uskoo, että seksistiseen läppään pitään puuttua, ja suomalaisista näin ajattelee 57 prosenttia. Jos siis haluaa välttyä blondivitseiltä, on turvallisinta suunnata ruotsinlaivalle.
  5. Ruotsissa ei oleteta, että miehet olisivat aina naisia kunnianhimoisempia. Väitteeseen siitä, että miehet ovat naisia kunnianhimoisempia, nyökyttelee vastaukseksi kyllä 48 prosenttia suomalaisista. Ruotsalaisista niin tekee vain 8 prosenttia samalla, kun loput toteavat, että kyllähän naiset ovat ihan yhtä huippuja kuin miehetkin. Juuri näin!
Vierailija

Heti kohti länttä! 5 syytä, miksi jokaisen naisen pitäisi muuttaa Ruotsiin

Tämän kirjoittaja ei voi olla mikään muu kuin nainen. Miten hel..vetissä joku Ikea, jääkiekkomestarit, Abba tms. vaikuttaa tavallisen ruotsalaisen elämään? Ikeaa ja Abbaa saa mistä tahansa maailmassa. Tämän kirjoittaja osoittaa että naiset eivät ole loogisia vaan ajattelevat tunteella. Hän todistaa kaikki naisten ja miesten väliset erot tosiksi. Häpeä naiskunnalle tälläiset klikkikirjoittelijat!
Lue kommentti

Valkoinen funk-prinssi yrittää uudistua huonolla menestyksellä.

Justin Timberlaken musiikin tutut kilometritolpat – Prince, Michael Jackson, James Brown, jopa Red Hot Chilli Peppers – ovat kaikki kuultavissa läpi kauan odotetun Man Of The Woods -paluulevyn.

Kun kappaleissa yhdistellään tutusti ja turvallisesti nykiviä, urbaaneja funk-biittejä maanläheisiin huuliharppusooloihin, kaikki kuulostaa äkisti päälleliimatulta, fuusiolta fuusion vuoksi.

Se tuskin on ollut kunnianhimoisen musiikintekijän ja modernin funkin mestarin tarkoitus.

Uusissa promovalokuvissa pick-up -autoon nahkarotsissa ja kauhtuneessa t-paidassa nojaileva, parroittunut Timberlake näyttää siltä kuin hän todellakin olisi syntynyt maaseudulle, ehkä jonnekin Yhdysvaltain eteläosien metsäosavaltioon sikafarmarin pojaksi. Mikä ei ole kaukana totuudesta, sillä Timberlake varttui Memphisissä, kaupungissa, joka tunnetaan roots-musiikin mekkana.

Samaan aikaan kuvat herättävät oudon reaktion kaikissa, jotka tuntevat Timberlaken taustan. Aivan kuin poppari olisi tyystin repäisty irti siitä maailmasta, New Yorkin ja Los Angelesin muodikkaimpien yökerhojen peilipallojen alta, josta hän supernovana syöksyi koko maailman tietoisuuteen reilu vuosikymmen sitten. 

Vaikutelmaa alleviivataan levyn kahteen osaan jaetulla kansikuvalla, jossa Timberlake seisoo metsässä, yläosanaan takavuosilta tuttu tyköistuva puku, alaosana farkut ja flanellipaidan helma. 

Musiikkiin asti tätä sinänsä särmikästä artistista skitsofreniaa ei ole onnistuttu tuomaan. Kantava idea kaksijakoisuudesta on sokeuttanut (tai kuurouttaniut) tekijätiimin niin, ettei editointia ole maltettu tehdä lainkaan, vaan albumin on annettu venähtää kuin vanunut sukka. 

Vasta ylipitkän albumin loppupuolella hahmottuu kokonaisuuden sävellyksellinen punainen lanka. 

Hidas siirappisen falskiuden paremmalla puolella pysyttäytyvä, Alicia Keysin elävöittämä Morning LIght ja liki eeppiseksi balladiksi kasvava Say Something ovat tuotannollis-taiteellisia taidonnäytteitä.

 

Tomorrow. 12 PM ET. #SaySomething. @chrisstapleton.

A post shared by Justin Timberlake (@justintimberlake) on

Vastakohdilla leikkiminen on teoriassa hauska ajatus, mutta Timbelaken kohdalla tarpeeton. Levy toimisi kohtalaisena käyttöpoppina ilman rautalangasta väännettyä viitekehystäkin.

Justin Timberlake: Man Of The Woods (RCA)